O & G 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
loko
Masakrator

O & G 1500

Post autor: loko »

hej, takie 1500 bardziej pod klimat, co powiecie?

1 Black Orc Big Boss @ 152 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Martog's Best Basha [15]
Warboss Imbad's Iron Gnashas [30]

1 Boar @ [0] Pts

1 Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Staff of Sneaky Stealin' [50]

1 Night Goblin Shaman @ 130 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Nibbla's Itty Ring [20]
Dispel Scroll [25]

24 Orc Big 'Uns @ 330 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Morks Spirit Totem [50]
1 Orc Boss @ [15] Pts

25 Night Goblins @ 172 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician

2 Fanatic @ [50] Pts

14 Orc Boyz @ 135 Pts
Choppa; Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Orc Boss @ [15] Pts

5 Goblin Wolf Riders @ 66 Pts
Light Armour; Musician

5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician

1 Spear Chukka @ 35 Pts

1 Spear Chukka @ 35 Pts

1 Rock Lobber @ 70 Pts

3 Squig Herd @ 90 Pts

1 Doom Diver @ 80 Pts

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 4

Models in Army: 111

Total Army Cost: 1501
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Jak klimat to super, uwielbiam takie orkowe rozpiski, ale turnieju tym nie wygrasz. Myślę, że tak zbudowana armia jest słaba, mimo pozorów

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Ja bym zamienił te 14 orków na 12 savagów z dwoma choppami i muzykiem.
Stawiasz 6 w szeregu i masz całkiem niezły oddział za 125 punktów.
18 ataków z WS3 i S4.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Zbyslaw pisze:Jak klimat to super, uwielbiam takie orkowe rozpiski, ale turnieju tym nie wygrasz. Myślę, że tak zbudowana armia jest słaba, mimo pozorów
Orkami wogule turnieju nie wygrasz...;]

A tak pozatym to kolega wyżej ma racje...zamień orkasy na sevage orki bez sztandaru ewentualnie z muzykiem i masz naprawde niezły naporowy odział który przynajmniej od panik nie ucieka...;]

A pozatym zamienił bym herdy na hopki...ale to juz tylko mój widzimiś...poprostu herdami grać nie lubie a co wiecej chyba nie potrafie....;p...

Ale ogólnie jezt nieźle....

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Imperium zaraz te hopki zestrzeli, tym bardziej, że mamy na nie 90 punktów + 15 jak podmienimy 14 orków na 12 savagów. Punkty starczają na 7 hopków.
Ja bym został przy herdach. Stawiasz 7 squigów w szeregu i wychodzi to samo co 7 hopperów. Do tego jak puścisz ich gdzie trzeba uszkodzą wybuchem oddziały imperium.
Wiem, co mówię, ostatnio z lizakami przy szarży zdjęły 8 saurusów, potem jak wybuchły kolejne 3 saurusy, 2 terki i salke.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

to sie nazywa szczescie w kosciach.... :mrgreen:

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

Undead84 pisze:
Zbyslaw pisze:Jak klimat to super, uwielbiam takie orkowe rozpiski, ale turnieju tym nie wygrasz. Myślę, że tak zbudowana armia jest słaba, mimo pozorów
Orkami wogule turnieju nie wygrasz...;]

A tak pozatym to kolega wyżej ma racje...zamień orkasy na sevage orki bez sztandaru ewentualnie z muzykiem i masz naprawde niezły naporowy odział który przynajmniej od panik nie ucieka...;]

A pozatym zamienił bym herdy na hopki...ale to juz tylko mój widzimiś...poprostu herdami grać nie lubie a co wiecej chyba nie potrafie....;p...

Ale ogólnie jezt nieźle....
Dziekuje za refleksyje, w to że turnieju nie wygram orkasami wiem nie od dzis, powiem wiecej- moj samokrytycyzm podpowiada mi ze z armia VC lub DE ani innym pg tez bym tego nie uczynil. a do tego temat "syfność orkow i goblinow" i lamenty tam podnoszone daja do myslenia. dlatego powolutku zbieram haos knightow. herdy lubie odpalic w przod i sie juz nimi nie przejmowac, byle nie wybuchli przy mnie( ameryki nie odkrylem). co do savage to niestety zaden jeszcze nie zaciagnol sie do mojej armii, cena mail ordera odstrasza. ktos cos wie na temat ew. plastikow? bo posty o plastic savege sa juz dosc stare :? ? tylko prosze nie piszcie ze sa czasem na alledrogo..
pozdro
ps undead : "Orkami wogule turnieju nie wygrasz...;] +"ogolnie nie jest zle" = ??? hmmm taki gorzki zarcik?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2009, o 11:56 przez loko, łącznie zmieniany 1 raz.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Undead84 pisze:to sie nazywa szczescie w kosciach.... :mrgreen:
14 ataków na 3+/3+.
Potem rzuciłem 4,3,4 i potem znowu na 3+/4+.. Czy to jest aż takie wielkie szczęście w kościach..

ODPOWIEDZ