Ponoć jakiś śmieszny turniej ma być więc...
1 * Thane @ 106 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Rune of Stone
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace
1 Thane @ 160 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Gromril
Rune of Cleaving (x2)
Rune of the Furnace
1 * Runesmith @ 151 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Rune of Spellbreaking (x3)
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
20 Warriors @ 195 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
20 Longbeards @ 305 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Rune of Battle
Rune of Stoicism
20 * Hammerers @ 308 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Rune of Courage
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Cannon @ 95 Pts
Rune of Burning
2 Bolt Thrower @ 120 Pts
Engineer
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Gyrocopter @ 140 Pts
Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 96
Total Army Cost: 2000
krasnoludki na 2000
Nie moge powiedziec ze sie niesamowicie na krasiach znam bo nimi nie gral ale wiekszosc tych rozpisek ostatnio to chyba na jedna pale robiona :
Bez urazy ale ciagle widze te same przedmioty i zestawiania. Co prawda gyro i troche longbredzi sa zadniej spotykani.
Moze to tylko mylne wrazenie ale taki mi sie nasuwa.
Tak czy inaczej rospa mi sie podoba. zwlaszcza ze nie ma kowadelka ( ktore w brew pozora moze sie wogole nie wzrocic w wiekszosci walk)
Bez urazy ale ciagle widze te same przedmioty i zestawiania. Co prawda gyro i troche longbredzi sa zadniej spotykani.
Moze to tylko mylne wrazenie ale taki mi sie nasuwa.
Tak czy inaczej rospa mi sie podoba. zwlaszcza ze nie ma kowadelka ( ktore w brew pozora moze sie wogole nie wzrocic w wiekszosci walk)
Też tak uważam - że kowadło to taki "bajer" dla ludzi bawiących sie w PG
Poza tym efekt psychologiczny. Nic więcej kowadełko nie daje.
A co do podobieństwa rosp - taki odwieczny ból krasi, tą armiasie podobnie gra. Ale kminie sobie nad czyms nowym - za nie długo będzie
Pozdro

A co do podobieństwa rosp - taki odwieczny ból krasi, tą armiasie podobnie gra. Ale kminie sobie nad czyms nowym - za nie długo będzie

Pozdro
Co do kowadal to nie zawsze jest takie Pg. JAk kazda mzoe wybuchnac albo po prostu nie c nie zrobic dobrego.
Co do armmi i nowosci to nie mowie ze trzeba robic jakies maxymale odkrywcze rzeczy. Moze byc w miare utarty standard bo czasami ciezko grac np na turnieju czyms innym jak wszyscy maja niewiadomoc co a 3 rospy skavenow roznia sie tylko schematem malowania
Sam gram na jednym troche utartym schemacie, chociaz sa mgo wymyslilem
ale mi z tym dobrze. Wazne to jest to jak ktos gra i czy jednak samemu do tgo dochodzi a nie kopjuje od innych
Nie wiem czyy gyro sie tu przyda ale to jak wposmnielem zalezy od grania. Sadze ze dobrze zagrany naprade da rade. chociaz moze tez latwo zejsc a tani nie jest.
Co do armmi i nowosci to nie mowie ze trzeba robic jakies maxymale odkrywcze rzeczy. Moze byc w miare utarty standard bo czasami ciezko grac np na turnieju czyms innym jak wszyscy maja niewiadomoc co a 3 rospy skavenow roznia sie tylko schematem malowania

Sam gram na jednym troche utartym schemacie, chociaz sa mgo wymyslilem

Nie wiem czyy gyro sie tu przyda ale to jak wposmnielem zalezy od grania. Sadze ze dobrze zagrany naprade da rade. chociaz moze tez latwo zejsc a tani nie jest.
Drugich organów mi nietrzeba, a zamiast żyrka to niewiem, co bym dał, może następne 10 thundów tylko trza coś obciąć. Zresztą żyro też łądnie siepie klocki na małych podstawkach z 3t.