Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ale tak czy siak to chyba mój ulubiony odział w całych krasiach
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Chciałbym złożyć patrol dorfów. Zamierzam sprawić sobie battalion i zastanawiam czy długobrodzi mają rację bytu jeśli chodzi o 600 punktów. Niby to fajna jednostka, ale wydaje mi się, że będzie mało efektywna przy tak nikłej liczbie punktów. Co Wy o tym myślicie?
- rambo_muminek
- Wałkarz
Mam prośbę. Potrzebuję zasad do white dwarfa taszczonego przez bugmana i gotreka jak i też zasad samego gotreka. Przeszukałem tematy i nawet znalazłem ale link już nie działa. Chyba były też na Australijskiej stronie gw ale teraz mi przekierowuje na tą "ogólną" a tam nie mogę się tego doszukać. Bedzie ktoś tak dobry i poratuje?
możesz wystawić, nawet 10 z GW - chłopaki dają przerzut paniki, a to fajna sprawa, a tak poważnie to ja bym brał nawet na 600 pkt 20 - oni kroją ładnie wszytko, tylko herosa z magicznym tasakiem bym dał w obronie przed wrajtamipniewiak pisze:Chciałbym złożyć patrol dorfów. Zamierzam sprawić sobie battalion i zastanawiam czy długobrodzi mają rację bytu jeśli chodzi o 600 punktów. Niby to fajna jednostka, ale wydaje mi się, że będzie mało efektywna przy tak nikłej liczbie punktów. Co Wy o tym myślicie?
http://wizbangs.parks.officelive.com/Do ... -felix.pdframbo_muminek pisze:Mam prośbę. Potrzebuję zasad do white dwarfa taszczonego przez bugmana i gotreka jak i też zasad samego gotreka. Przeszukałem tematy i nawet znalazłem ale link już nie działa. Chyba były też na Australijskiej stronie gw ale teraz mi przekierowuje na tą "ogólną" a tam nie mogę się tego doszukać. Bedzie ktoś tak dobry i poratuje?
wpisałem w goglach gotrek rules pdf
popróbuj tak z White dwarfem też pewnie gdzieś jest, pzdr
Czy krasnale na <2000pkt moga brac malakaia? Zabiera on slot hero, a z tego co mi wiadomo nie nikt poza dow nie moze uzywac ror zjadajacego slota rare+hero, ale ktos kiedys mi powiedzial, ze to wyjatek u dwarfow. To prawda? Fajnie byloby pobawic sie malakaiem na 1500pkt. No, i czy jego zasady z storm of chaos nadal aktualne?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
do BoSP dokup napewno katapulte, organki, hammerersów i runesmitha.
później pograj troche i sam zobaczysz czego ci brak, co ci się sprawdza itd.
później pograj troche i sam zobaczysz czego ci brak, co ci się sprawdza itd.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
katapa do ściągania dużych i twardych celów takich jak: steam tank, stegadon itp. lub klocków piechoty, a i na ciężką konnice jest lepsza niż cannon.
Organki ją dobre niemal na wszystko, najbardziej przydatne są do zdejmowania oddziałów które trudno normalnie ustrzelić (nie rzucasz na trafienie)
hammerersi to wg. wielu graczy najlepsza piechota w dwarfach, b.trudno jest ją złamać w HtH.
runesmith to chyba oczywiste
to pokrótce tyle. są to jednostki które zawsze się przydadzą, jak przeszukasz dział rozpisek to zobaczysz że w przytłaczającej większości z nich znajdują się w/w.
Organki ją dobre niemal na wszystko, najbardziej przydatne są do zdejmowania oddziałów które trudno normalnie ustrzelić (nie rzucasz na trafienie)
hammerersi to wg. wielu graczy najlepsza piechota w dwarfach, b.trudno jest ją złamać w HtH.
runesmith to chyba oczywiste
to pokrótce tyle. są to jednostki które zawsze się przydadzą, jak przeszukasz dział rozpisek to zobaczysz że w przytłaczającej większości z nich znajdują się w/w.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
A na samym początku kup Army Book'a bez niego ani rusz...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Mam trzy pytanka:
1. Czy żyro z 2 ranami na koniec walki daje 140 punktów przeciwnikowi? Czy liczony jest jako maszyna i nie da punktów póki nie jest zniszczony?
2. Czy można wrzucić do rozpiski "Hireling Wizard" z DoW?? (sugeruje sie poki co AB2.2 gdzie nie moge, przynajmniej na nowym anarchist-list). Jezeli to zależy od rodzaju gry limited/BP+R to gdzie mogę znaleźć opis tych zasad?
3. Jeżeli punkt 2 jest pozytywny to czy zajmował by on slot hero i rare?
1. Czy żyro z 2 ranami na koniec walki daje 140 punktów przeciwnikowi? Czy liczony jest jako maszyna i nie da punktów póki nie jest zniszczony?
2. Czy można wrzucić do rozpiski "Hireling Wizard" z DoW?? (sugeruje sie poki co AB2.2 gdzie nie moge, przynajmniej na nowym anarchist-list). Jezeli to zależy od rodzaju gry limited/BP+R to gdzie mogę znaleźć opis tych zasad?
3. Jeżeli punkt 2 jest pozytywny to czy zajmował by on slot hero i rare?
Xet pisze:1. Jest połowa punktów za połowę ran na żyrosie.
2. Nie możesz wstawiać jednostek DoW zajmujących slot hero w armiach innych niż DoW.
nie wprowadzajcie ludzi w błąd, odp na 2 pyt to nieprawda
oczywiście że można wystawiać jednostki DoW i RoR zajmujące slot hero w innych armiach niż DoW, np malakaja w krasnoludach
warunkiem jest że nie może być to pojedynczy model zajmujący slot hero - co jest różnicą dość dużą
pzdr