To jakieś dziwne te ghuleVoodoo pisze:PS.Ghule się na słoneczku grzeją.
DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
Re: DIPPING - TESTOWANIE
Grish powinieneś te wypukłe miejsca poprawić pędzlem, moim zdaniem bejca powinna być ciemniejsza. Zresztą nie wiem jak to na żywo wygląda.
Moje się niczego nie boją, nawet słońcaKamil Kiwi pisze:To jakieś dziwne te ghule
PS.Temu panu z kością w łapie troche więcej czasu poświeciłem na poprawianie benzyną lakową.
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2009, o 16:24 przez Voodoo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kamil Kiwi
Chyba zaczne zbierać VC i bejcować tylko po to żeby ich postawić na półke. Bo efekty są wspaniałe
Nigdy nie lubiłem śniegu na podstawkach
Nigdy nie lubiłem śniegu na podstawkach
ello ja zacząłem dippingować gobasy oto efekt :
a tu razem z jednym gostkiem przed dippingiem (niezła różnica xD (nie to że nie chciało mi się dokładnie malować ale po co jak i tak bejca to zakryje )
ps; używałem bejcy magnat dębowy kwarc (rozwodnionej benzyną lakową w 3 do bejcy 4 do benzyny bo to ma konsystencje taką jak majonez stojący dwa miesiące na słońcu)
a tu razem z jednym gostkiem przed dippingiem (niezła różnica xD (nie to że nie chciało mi się dokładnie malować ale po co jak i tak bejca to zakryje )
ps; używałem bejcy magnat dębowy kwarc (rozwodnionej benzyną lakową w 3 do bejcy 4 do benzyny bo to ma konsystencje taką jak majonez stojący dwa miesiące na słońcu)
Ja chcialbym zapytac o jedna rzecz. Robie nurglowych maruderow pieszych i mam dylemat. Pomalowalem skore na biale i chce zbejcowac figurke na zielono ale chce tez doprawic figurke o takie pierdolki jak zardzewiale ostrza/tarcze. Lepiej najpierw bejcnac i potem bawic sie w rdze czy zrobic przed? Bejca nie przykryje efektu rdzy?
Ja nie bawiłbym się w zieloną bejcę, tylko pomalował figurki w tonacji zielono-burej, a ciemno brązowe cieniowanie załatwi sprawę rdzy i brudu.
Skóra na biało powinna wyjść ok, ja tak wampiry robiłem. Możesz dodać im jakieś krosty i nadgnicia, po dippingu nie będą tak mocno kontrastować.
Co do tarcz to można oddzielnie, a można i razem. Ja preferuję sklejenie modelu po pomalowaniu i bejcowanie w całości - same tarcze/bronie bejcuje się po prostu niewygodnie.
Skóra na biało powinna wyjść ok, ja tak wampiry robiłem. Możesz dodać im jakieś krosty i nadgnicia, po dippingu nie będą tak mocno kontrastować.
Co do tarcz to można oddzielnie, a można i razem. Ja preferuję sklejenie modelu po pomalowaniu i bejcowanie w całości - same tarcze/bronie bejcuje się po prostu niewygodnie.
-
- Warzywo
ja tam jestem zadowolony.
a brak oczu to cecha dystynktywna mojej armii
a brak oczu to cecha dystynktywna mojej armii
Potrzebuje jakiś rad/wskazówek odnośnie dippowania opancerzonych modeli.
Chce zdippować swoje WoCh, o ile z maruderami, psami itp myśle że nie będzie problemu to nie wiem jak to zrobić u knightów żeby dobrze wyglądali.
Potrzebuje jakieś szybkie wskazówki, co by sprawiły że dipping dobrze na nich wpłynie. Byle by nie były zbyt skomplikowane bo siedzenie nad dippowaniem tyle czasu co nad malowaniem zwykłym mija sie z celem. A właśnie o czas tu chodzi
Chce zdippować swoje WoCh, o ile z maruderami, psami itp myśle że nie będzie problemu to nie wiem jak to zrobić u knightów żeby dobrze wyglądali.
