space marine koniec! (9.04.09)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Chuck Norris
Re: space marine
W takim razie zwracam honor, w pewnych momentach cień się tak układa ze na prawdę wygląda to na zadrapania (nie mówię o oszukaniu oka kreskami jasnymi przy czerni bo to swoja drogą)
co do GD bardziej jestem ogarnięty w zagranicznych niż polskich bo 5 lat podróżowałem dlatego napisałem że od 3 lat jestem świadkiem rożnych imprez w tym GD zagranicznych na których poziom strasznie się obniżył. już nie chodzi o samego GD tylko ogólnie , 12 lat temu to poziomy były 3 - tych co malują naprawdę fantastycznie nie widziałem prac przez 3 lat takich by dorównywały tamtym (wymarli ci ludzie czy co?), -tych co malują równo i tych co bazgrzą , teraz jest tak ze ci co malowali to zaczęli pracę poważną i założyli rodzinę, ci co równo ... malują teraz na GD(z czego 3 prace nadają się więcej niż na stół wiec mamy 3kę finalistów) a ci co bazgrali wypowiadają się niekiedy na forum nie pokazując własnych prac mówiąc krótko to poziom teraz jest bardzo wyrównany i rzadko się trafiają modele w Polsce porównywalne z modelami np w Hiszpanii czy Franci gdzie poziom zwykłych konkursów dzielnicowych jest 2 razy wyższy niż nasz GD z tego co widziałem na żywo i oraz na zdjęciach prac które brały udział w GD.
co do GD bardziej jestem ogarnięty w zagranicznych niż polskich bo 5 lat podróżowałem dlatego napisałem że od 3 lat jestem świadkiem rożnych imprez w tym GD zagranicznych na których poziom strasznie się obniżył. już nie chodzi o samego GD tylko ogólnie , 12 lat temu to poziomy były 3 - tych co malują naprawdę fantastycznie nie widziałem prac przez 3 lat takich by dorównywały tamtym (wymarli ci ludzie czy co?), -tych co malują równo i tych co bazgrzą , teraz jest tak ze ci co malowali to zaczęli pracę poważną i założyli rodzinę, ci co równo ... malują teraz na GD(z czego 3 prace nadają się więcej niż na stół wiec mamy 3kę finalistów) a ci co bazgrali wypowiadają się niekiedy na forum nie pokazując własnych prac mówiąc krótko to poziom teraz jest bardzo wyrównany i rzadko się trafiają modele w Polsce porównywalne z modelami np w Hiszpanii czy Franci gdzie poziom zwykłych konkursów dzielnicowych jest 2 razy wyższy niż nasz GD z tego co widziałem na żywo i oraz na zdjęciach prac które brały udział w GD.
dlaczego jego bron jest zielona??
technicznie wypas ale wlanie ta bron mi sola w oku
technicznie wypas ale wlanie ta bron mi sola w oku
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Mnie się bardzo podoba Właśnie chciałbym się dowiedzieć co to za zieleń bo fajny kolor (ale nie pasuje imho czerwony bolter i git by było ) .Drugie pytanko odnośnie tej piły mama (co to xza turkus ? bo chyba inny odcień niż pancerz ?) Teraz jak patrze to o jeden kolor za dużo na nim Niebiesko-żółty pancerz ,turkusowa piła i zielony bolter .Do tego czerwone wstawki Wywal jeden (ZIELONY ) i git majonez .
p.s-Fajna podstawka
Edit:
Teraz kolory sa okej ? fotka mała ale tak mi zmniejszyło ;/
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 11dbb.html
p.s-Fajna podstawka
Edit:
Teraz kolory sa okej ? fotka mała ale tak mi zmniejszyło ;/
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 11dbb.html
mieczyk to ice blue na białym podkładzie. Na to dałem sporo różnych glazów i szczerze nie wszystko pamiętam bo improwizowałem ale na pewno był tam snakebite i i mieszanka ice blue+czarny+space wolves grey jako cienie. tak to jeszcze jakieś brązy i brudy zebrane z palety
co do zieleni to snot green rozjaśniany bleached bonem i na to kilka glazów (znów nie jestem pewien jakie). Na pewno na to też dałem snakebita i troszkę bestiala. Raczej był też graveyard earth
heh w sumie to tak może jutro lub kiedyś zrobię mu u kolegi porządne foty
ps. dzięki za odp na pm
co do zieleni to snot green rozjaśniany bleached bonem i na to kilka glazów (znów nie jestem pewien jakie). Na pewno na to też dałem snakebita i troszkę bestiala. Raczej był też graveyard earth
[/quote]Teraz kolory sa okej ? fotka mała ale tak mi zmniejszyło ;/
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... html[quote]
heh w sumie to tak może jutro lub kiedyś zrobię mu u kolegi porządne foty
ps. dzięki za odp na pm
Ja bym jednakowoż widział jakąś inną podstawkę - jak dla mnie jest teraz zbyt podobna kolorystycznie do modelu. Technicznie ok, ale nie specjalnie podobają mi się tak odrapane modele - zawsze mam wrażenie, że trochę "na siłę" jest to robione. Mimo tego ładna praca.
pzd
pzd
Łe, Panie! Bardzo ładny model!
