2250 O&G na dzikiej Wywernie

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

2250 O&G na dzikiej Wywernie

Post autor: Bojo »

Generał
Warbossa Dziki na Wywernie w składzie @ 423
Enchanted Shield, Amulet of Protectyness, Akkrit Axe i buciki
kolo ma 6ataków z hatem i siłą 6 + 3ataki wywerny fakt frenzy z 20" lotu ale :D

3xOrczy Shaman
1.2xscroll @ 150
2.Ring i Scroll @ 145
3.Badum @ 140

3x5Wilcajów z łukami spirami i grajkiem @ 3x76

20Savagów ze spirami i muzykiem @ 2x185

19savagów ze spirami i muzykiem @ 176

jedna 12 dzikich z 2hw i muzykiem @ 125

2x5dzikie dziki spiry muzyk i shieldy @ 2x157

2x DD @ 80

2chukki @ 80

2x10errorów

taki mały hard armia kminiona bardziej na walkę i podchody co jednak utrudnia animozja i frenzy myślę czy może zabierając 12 chopów z buta dać np. snoty lub jeszcze jednego fasta 8) ogółem to taki lajt niż ciśnieniowe :wink:
chciałem ogólnie pójść w stronę tanich oddziałów do zwarcia które miałoby nastąpić po dosyć mocnym strzale i silnej magii( jeszcze wylosuje te 3 stopy :lol2: )

aha żaden oddział dzikusów ani z buta ani wierzchem nie jest BigUnsem :)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Ten ork na wywernie to samobójca. Jeżeli chcesz żeby był na ptaszysku to przydał by się bsb którym byś podjechał w pobliże generała i go asekurował. Mógłbyś też wcisnąć jeden rydwan, żeby te klocki miały jakieś wsparcie. Do nich bsb również by się przydał. Wiem, że 2, a 3 magów to bardzo duża różnica, ale skoro to rozpa bez ciśnienia to możesz wywalić tego z 2 scrollami.

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Jeden wrogi smiec ladnie ustawia twoja armie na przyjecie mało sprzyjajacych szarz. Klimat jest, skutecznosci brak ;)

Jak dajesz ludkowy amulet of protectyness to zaklęta tarcza mu nie potrzebna bo i tak z niej nie skorzysta.

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

dobrze wiedzieć z tą tarczą :wink:

a co do ustawiania to jednak więcej fastów by się zdało aby to upilnować :)

ogółem koncepcja mi się podoba

mam tylko jedno pytanie czy naprawdę Waagh z magii sprawia że idą do przodu także obsługanci maszyn...jak tak to chyba redukcja o jeden slot pójdzie
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Ten Savage Warboss imo taka sobie opcja. Jak przeciwnik gra głową to zaraz go wyciągnie (frenzy, 20 cali szarża) i udupi. Ja bym zmienił na czarnucha.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

charki pisze:Jak dajesz ludkowy amulet of protectyness to zaklęta tarcza mu nie potrzebna bo i tak z niej nie skorzysta..
Savage nie moze brac magicznej tarczy?

Tak, to prawda ze idą takze obsługanci. Ale to chyba nic takiego?
Po co dajesz Savagowi Amulet of Protection skoro ma War Painta ;> ?

Snotlingi bym dał (2 bazy) do trzymania magow ;)

Mi się rozpa bardzo podoba, ale savagem na wronce bedzie ciezko manewrowac .

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Shakin' Dudi pisze: Savage nie moze brac magicznej tarczy?
Savage może używać tarczy. Myślę, że chciał przez to powiedzieć, że po co mu większy AS jak ma warda.

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

tarcza przyda się na SV od strzału :wink: chopak jest do bicia czegoś mocniejszego np. jakiś czempion chaosu czy dobrze opancerzony wampir wciągmy do pojedynku i mając jego dobrego SV oraz te 9mocnych ataków można go raczej zabić zwłaszcza że pan na górze ma jeszcze przerzuty trafień :wink:

wcale nie tak ciężko manewrować :wink: o ile mi się zdaje jak generał krzyknie wagh to te D6cali na wronie poleci a to czasem dużo gdy szarża idzie w coś co nie może nam uciec :)

pozdrawiamy
Administracja

MeanGreen
Wałkarz

Post autor: MeanGreen »

Tak wogóle to wrona też dostaje frenzy, więc masz 10 ataków z butami i frenzy.

Ale może warto się zastanowić czy nie lepiej dać zwykłego orka z Guzzla's Battle Brew i Martog's Best Basha. Wtedy masz też +1WS co się przydaje na niektórych herosów i piechotę z WS3 (np. Grave Guard) no i +1S w każdej turze. Jak wylosujesz hatred to to sile uderzeniową wtedy masz statystycznie prawie taką samą jak dziki boss. Hatred + Frenzy oczywiście wtedy znacznie lepiej (10 ataków z hatred). No a skoro już wystawiasz coś takiego to chyba nie boisz sie zdawać stupidity na ld9 ;). Tak czy owak jest element ryzyka ale 33% że dostaniesz praktycznie to samo, 33% że dostaniesz lepsze, 33% że gorsze ale zawsze oszczędzasz 30 punktów.

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Jak ludek ma amulet of protectyness to musi uzywac pancerz i ward'a przeciwnika wiec nie ma znaczenia jakiego ma na sobie save'a bo i tak nigdy z niego nie skorzysta -> nie mas sensu dawac zakletej tarczy ;)

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

najpierw jednak wypadałoby przeżyć ewentualny ostrzał wroga :wink: może i mały SV ale zawsze coś

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Przeczytajcie sobie opis amulet of protectyness raz jeszcze, czytanie ze zrozumieniem wbrew pozorom nie jest trudne :) Może wtedy pojmiecie o czym pisze ;)

MeanGreen
Wałkarz

Post autor: MeanGreen »

Amulet nie daje ci wyboru jakiego masz save, masz dokladnie takiego jak model który zadaje ci ranę. Więc jeżeli masz ten amulet i prują do ciebie handgunnerzy to nie masz save choćbyś nawet wziął wszystkie tarcze i pancerze świata :). Generalnie to z tym amuletem przeciw strzelaniu to w 99% przypadków nie masz save'a.

ODPOWIEDZ