*Pomazance Gildora* BLOODCRUSHER KHORNA KONIEC.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Warsztat Gildora

Post autor: Ziemko »

Bardzo mi sie podobaja Twoje prace. Swietny zloty NMM na elfie. Tak jak poprzednicy zauwazyli przejscie od czerwieni az do zoltego - troche za duzo , przez co przejscia juz nie sa takie ladne i gladkie. Jesli chciales przejsc do zoltego trzeba bylo zaczac od jasnej pomaranczy.
Jesli chodzi o marina to brakuje mi gdzieniegdzie dokladnosci , ale ogolnie jest mila dla oka , czysta praca. Podobaja mi sie bardzo rozjasnienia niebieskiego oraz czerwieni.

Tak trzymaj

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

No no, widać duży progres pomiędzy pierwszym a drugim marinem. Co do elfa jest jeszcze lepszy, choć co do płaszcza mam podobne odczucia co moi poprzednicy. Jak widać krytyka "zawistnych frustratów" Ci służy, wbrew temu co chcieli osiągnąć :) Nie wiem czy powinienem Cię chwalić czy może totalnie zjechać :wink: Zobaczymy jak będzie wyglądać kolejna praca :)

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

Post autor: gildor_ »

Następna pracą którą opublikuje będzie Gollum z rybką :D
Dzięki, pozdro!

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Trzy posty pyskówki poszły do śmietnika.

VegaMStudio - ostrzeżenie za "prostaka".

Gildor - ostrzeżenie za personalne wjazdy.

Enough is enough. Jeszcze jeden post w takim stylu a zamknę temat na 24h.

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

edit ... skasowany

Awatar użytkownika
Arcizo
Warzywo

Post autor: Arcizo »

VegaMStudio pisze:edit ... skasowany
Dlaczego? Komentarz byl obszerny, konstruktywny, uzasadniony i akurat tym razem nie byl obrazliwy. Mial negatywny wydzwiek ale tak dlugo jak jest to w formie "IMO figurka jest slaba z uwagi na miejsce nr 1 gdyz jest pomalowane w sposob taki i taki, a IMO duzo lepiej wygladalo by to tak" to perfekcyjnie spelnia swoje zadanie jako komentarz. Ja rozumiem ze vegam sobie wrogow narobil i duzo nieuzasadnionych obrazliwych rzeczy napisal, ale sie zdecydujce. Albo mu pozwalacie pisac normalne posty, kasujac niepotrzebne (ten byl normalny), albo go poprostu zbanujcie, bo nie ma sensu zeby marnowal czas na pisanie konstruktywnych postow jak i tak sa usuwane.

A wracajac do tematu: IMO elf bardzo ladny. To co vegam napisal (a co moderator usunal) rzeczywiscie troszke odstaje od reszty figurki, ale to raczej Ci sie nie chcialo poprawiac, a nie ze zawaliles (skoro reszta figsy jest bez zastrzezen). Oczy wydaja mi sie troche fluffowo przegiete. O ile efekt bardzo ladny, to nie widze uzasadnienia dla swiecacych sie oczu zwyklego elfickiego lucznika. Plaszcz mi akurat bardzo podszedl, ale w tym wypadku to zdecydowanie kwestia gustu. Mi tam "plonacy" pomarancz sie podoba. Z drugiej strony kolor plaszcza jest taki troche ni z gruchy ni z pietruchy. Bybly zdecydowanie bardziej na miejscu na juz wspomnianej, jesiennej podstawce. Snieg na obecnej podstawce wyglada na snieg w zaawansowanym stopniu topnienia, co niestety mu nie sluzy. Mysle ze jakbys dorzucil jeszcze pare warstw sniegu to by jednak upiekszylo model. Pomyslales o pomalowaniu plaszcza pod kolor oczu? Przy okazji taki jasny blekit ladnie by do sniegu na podstawce spasil.

dziop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dziop »

to jest w ku.... Przychodzi se człowiek zmęczony włącza forum zeby sie pośmiać z flejmów malarzy a tu co. Dwa łobuzy Ziemko i Fanatyk psują mi zabawe Hm... Jak was spotkam na turnieju dupska za kare złoje :lol2:

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

Dzięki!
W sprawie postu Vegi, napiszę Ci na priv bo nie chcę dymu robić.
Jest jedna dobra strona tego zamieszania :P Ktoś w końcu zagląda do tego tematu! :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bany wisza w powietrzu tyle ode mnie...

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

A mozna prosic o jakies bliższe fotki tego elfa? Bo niewidac z byt dobrze tego nmm. Błyski całkiem wporzo rozłożone ale nic poza tym. Na płaszczu doscyć widoczne przejscia. Nadal Ci płynności brakuje. Choć i tak należy się respekt za progres :wink:

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

Oczywiście. Jutro zrobię bo dzisiaj jest już za ciemno. Dołączę od razu zdjęcia golluma w wip.
Pozdro :wink:

dziop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dziop »

jak domnie bileś Ziemas to powiem ze ci się zbiera Na nastepnym turnieju schleje cię a następnie napuszcze na ciebie schlanego Karabina albo co gorsza moze Purca.

