Spellsinger W.I.P [09.04.2009 godz. 18.52]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Spellsinger W.I.P [09.04.2009 godz. 18.52]
witam!
prezentuje wam juz moj kolejny wip, tym razem sepllssinger!
zamiar był taki, aby stworzyc figurke elfa, przesyconego magią, ktora az bije na pierwszy rzut oka a jednoczesnie zachowującego zimowy klimat. dlatego padlo na blekitne barwy, i zimne stonowane kolory skory (i w niedlugo- szat).
całość bedzie jakby "wyczarowywana" z ziemi (patrz moja poprzednia spellsinger'ka).
dodatkowo bedzie mial w sobie cos z ducha.
no. to tyle o zamiarach, zobaczymy jak uda mi sie je zrealizować.
VegaMstudio!
co myślisz prawdziwy demoniarzu?
prezentuje wam juz moj kolejny wip, tym razem sepllssinger!
zamiar był taki, aby stworzyc figurke elfa, przesyconego magią, ktora az bije na pierwszy rzut oka a jednoczesnie zachowującego zimowy klimat. dlatego padlo na blekitne barwy, i zimne stonowane kolory skory (i w niedlugo- szat).
całość bedzie jakby "wyczarowywana" z ziemi (patrz moja poprzednia spellsinger'ka).
dodatkowo bedzie mial w sobie cos z ducha.
no. to tyle o zamiarach, zobaczymy jak uda mi sie je zrealizować.
VegaMstudio!
co myślisz prawdziwy demoniarzu?
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2009, o 17:53 przez Siasek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Pfff, tabletop... Siasek, z czym do ludu wyjeżdżasz?
Wybacz, mam dzisiaj głupkowaty humor
Dobra, do rzeczy - poczytałem sobie o Twoich fantazjach odnośnie tej figurki i już sobie wyobrażam ją pomalowaną w całości. Wraz z postępami prac będę Ci mówił, czy się zgadza, czy nie z tym, co mi w głowie się urodziło, OK?
A skóra jest bardzo ładna! Podoba mi się ten ziemisty odcień, bardzo pasuje klimatem i nastrojem do leśnego elfa. Rozjaśnienie na klatce piersiowej ładnie uwidacznia detale. Twarz będzie jaśniejsza jeszcze?
Dawaj dalej, bo zapowiada się interesująco i "świeżopomysłowo"
Wybacz, mam dzisiaj głupkowaty humor
Dobra, do rzeczy - poczytałem sobie o Twoich fantazjach odnośnie tej figurki i już sobie wyobrażam ją pomalowaną w całości. Wraz z postępami prac będę Ci mówił, czy się zgadza, czy nie z tym, co mi w głowie się urodziło, OK?
A skóra jest bardzo ładna! Podoba mi się ten ziemisty odcień, bardzo pasuje klimatem i nastrojem do leśnego elfa. Rozjaśnienie na klatce piersiowej ładnie uwidacznia detale. Twarz będzie jaśniejsza jeszcze?
Dawaj dalej, bo zapowiada się interesująco i "świeżopomysłowo"
-
- Chuck Norris
Wielkiego malowania tutaj nie widzę , jest to mały model i raczej wielowarstwowej skóry nie zrobisz , niebieski kolor z którego chciałeś wyprowadzać skórę oczywiście nie będzie tak widoczny po pomalowaniu reszty co mnie cieszy bo nie wygląda na przesycenie magią. Sama skóra brudnie wygląda (drybruszowałeś nogi? bo na tej płaskiej powierzchni bardzo to widać - a raczej sprawia takie wrażenie)
sam odcień skóry podoba mi sie , jest bardzo realistyczny , same cienie (widzę kolor z którego wyprowadzałes 1 kolor skóry + jedno rozjaśnienie) wyszło całkiem sprawnie i wiecej wydziwiac nie potrzeba. Najlepiej prezentuje się twarz (drobne akcenty skóry sprawiaja wrazenie że twarz wychodzi z cienia co zapowiada naprawdę fajny efekt końcowy.
tylko 2 sprawy (ja bym inaczej wycieniował klatkę piersową (zrobiłęs jaśniej po środku w koło wisiorka ) fajnie to wygląda ale w rzeczywistości światło by tak nie padło (jak byś zrobił przy wisiorku ciemniej po bokach zarysy klatki i mięśni to od wisiorka mógłbyś rzuciclighting od wisiorka co było by w wyglądzie magiczne.
druga sprawa to nie wiem czy nie za ciemno to wyszło na zdjęciu fajnie ale na żywo moze bycproblem z dostrzerzeniem tych detali skóry
jako wipa oceniam na przyzwoity poziom a z ocena poczekam na koniec pracy
AHA ... Samo zdjęcie jest fatalnie zrobione nic nie widać , nie widać jak prowadzisz pędzel i jak rozprowadzasz farbę , z takiej odległości i TT wygląda fajnie na zdjęciach, model zajmuje ci 1/3 miejsca na zdjęciu obetnij boki zdjęcia! i sam model wystaw w minimum 800 szerokości!!!!! wtedy będzie widać czy to praca genialna czy udawanie przeciętna
sam odcień skóry podoba mi sie , jest bardzo realistyczny , same cienie (widzę kolor z którego wyprowadzałes 1 kolor skóry + jedno rozjaśnienie) wyszło całkiem sprawnie i wiecej wydziwiac nie potrzeba. Najlepiej prezentuje się twarz (drobne akcenty skóry sprawiaja wrazenie że twarz wychodzi z cienia co zapowiada naprawdę fajny efekt końcowy.
