Kandydaci na Kapitana reprezentacji Polski

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: Kandydaci na Kapitana reprezentacji Polski

Post autor: Furion »

No to niech ktoś inny założy... moderatorów jest 3 przecież. Po to przesunięto koniec sezonu ligowego, żeby skład wybrać szybciej.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

W sumie racja. Ziemko tez na lajcie moglby przeciez to glosowanie pocisnac. Jesli by mu sie chcialo.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

No to ustalmy ramy głosowania, by całe top20 wiedziało kiedy bedzie głosowanie.

I mam pytanie czy głosowanie bedzie w tej czesci forum?

pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

glosowanie z tego co pamietam mialo byc tajne, wiec pewnie na PM, jak z wyborem masterow

a co do tempa przeprowadzania glosowania to chyba wlasnie Scimi napinal sie i spinal ze glosowanie ma byc szybko szybko gwaltu rety... a tu wychodzi ze mozna bylo spokojnie przeglosowac sprawe remisu bo Ziemko zaglada raz na 3 dni, Szmaja w ogóle, a Scimi dostal delegacje ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

A jak w ogóle ma wyglądać to głosowanie? Rozumiem, że będą dwie tury?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wogóle głosowanie nad głosowaniem, skracanie ligi, a teraz wyjdzie na to że skład i tak będzie znany tak późno jak co roku ;-)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Możecie mi przesyłaś wasze głosy niektóre prześle dalej :)
dobre pytanie o to czy sa dwie tury wyborow
pozdro

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Cruss - to już tylko od was zależy czy będą dwie tury czy jedna. :D
Jeżeli żaden kandydat nie uzyska wymaganej liczby 11 lub więcej głosów, wtedy zarządza się kolejną rundę głosowania z udziałem dwóch kandydatów, którzy w pierwszej rundzie głosowania uzyskali najwięcej głosów. Głosowanie w dodatkowej rundzie też jest tajne.
Obrazek

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

jako ze aktualnie przebywam w burkina faso i z netem bywa ciezko bardzo prosze o ifno na maila: piotr_orlowski@yahoo.co.uk kiedy juz glosowanie sie zacznie, do kiedy potrwa i jak nalezy glosowac

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

No to trzeba wyznaczyć osobę odpowiedzialną za przeprowadzenie głosowania... czy coś.
I dla mnie dwie tury muszą być, szczególnie, że prawie połowa z top 20 kandyduje :D

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

To może niech admin forum - Tomash zbierze głosy. Jest on często obecny i bezstronny. Głosowanie mogło by się zacząć równo po północy i trwać tydzień lub do zebrania 20 głosów.
Zresztą, wydaję mi się, że wybór osoby nie ma najmniejszego znaczenia. Przecież później wyniki będą podane na forum więc nie ma możliwości oszustwa. Nie jest to żaden splendor itp. Nawet ja mógłbym zebrać głosy bo siedzę cały tydzień przy forum malując armię. Imo nie ma sensu się zastanawiać

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Moj glos za Xetem, ale Tomash tez moze byc.

Jaka ordynacja? Myslalem, ze ustalono ostatecznie cos na ten ksztalt:
- top20 ligi glosuje na kapitana reprezentacji
- glosowanie jest tajne, ale glosy sa ujawnione po nim
- jest tylko jedna runda glosowania
- wygrywa kandydat z najwieksza iloscia glosow
- w przypadku remisu o zwyciestwie decyduje zwyciezca ligi

na podstawie:
Scimitar pisze:
Ziemko pisze:Nie ma czasu na glosowania odnosnie remisu , bo ranking bedzie lada dzien i lada dzien bedzie wybierany kapitan. Tak jak pisalem uwazam , ze najlepsza opcja bedzie 1 tura (po co tracic czas na 2) , wygrywa kandydat z najwieksza iloscia glosow , w przypadku remisu , zwyciezca ligi decyduje. Glosowanie jest tajne w formie pm , czuwa nad nim jeden z modow LL.
Tak zrobimy, a później już odnośnie kolejnego sezonu nowa LL się pobawi w głosowania w sprawie głosowań, żeby określić czy ciocia Frania może decydować w przypadku remisu :)

Szmajsonku, Adeonie- ślicznie prosimy o pilną aktualkę Rankingu. Ponoć wyniki wszystkich ostatnich turniejów już zostały wysłane. Prosiłbym też o listę uprawnionych do głosowania na mastery, aby uniknąć jakiś kwasów potem.
Bo argument Barba o tym, ze zgloszone jest pol top20 jest tronke chybiony - zgloszone sa nastepujace osoby:

