manewry podczas walki

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

manewry podczas walki

Post autor: szczurek »

Obrazek

Jest sytuacja jak na rysunku . Czy mozna jakos przestwic walczacych zeby zmaksymalizowac (czy to jazde empire czy kroxy) .Starcie wygrywaly raz lizaki ,raz empire ...:)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

jak imperium wygra walkę to możesz zmaksymalizować kawalerie, jeśli nie powinieneś tego zrobić już w momencie jak na kroxy szarżowałeś......

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

ale tylko tak mogl sie dostawic bo bylo jeziorko no i zasieg szarzy ..... :) :wink:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

No dobra a jak kroxy mogłyby się zmaxyalizować, czy to jest wogóle możliwe?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Stachu pisze:jak imperium wygra walkę to możesz zmaksymalizować kawalerie
Jak?

Może wywalić konnych w tylnego szeregu do przodu... nie ma tylnego szeregu, lub może się odwrócić tak, że jego przód będzie tam gdzie ma bok, a to nic mu nie da. Bo przecież nie można po prostu przesunąć oddziału całego w bok w czasie walki.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

imo ani kroxy, ani kawaleria nic ze sobą nie mogą zrobić ,poza sukcesywnym sie wybijaniem ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

bzdura atamanie, mogę di sztuki kawaleri sie poprzestaiac do walki coby bylo ich wiecej w kombacie :D

kroxy niekoniecznie:D

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

taak?? :-s
a z której zasady to wynika? Tylko żadnego zbywania ogólnikami - konkretnie, źródło :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

szafa z tego co mi wiadomo to podczas walki jednostka moze zrobic jeden z dwóch manewrów:
- change formation - odsyłam to rulebooka po szczegóły tej zasady (w każdym razie chodzi, jak wspomniał Heinrich_von_Tod, o dostawienie modeli w tylnego ranku)
- turn

Nie wydaje mi się żeby w powyzszej sytuacji można było zrobic jakikolwiek z tych manewrów.

Chyba że jest jakas zasada która pozwala a"przesunięcie" unitu bedącego w walce.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

no dobra to jeszcze jedno pytanie :D

Ten priest stal w kawalerii (na rysunku nie ma bo zostala wycieta) .
BSB na zimnym zaszarzowal na kawalerie z tym herosem .Po walce ostal sie sam heros (czy BSB nie jest juz w kombacie czy moze dosuwa sie go zeby saurus byl w walce ??? jak na rysunku .Dodam ,ze heros imperium stal gdzies na srodku kroxow wiec BSB defacto dostawil sie tylko do kawy [nie liczmy pojedynku ,przyjmijmy ,ze nie rzucilby .....;) :roll: ])
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Według mnie po wybiciu tej kawalerii (której nie widać na rysunku) Saurus już nie jest z nimi w kontakcie i się odłącza od tej walki. Z tego względu, że nie można przesunąć priesta w kierunku saurusa i odwrotnie. Jedyne co pozostało to szarża tego priesta.

ODPOWIEDZ