Niewidzialne dane

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Francesco
Wałkarz

Niewidzialne dane

Post autor: Francesco »

Sprawa jest dla mnie nadzwyczaj ważna, gier się bezpośrednio nie tyczy ale wiem, że jest tu trochę osób znających się na komputerach, więc zapytam.
Miałem problem z laptopem - vista sama siebie uszkodziła i trzeba było dać komputer do naprawy. Koleś zrobił wszystko jak trzeba, wszystkie dane są... poza najważniejszym katalogiem, 15gb najcenniejszych zdjęć, twórczości, materiałów z historii własnej roboty itd. Zadzwoniłem do tego człowieka nieco przestraszony, ale on ze stoickim spokojem odparł mi, że te pliki są na partycji D. Sprawdziłem - nie było. Zacząłem więc szukać wewnątrz, ręcznie, ale okazało się, że są tam tylko trzy foldery, każdy po 1gb z kawałkiem. Już chciałem dzwonić ale zauważyłem, że na dysku zajęte jest jeszcze 15gb zajętego miejsca, którego nie jestem w stanie zlokalizować. Nie ma ukrytych folderów - sprawdziłem.

Jak się do tych 15gb dobrać? Z czego to wynika?

Spytacie czemu nie wyciągnę tego od informatyka, który to robił - ano tak się stało, że kontakt z nim jest cholernie trudny i działa mi to strasznie na nerwy. Wolę polegać na Was, bo on ma problem nawet z podaniem mi własnego maila, żeby się dokładnie dogadać.

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Być może jest w ukrytym folderze - musisz trochę pogrzebać i zrobić tak, by komputer pokazywał ukryte foldery - nie mam Visty i nie wiem jak to dokładnie zrobić w tym systemie
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

A koles który robił Tobie Viste - instalował Tobie Viste z dysku recovery, który miałeś(powinieneś mieć) czy ze swojej płyty - bo jak ze swojej to może być problem z odzyskaniem tych danych...
Obrazek

ODPOWIEDZ