Zasady
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Zasady
Witam jestem początkującym i mam kilka pytań.
1.Czy tylko na początku pierwszej tury żuca się o to kto zaczyna pierwszy(i potem ten kto żucił więcej zaczyna ture)
2. Jeśli konczy sie moja waza magi to kostki mocy przepadają i jak zacznie sie moja nastęona tura to kostki z poprzedniej zostają czy też przepadają(kostki rosproszenia)
3.Odaje sie tylko na czołowe czy też na bok i na flanke.
1.Czy tylko na początku pierwszej tury żuca się o to kto zaczyna pierwszy(i potem ten kto żucił więcej zaczyna ture)
2. Jeśli konczy sie moja waza magi to kostki mocy przepadają i jak zacznie sie moja nastęona tura to kostki z poprzedniej zostają czy też przepadają(kostki rosproszenia)
3.Odaje sie tylko na czołowe czy też na bok i na flanke.
Tylko przed pierwszą turą, kolejność obowiązuje całą bitwę.Szymon94 pisze:Witam jestem początkującym i mam kilka pytań.
Tak, z końcem fazy magii tracisz kości mocy, na początku twojej nowej fazy magii generujesz je od nowa.Szymon94 pisze:2. Jeśli konczy sie moja waza magi to kostki mocy przepadają i jak zacznie sie moja nastęona tura to kostki z poprzedniej zostają czy też przepadają(kostki rosproszenia)
Oddaje się w każdą stronę, ale tylko te modele, które są w kontakcie z wrogiem i przeżyły jego ataki.Szymon94 pisze:3.Odaje sie tylko na czołowe czy też na bok i na flanke.
o ile dobrze pamiętam, konie z rydwanów biją tylko do przodu... ale w tej chwili głowy nie dam. Trzeba mieć jednak na uwadze, że niektóre jednostki mogą mieć w tym względzie odmienne zasady.Oddaje się w każdą stronę, ale tylko te modele, które są w kontakcie z wrogiem i przeżyły jego ataki.
Dobrze pamiętasz.grzech76 pisze:o ile dobrze pamiętam, konie z rydwanów biją tylko do przodu...Oddaje się w każdą stronę, ale tylko te modele, które są w kontakcie z wrogiem i przeżyły jego ataki.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
Dotyczy sie to wszystkich nie-monsterowych mountow?
mam kolejne pytania do was.
1.Czy wszyscy herosi dostają +1 do ochrony pancerza za jazde wieszchcem.
2.Czy można zrobić coś takiego że pierw sie rosprasza kostkami a jak nie wyjdzie towziąść zwuj.
3.Czy jest sens wystawić Kroq-gar'a (ten na Karnozaurze) ?.
1.Czy wszyscy herosi dostają +1 do ochrony pancerza za jazde wieszchcem.
2.Czy można zrobić coś takiego że pierw sie rosprasza kostkami a jak nie wyjdzie towziąść zwuj.
3.Czy jest sens wystawić Kroq-gar'a (ten na Karnozaurze) ?.
1. Naucz się pisać po polsku
2. Read the fucking manual!
Ad1. +1 do save jest za jazde na nieopancerzonym 1W mouncie. Dostaje to kazdy model, heros czy nie.
+2 jest za opancerzone mounty oraz za coldOne (bo maja takazasade specjalna)
Ad2. Nie. Albo rybki, albo akwarium
Ad3. Jeszcze mi sie nie zdażylo grać na Special Characters. 99% gier jest bez speciali.
Zwykly oldblood na Carnim jest ciekawa opcja.
2. Read the fucking manual!
Ad1. +1 do save jest za jazde na nieopancerzonym 1W mouncie. Dostaje to kazdy model, heros czy nie.
+2 jest za opancerzone mounty oraz za coldOne (bo maja takazasade specjalna)
Ad2. Nie. Albo rybki, albo akwarium
Ad3. Jeszcze mi sie nie zdażylo grać na Special Characters. 99% gier jest bez speciali.
Zwykly oldblood na Carnim jest ciekawa opcja.
1. Nic mi nie wiadomo o takich, którzy nie dostają, innymi słowy, jeśli jedziesz konno to masz minimum 6+AS, jeśli np. na cold one'ie to 5+, ale już za jazdę na smoku tej premii nie ma.
2. Nie ma takiej opcji - byłaby zbyt piękna
3. Najpierw sprawdź czy w Twojej okolicy ktoś robi turnieje ze special charakterami
-edit-
Alister mnie ubiegł
Wyczerpał również kwestie pisania po polsku, którą ja chciałem taktownie przemilczeć, co nie znaczy, że się z jego odczuciami nie zgadzam 
2. Nie ma takiej opcji - byłaby zbyt piękna
3. Najpierw sprawdź czy w Twojej okolicy ktoś robi turnieje ze special charakterami
-edit-
Alister mnie ubiegł
To, że oni tak mówią, nie świadczy wcale, że tak jest
Czy ich zdaniem Lord Kroak i Mazdamundi też nie są? Shadowblade to zwykły assasin, a Karl Franz to anonimowy wojownik? Boże jakież oni mają tam pomysły...
Czy ich zdaniem Lord Kroak i Mazdamundi też nie są? Shadowblade to zwykły assasin, a Karl Franz to anonimowy wojownik? Boże jakież oni mają tam pomysły...
Undead: zalezy jaki, troche inne zasady maja khemri, a inne vampires. RTFM 
Moze chodzilo im o figurke ... figurka nie musi reprezentowac speciala. Oldblood na Carnim specjalem nie jest, a Kroq'Gar jest jedyna figsa, ktora takowego moze reprezentwac.
Moze chodzilo im o figurke ... figurka nie musi reprezentowac speciala. Oldblood na Carnim specjalem nie jest, a Kroq'Gar jest jedyna figsa, ktora takowego moze reprezentwac.