Druga przymiarka do DE na 1200 - move your Cold One!!!

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Druga przymiarka do DE na 1200 - move your Cold One!!!

Post autor: Die for Emperor »

Ponieważ ostatnia rozpiska została mocno skrytykowana postanowiłem zmienić styl na bardziej mobilny :D

Master – BSB – Sword of Might, Pendant of Khaleth, Heavy Armour, Cloak of Sea Dragon, Shield – Cold One - 175
Master – Crimson Death, Ring of Hotek, Heavy Armour, Cloak of Sea Dragon, Shield – Cold One - 158

Assassin – additional hand weapon, Rending Stars, Manbane - 151

5 Dark Riders – Music - 92
5 Dark Riders – Music - 92

5 Shade – additional weapon - 85
5 Cold One Knights - 135
5 Cold One Knights - 135

Warhydra - 175

Master BSB to jednego oddziału CoK, drugi Mastah do drugiego. Assassin ugania się z Shade'ami. Po bokach 2xDR a koło CoK człapie sobie hydra :D
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Cyciek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Cyciek »

hmmm...ciekawa rozpa,ale nie uważasz ze zbyt monotonna???:
Coksy i dwóch bohaterów na CO
ass,Shades i Hydra
Dark Riders

moze zamiast jednego mastera dałbys czarke??i wtedy RoH zamienic na inny powergamerski :twisted: przedm??jedne Coldy=2x5 Harpii,sztandar drugim CoKsom i pancerze Szejdom to wg.mnie lepsza wersja ale jak chcesz.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

A ja pomyślałbym nad Deathpiercerem zamiast Crimson Death na drugim herosie. Miałbyś 3A z S6 i KB w szarży zamiast 3A z S5 i niemożnością używania tarczy w hth.
Strasznie brakuje mi tu harpii. Na armie strzelające do screena wręcz niezbędne bo Ci te biedne CoK nawet nie dojadą...Albo zostaną wystarczająco zmiękczone żeby się odbić...Może zamiast jednych CoK dwie piątki harpii? A jeśli zostaną punkty to na pierwsze sztandar i war banner...Pozdro.

LA na shades to strata punktów imo...

Cyciek

DarkDruchii pisze: LA na shades to strata punktów imo...

Dlaczego??? :o
DarkDruchii pisze:Może zamiast jednych CoK dwie piątki harpii? A jeśli zostaną punkty to na pierwsze sztandar..
własnie to napisałem :wink:

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Ciekawe z tym Deatpiercerem ale z Crimson Death to i tak mam 3A z S6 (to nie jest GW tylko wymaga dwóch dwóch rąk w użyciu - niby to samo ale jednak nie, no chyba że się mylę :wink: )

Myślałem też by wywalić jedne CoK i drugiemu Masterowi podarować chariota plus wsadzić 5tke harpii.
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Cyciek

może lepiej daruj sobie rydwan...szczególnie na takie punkty,no i kolejny tezt głupoty...

a może drugiego Mastera dac na Pegaza??nigdy tak nie grałem,ale moze byc ciekawa opcja :?:

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Faktycznie. Deathpiercer pomylił mi się z soulrenderem :/ Mój błąd.
Za ten jeden punkt już lepiej dać shade'om dodatkową broń (Choć z GW znacznie rozszerza im się wartość taktyczna). Dlaczego LA się nie opłaca? To tylko save na 6...Wszystko z S4, czy nawet S3 AP Ci to zdejmuje...A poza tym to tylko save na 6+...
Z Crimsonem w hth masz save'a na 2+, z lancą już na 1+...Może to i mała różnica ale czasem kluczowa...Z resztą...Taki oddział 6ciu szarżujący to 8A z hate'em i S6. Plus 6 A z S4 od CO...Enough said ;)

Emperor, testuj, sprawdzaj ;) Tu możemy sobie tylko pogadać ;)

ODPOWIEDZ