Robson
Barbarossa
4 Karabiny
Młody
Kielon
Malal
Kolek
Debek

Z czego realnych kandydatur jest moze 3.
Nie przeciagajmy juz tego, bo to rzeczywiscie jest farsa.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Kolejny dzień pójdzie w pytę. Kandydaci są podani, top 20 jest znane, ja mogę zebrać głosy. Trzeba podjąć męską decyzje i powiedzieć głosowanie rusza JUZ żeby się każdy obudził. Czy potrzeba 20 głosów poparcia żeby rozpocząć głosowanie ??. Zawsze możemy czekać aż Scimitar wróci za 2 tygodnie, albo Ziemko przyjdzie nie wiadomo kiedy, ale po co ?

Uważam, że najlepiej rozpocząc głosowanie już dziś. Niech top 20 wyśle do mnie PM z głosem. Ja dopiero jak dostane 20 peemek to przeczytam je wszystkie na raz w jednym momencie. Na potwierdzenie zrobie screen shota ze skrzynki i wkleje tutaj. (chyba ze nie jest to wymagane)

Głosowanie w postaci PM do mnie. W treści proszę podać tylko wybranego kandydata.

Glosowanie trwa tydzien, rusza dzisiaj po północy i trwa tydzien do końca piątku 24.04. Jeżeli wszystie głosy przyjdą szybciej to głosowanie zakończy się szybciej. Wyniki będą w sobotę o 00.01
Wygrywa kandydat z największą ilością głosów. Jeżeli będzie remis decyduje zwyciężca ligi. ( 2/3 modów zaakceptowało taką procedurę)

Nie chce sam stanowić prawa, ale tak jest chyba najlepiej.
GO GO GO !!
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2009, o 14:20 przez Xet, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

trwa tydzien do końca piątku 24.04
tydzien? bez jaj....
- wygrywa kandydat z najwieksza iloscia glosow
wydaje mi sie, ze mialy byc 2 tury a w drugiej jak bedzie remis decyduje zwyciesca ligi.... moge sie mylic. nie mam yteraz chwili zeby to sprawdzic...

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Shino pisze:
trwa tydzien do końca piątku 24.04
tydzien? bez jaj....
To jak długo ?
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2009, o 14:10 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Shino pisze:Nie było ustalone co będzie jak będzie remis. Jak dla mnie może decydować zwyciężca ligi.
IMO Będzie 2 tura jeżeli w pierwszej nikt nie dostanie 11 głosów. Po co glosować drugi raz, ktoś miałby zmienić zdanie ?
Sprawdź kilka postów wyżej posta Barbary, gdzie zacytował Scimitara i Ziemka ;-)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Sugerowałem się tym : Ten sam Scimitar to napisał
Cytuj:
2. Kapitan jest wybierany spośród zgłoszonych kandydatów. W przypadku zgłoszenia się tylko jednego kandydata, musi on uzyskać poparcie minimum 11 z 20 osób jakie będą w TOP 20 Ligi. W przypadku większej liczby kandydatów zarządza się głosowanie tajne. Jeżeli żaden kandydat nie uzyska wymaganej liczby 11 lub więcej głosów, wtedy zarządza się kolejną rundę głosowania z udziałem dwóch kandydatów, którzy w pierwszej rundzie głosowania uzyskali najwięcej głosów. Głosowanie w dodatkowej rundzie też jest tajne.
rozumiem, że to nie jest już ważne.

Zmieniłem swojego posta.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

generalnie te ustawe wczesniejsza mozna o kant dupy rozbic.

nie ma glosowania. nie ma odpowiednich osob do zalozenia go. minelo juz wuchte czasu od kiedy to mialo byc zrobione. nie jest nic powiedziane co robimy w przypadku remisu.

imho.
Furion

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Skoro jest propozycja, że w wypadku remisu decyduje zwycięzca ligi, to ja mam jeszcze inną propozycję. Niech w takiej wyjątkowej sytuacji ma prawo oddać swój głos 21 osoba z rankingu.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=280

polecam strony 15-17

pierwszy post na ten temat padł 8 kwietnia, czyli 9 dni temu, proponuje sobie poczytać
jakby moderatorzy LL dzialali sprawnie to przedwczoraj konczyloby sie glosowanie na temat co sie dzieje w przypadku remisu, a od wczoraj szlo by glosowanie nad kapitanem

ale modom zalezalo na bardzo szybkim wylonieniu kapitana, wiec jest jak jest 8)

ODPOWIEDZ