tylko 2 sprawy (ja bym inaczej wycieniował klatkę piersową (zrobiłęs jaśniej po środku w koło wisiorka ) fajnie to wygląda ale w rzeczywistości światło by tak nie padło (jak byś zrobił przy wisiorku ciemniej po bokach zarysy klatki i mięśni to od wisiorka mógłbyś rzuciclighting od wisiorka co było by w wyglądzie magiczne.
druga sprawa to nie wiem czy nie za ciemno to wyszło na zdjęciu fajnie ale na żywo moze bycproblem z dostrzerzeniem tych detali skóry
jako wipa oceniam na przyzwoity poziom a z ocena poczekam na koniec pracy
AHA ... Samo zdjęcie jest fatalnie zrobione nic nie widać , nie widać jak prowadzisz pędzel i jak rozprowadzasz farbę , z takiej odległości i TT wygląda fajnie na zdjęciach, model zajmuje ci 1/3 miejsca na zdjęciu obetnij boki zdjęcia! i sam model wystaw w minimum 800 szerokości!!!!! wtedy będzie widać czy to praca genialna czy udawanie przeciętna
vega, postaram sie poprawić zeby Ci się podobało :*
detale?
haha, sławek! on jest na brzuchu plaski jak wspolczesna modelka! tam nie ma tak naprawde zadnym wypukłości!
usunalem rogi nie pasuja, i sa brzydkie jak hm.. jak fanatyk :*
detale?
haha, sławek! on jest na brzuchu plaski jak wspolczesna modelka! tam nie ma tak naprawde zadnym wypukłości!
usunalem rogi nie pasuja, i sa brzydkie jak hm.. jak fanatyk :*
-
- Chuck Norris
i mistrzowskie posunięcie ten model tak paskudnie z tymi rogami wyglądał bleeee ;p
maluj maluj jestem ciekaw jaką barwę będą miały włosy
maluj maluj jestem ciekaw jaką barwę będą miały włosy
chyba sławku, zaczyna być widać o co chodzilo mi z tym "<<wyczarowywany>>" z ziemi, prawda?
fotki naturalnie gorsze bo slonce poszlo w pizdu
fotki naturalnie gorsze bo slonce poszlo w pizdu
-
- Chuck Norris
na tym zdjęciu twarz wygląda dużo gorzej niż na poprzednim , mniej stonowana , co do reszty to bardzo ładnie nałożone barwy bez przesadyzmu i udziwnień , idealnie pasuje to skóry jego strój
zapowiada sie czadowo ]:-> taki metaliczno zimowy
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
hmmm kolor skóry mi nie pasuje za to wisior fajny
"Serpentynka" to pierwszy detal, który się wyłamuje z mojej interpretacji, ale reszta idzie w "dobrym" kierunku
Super te szaty wyszły, bardzo ładnie się komponują ze skórą, ale fotki znów robisz takie trochę ziarniste, widać to w powiększeniu, kurczę no... Ale widać, co trzeba. Klejnot jest OK.
Super te szaty wyszły, bardzo ładnie się komponują ze skórą, ale fotki znów robisz takie trochę ziarniste, widać to w powiększeniu, kurczę no... Ale widać, co trzeba. Klejnot jest OK.
Bardziej odpowiada realowi ?
no... w sumie nie auto levele nie zawsze robią jak trzeba
hop hop i do przodu.
kurde, o ile ta "magia" na zywo wyglada b. dobrze (przynajmniej na tyle jestem z niej zadowolony) to tu wyglada jak jakis bełt białej plamy... nie podoba mi sie to... bede musial jakos poproacowac zeby i na fociszu to wygladało ładnie...
no to tak. domalowane włosy i troche "magii"
kurde, o ile ta "magia" na zywo wyglada b. dobrze (przynajmniej na tyle jestem z niej zadowolony) to tu wyglada jak jakis bełt białej plamy... nie podoba mi sie to... bede musial jakos poproacowac zeby i na fociszu to wygladało ładnie...
no to tak. domalowane włosy i troche "magii"
-
- Chuck Norris
włosy fantastyczny dobór kolorów , niestety im niżej tym model bardziej rozmazany i mało kontrastowy przez co kolor nóg ginie ale zapowiada się ciekawie tylko z ta magia nie przesadź żeby wyglądało jak magia a nie trzeba było się domyślać ... zapowiada się fajowo
myk myk i do przodu. kurde, nie łapie czemu to wyglada na taki burdel na zdjeciach... hm...
nie podoba mi sie to...
nie podoba mi sie to...