A co do samych figsów super malujesz chłopie:na SM podoba mi się szczegulnie bolter -to jakiś glaizig ta?
Troszke nie podoba mi się ten jakby zaciek na tyle sztandaru chociaż moze to fota.A co do "Homo elfa" to zajeb... ci wyszła żal tylko czasu mi by było na malowanie fiksów do tego an... chu... systemu

pozdro VEGA

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

Okej na początek super makro na zbroję
Obrazek
I wip Golluma. Fajna, mała figureczka jednego z lepszych lotrowych bohaterów. WIp jak na razie, wikol schnie. Skóra na fotce nie jest najlepsza, w rzeczywistości mi się podoba ale w jaki sposób byście ją urozmaicili? Brązowe elementy poprawię jeszcze żeby nie było takiego ostrego przejścia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

luknąłbym na film, może przyniesie jakąs inspiracje kolorystyczną do urozmaicenia skóry golluma:)
miejsce między elementami zbroi trzeba jeszcze poprawić jakąś ciemniejsza kreską i ogólnie można ciemniej zejść żeby wiekszy kontrast osiągnąć. nie jestem też pewien czy nie umieściłbym światło na zbroi w innym miejscu, gdzieś w środku płyt zamiast na końcu.
nie malowałem nigdy lotra ale wydaje mi sie że trzeba jeszcze mocniej farbe rozwadniać bo każdą niedoskonałośc faktury niestety widać:/ na złotym jest sporo warstw i to ciut psuje efekt (albo to niedoskonałść formy co przy lotrze pewnie nie jest rzadkością).

VegaMStudio
Chuck Norris

Wybacz ale stwierdzenie ze skóra goluma to bardzo słabo wyszła (ale to nic straconego jeszcze)
a nmm na zbroi zupełnie nie przypomina nmm do tego farba jest nałożona z małą płynnością to chyba nie zgrzeszę jak tak powiem..
(jednak nie jest tragicznie (dużo lepiej niż rozmazany marine) - kolor złota tez dobrany choć na zdjęciu widać ze wcale takich kontrastów nie ma jak pokazałeś na poprzednim zdjęciu (nie ma czerni! jest ciemno ale nie ma czerni a na zdjęciach poprzednich przerobionych jest czerń na Zbroi dzięki czemu wygląda jak NMM jednak bez czerni po prostu jak pomalowane ale nie nmm)

i tutaj możesz poprawić skoro na poprzednich zdjęciach gdzie wzmocniłeś kontrast! przez co czerń się pojawiła na zbroi zbroja wyglądała dobrze to pomaluj kolorami jakie uzyskałeś przez obrabianie zdjęcia i pomaluj tak jak na 1 zdjęciu
bo na makro ze zbroi widać że wcale tam nie ma czerni i odblaski są mdłe a nie białe!!!! nie baw się kontrastami za bardzo w zdjęciach bo ktoś kupi twoja pracę i zobaczy ze to inne malowanie niż na zdjęciach i będziesz miał Sajgon ;p

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Co do zbroi to tak jak myslałem, wygląda niezbyt fajnie na zblizeniu. Ciągle brakuje płyności i jakby za grube warstwy są.

Za to golum nawet mi sie podoba. Pododawaj jakiś fioletów, błekitów czerwieni.. Powinien wygladac lepiej :wink:

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

Vega, zauważ to, że fotka była robiona od dołu, a blacklining malowałem od góry. Pierwsza fotka też była robiona od góry.
Pozdro.

VegaMStudio
Chuck Norris

gildor_ pisze:Vega, zauważ to, że fotka była robiona od dołu, a blacklining malowałem od góry. Pierwsza fotka też była robiona od góry.
Pozdro.
a co ma piernik do wiatraka ????
popatrz zupełnie inaczej 1 fotka widać nmm w ogóle inny odcień żółci po prawej jak widać zupełnie brak czerni i kontrastu co jest rzeczywistym stanem malowania
Obrazek

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

A jak CI powiem że gimpem podciągałem to i to? Sporo zależy od oświetlenia. Widzę ze nie skumałeś o co chodzi, więc CI wytłumaczę.
Fotka była robiona pod innym kontem.

VegaMStudio
Chuck Norris

chyba ty mnie nie zrozumiałeś , fotka z lewej przerobiona w photo i czerń jest , to co widać to widać z rożnych kątów i widać że to co czarne na lewej to brudno brązowe na prawej a to co białe kreski odblaski po lewej to jakaś żółć po lewej i tego kontem fotki nie wytłumaczysz ;p ale to niech każdy oceni samodzielnie
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2009, o 17:19 przez VegaMStudio, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