Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Rakso_The_Slayer »

nie
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

oni są pomarańczowi, mają tatuaże i wszystko w dupie..dlatego odpowiedź brzmi: nie :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

a poza tym to psychopaci i inne krasnoludy czują się w ich obecności nieswojo. :wink:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ale tak czy siak to chyba mój ulubiony odział w całych krasiach :twisted:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
pniewiak
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: pniewiak »

Chciałbym złożyć patrol dorfów. Zamierzam sprawić sobie battalion i zastanawiam czy długobrodzi mają rację bytu jeśli chodzi o 600 punktów. Niby to fajna jednostka, ale wydaje mi się, że będzie mało efektywna przy tak nikłej liczbie punktów. Co Wy o tym myślicie?

Awatar użytkownika
rambo_muminek
Wałkarz

Post autor: rambo_muminek »

Mam prośbę. Potrzebuję zasad do white dwarfa taszczonego przez bugmana i gotreka jak i też zasad samego gotreka. Przeszukałem tematy i nawet znalazłem ale link już nie działa. Chyba były też na Australijskiej stronie gw ale teraz mi przekierowuje na tą "ogólną" a tam nie mogę się tego doszukać. Bedzie ktoś tak dobry i poratuje? :D

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

pniewiak pisze:Chciałbym złożyć patrol dorfów. Zamierzam sprawić sobie battalion i zastanawiam czy długobrodzi mają rację bytu jeśli chodzi o 600 punktów. Niby to fajna jednostka, ale wydaje mi się, że będzie mało efektywna przy tak nikłej liczbie punktów. Co Wy o tym myślicie?
możesz wystawić, nawet 10 z GW - chłopaki dają przerzut paniki, a to fajna sprawa, a tak poważnie to ja bym brał nawet na 600 pkt 20 - oni kroją ładnie wszytko, tylko herosa z magicznym tasakiem bym dał w obronie przed wrajtami

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

rambo_muminek pisze:Mam prośbę. Potrzebuję zasad do white dwarfa taszczonego przez bugmana i gotreka jak i też zasad samego gotreka. Przeszukałem tematy i nawet znalazłem ale link już nie działa. Chyba były też na Australijskiej stronie gw ale teraz mi przekierowuje na tą "ogólną" a tam nie mogę się tego doszukać. Bedzie ktoś tak dobry i poratuje? :D
http://wizbangs.parks.officelive.com/Do ... -felix.pdf

wpisałem w goglach gotrek rules pdf

popróbuj tak z White dwarfem też pewnie gdzieś jest, pzdr

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Czy krasnale na <2000pkt moga brac malakaia? Zabiera on slot hero, a z tego co mi wiadomo nie nikt poza dow nie moze uzywac ror zjadajacego slota rare+hero, ale ktos kiedys mi powiedzial, ze to wyjatek u dwarfow. To prawda? Fajnie byloby pobawic sie malakaiem na 1500pkt. No, i czy jego zasady z storm of chaos nadal aktualne?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Teoretycznie mogą. Jednak jeśli grasz na format limited to nie. Jeśli grasz na BP+R lub open to tak.
Obrazek

Kario
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kario »

Takie pytanko ? w co najlepiej inwestowac na poczatek (ps mam to co w BSP bez dziala)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

do BoSP dokup napewno katapulte, organki, hammerersów i runesmitha.
później pograj troche i sam zobaczysz czego ci brak, co ci się sprawdza itd.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Kario
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kario »

ok a mozesz opisac pokrotce ktory z tych oddzialow do czego glownie sluzy?? czemu akurat te a nie inne (glownie jesli chodzi o maszyny)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

katapa do ściągania dużych i twardych celów takich jak: steam tank, stegadon itp. lub klocków piechoty, a i na ciężką konnice jest lepsza niż cannon.

Organki ją dobre niemal na wszystko, najbardziej przydatne są do zdejmowania oddziałów które trudno normalnie ustrzelić (nie rzucasz na trafienie)

hammerersi to wg. wielu graczy najlepsza piechota w dwarfach, b.trudno jest ją złamać w HtH.

runesmith to chyba oczywiste :wink:

to pokrótce tyle. są to jednostki które zawsze się przydadzą, jak przeszukasz dział rozpisek to zobaczysz że w przytłaczającej większości z nich znajdują się w/w.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

A na samym początku kup Army Book'a bez niego ani rusz... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

2 naiwne pytania:

1. czy bsb mając runiczny sztandar może mieć inne runiczne przedmioty?
2. czy dwarfy mogą normalnie brać DoW w rarach?

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

1. nie
2. dopuszczane na zasadzie formatu na jaki grasz(limited; BP-R...)
King of the Slayers, and the Slayer of Kings

Awatar użytkownika
Gerd
Pseudoklimaciarz

Post autor: Gerd »

Mam trzy pytanka:

1. Czy żyro z 2 ranami na koniec walki daje 140 punktów przeciwnikowi? Czy liczony jest jako maszyna i nie da punktów póki nie jest zniszczony?

2. Czy można wrzucić do rozpiski "Hireling Wizard" z DoW?? (sugeruje sie poki co AB2.2 gdzie nie moge, przynajmniej na nowym anarchist-list). Jezeli to zależy od rodzaju gry limited/BP+R to gdzie mogę znaleźć opis tych zasad?

3. Jeżeli punkt 2 jest pozytywny to czy zajmował by on slot hero i rare?

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

1. Jest połowa punktów za połowę ran na żyrosie.
2. Nie możesz wstawiać jednostek DoW zajmujących slot hero w armiach innych niż DoW.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Xet pisze:1. Jest połowa punktów za połowę ran na żyrosie.
2. Nie możesz wstawiać jednostek DoW zajmujących slot hero w armiach innych niż DoW.

nie wprowadzajcie ludzi w błąd, odp na 2 pyt to nieprawda

oczywiście że można wystawiać jednostki DoW i RoR zajmujące slot hero w innych armiach niż DoW, np malakaja w krasnoludach

warunkiem jest że nie może być to pojedynczy model zajmujący slot hero - co jest różnicą dość dużą

pzdr

Zablokowany