Podoba mi się oczywiście weathering, no i podstawka (siatka tak 50/50). Freehand też bardzo udany. Jedynie metalowy orzeł jest dość "nowy" w porównaniu z resztą zniszczonego pancerza, ale to takie tam moje marudzenie Świecące soczewki też wyszły super, akurat taki odcień moim zdaniem odpowiada do całości. Nie podoba mi się za to purity seal na lewej nodze. Taki trochę niedopracowany, nie chodzi mi zaraz o tekst na papierku, ale o ogół... Także metalowa czaszka na hełmie jest dość "zwykła", jednokolorowa, bez niczego, reszta metalików lepiej, ale jeszcze dla mnie za mało zniszczone.
No to pomarudził... Kawał dobrej roboty!
Podoba mi się oczywiście weathering, no i podstawka (siatka tak 50/50). Freehand też bardzo udany. Jedynie metalowy orzeł jest dość "nowy" w porównaniu z resztą zniszczonego pancerza, ale to takie tam moje marudzenie Świecące soczewki też wyszły super, akurat taki odcień moim zdaniem odpowiada do całości. Nie podoba mi się za to purity seal na lewej nodze. Taki trochę niedopracowany, nie chodzi mi zaraz o tekst na papierku, ale o ogół... Także metalowa czaszka na hełmie jest dość "zwykła", jednokolorowa, bez niczego, reszta metalików lepiej, ale jeszcze dla mnie za mało zniszczone.
No to pomarudził... Kawał dobrej roboty!
hehe, GD to to nie jest, na pewno nie pojedynczy model
ale wysoooooooooooka pjąntka za kawal roboty z weatheringiem! super to wyszlo!
bardzo mi sie podoba, mimo ze wole ciemniejszych marinsow, i nie lubie swiecidelek miast oczu.
kurde, pomarudzilbym wiecej, ale nie chce mi sie klikać.
tak wiec lolku wysokie pięć i wszystkiego dobrego na święta!
ale wysoooooooooooka pjąntka za kawal roboty z weatheringiem! super to wyszlo!
bardzo mi sie podoba, mimo ze wole ciemniejszych marinsow, i nie lubie swiecidelek miast oczu.
kurde, pomarudzilbym wiecej, ale nie chce mi sie klikać.
tak wiec lolku wysokie pięć i wszystkiego dobrego na święta!
mi się również podoba:)
takie detale tylko- zbyt podobna podstawka do kolesia i niedopracownaa pieczęć. oczka za to fajnie sie świeca no i podoba mi sie rozkład kolorów na częściach pancerza:)
takie detale tylko- zbyt podobna podstawka do kolesia i niedopracownaa pieczęć. oczka za to fajnie sie świeca no i podoba mi sie rozkład kolorów na częściach pancerza:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
bardzo ci fajnie wyszedl, głównie te zadrapania na korpusie
też nie sądze... to co mowi vego, to raczej nie inaczej bujda wiec nie ma co sie tym sugerować.
ten weathering wyglada bardzo ladnie, ale to wciaz za malo na GD. gooooooora przy szzcesciu bronz?
hm... tak czy inaczej bede trzymał kciuki (o ile sam nie bede szarzował!)
a btw. kiedu i gdziu w tym roku jest złoty diabeł?
ten weathering wyglada bardzo ladnie, ale to wciaz za malo na GD. gooooooora przy szzcesciu bronz?
hm... tak czy inaczej bede trzymał kciuki (o ile sam nie bede szarzował!)
a btw. kiedu i gdziu w tym roku jest złoty diabeł?
na razie nie jestem w stanie zrobić figsy na poziomie GD, więc robię tak jak umiem. Na GD pojadę, wystartuję ale czy coś wygram?? ciężko będzie ale się postaram. Chciałbym coś zdobyć ale rywale mogą okazać się dla mnie póki co za mocni. Na wakacje mam zamiar poważnie zabrać się za malowanie to może coś lepszego zrobię;p
a gdzie GD będzie i kiedy to chyba jeszcze nie wiadomo. Na temat GD 2008 informacje pojawiły się gdzieś koło czerwca o ile dobrze kojarzę.
a gdzie GD będzie i kiedy to chyba jeszcze nie wiadomo. Na temat GD 2008 informacje pojawiły się gdzieś koło czerwca o ile dobrze kojarzę.
Mam podobny plan Wystartować ,a czy cos sie uda zdobyc ... niby może ,ale nie musina razie nie jestem w stanie zrobić figsy na poziomie GD, więc robię tak jak umiem. Na GD pojadę, wystartuję ale czy coś wygram?? ciężko będzie ale się postaram. Chciałbym coś zdobyć ale rywale mogą okazać się dla mnie póki co za mocni. Na wakacje mam zamiar poważnie zabrać się za malowanie to może coś lepszego zrobię;p
jesli tylko bede w wawie to i ja coś pocisne, tylko ze ja juz bym chcial sie bic... szkoda ze w YB juz nie mgoe startować