Potrzebuje jakieś szybkie wskazówki, co by sprawiły że dipping dobrze na nich wpłynie. Byle by nie były zbyt skomplikowane bo siedzenie nad dippowaniem tyle czasu co nad malowaniem zwykłym mija sie z celem. A właśnie o czas tu chodzi
Przymierzam się do zbierania bretki, a jako że wielkim artystą raczej nie jestem, chciałbym wszystkich wymoczyć w bejcy.
Przejrzałem wszystkie strony tego tematu, ale niestety nie widziałem żadnego modelu brettoni, więc nie wiem jakie będą efekty.
1. Jakiej bejcy użyć? Kolory w jakich widzę armię:
-metal/srebrny (zbroje, broń, ozdóbki)
-złote (ozdóbki i broń bohaterów)
-czarny i czerwony (barwy mojej armii, będą na sztandarach, na piórach, na herbach etc.)
-brąz / biel / czerń (dla koników)
2. Jako że mam większość oddziałów konno, zastanawiam się czy powinienem wpierw sklejać rycerzy z wierzchami i potem dipować, czy odwrónie - najpierw dip, a potem klejenie.
Obawiam się że jak wcześniej ich skleję to cienie będą przechodzić nienaturalnie z rycerzy na konie.
3. Może ma ktoś jakieś fotki rycerzy w ciężkich zbrojach płytowych? Kolczugi wyglądają super, ale chciałbym żeby moi rycerze mieli raczej niepordzewiały pancerz, ew. trochę zniszczony.
Przymierzam się do czarnej bejcy, ale nie chce żeby armia wyglądała zbytnio mroczno. Chodzi mi raczej o poważny wygląd, ale żeby było od razu widać ze należą do "sił dobra". Opcja cyrku mi nie odpowiada, dlatego zależy mi żeby bejca była dobrze dobrana do wyżej dobranych kolorów (chociaż z tego co czytałem to nadają się one całkiem nieźle do dipu).
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
cieniu
Przejrzałem wszystkie strony tego tematu, ale niestety nie widziałem żadnego modelu brettoni, więc nie wiem jakie będą efekty.
1. Jakiej bejcy użyć? Kolory w jakich widzę armię:
-metal/srebrny (zbroje, broń, ozdóbki)
-złote (ozdóbki i broń bohaterów)
-czarny i czerwony (barwy mojej armii, będą na sztandarach, na piórach, na herbach etc.)
-brąz / biel / czerń (dla koników)
2. Jako że mam większość oddziałów konno, zastanawiam się czy powinienem wpierw sklejać rycerzy z wierzchami i potem dipować, czy odwrónie - najpierw dip, a potem klejenie.
Obawiam się że jak wcześniej ich skleję to cienie będą przechodzić nienaturalnie z rycerzy na konie.
3. Może ma ktoś jakieś fotki rycerzy w ciężkich zbrojach płytowych? Kolczugi wyglądają super, ale chciałbym żeby moi rycerze mieli raczej niepordzewiały pancerz, ew. trochę zniszczony.
Przymierzam się do czarnej bejcy, ale nie chce żeby armia wyglądała zbytnio mroczno. Chodzi mi raczej o poważny wygląd, ale żeby było od razu widać ze należą do "sił dobra". Opcja cyrku mi nie odpowiada, dlatego zależy mi żeby bejca była dobrze dobrana do wyżej dobranych kolorów (chociaż z tego co czytałem to nadają się one całkiem nieźle do dipu).
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
cieniu
- Kamil Kiwi
Ostatnio zmieniony 4 maja 2009, o 19:18 przez Kamil Kiwi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Warzywo
a to... to jest efekt ktory powstal w wyniku przewrocenia sie swiezo pomalowanej podkladem figurki na plastikowy talerzyk ktory zlepil sie z figurką i jakby wtopił miejscami. dobra opcja jakby ktos szukal metody na zrobienie figurce naturalnych oparzeń
a mi się te krasnale zabejcowane nie podobają, do gobosów to może i pasuje ale krasnale wyglądają słabo w bejcy.
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar