Ulubione oddziały
Moderator: Yudokuno
Dla mnie obowiązkowi są COK (mimo, że byłem do nich sceptycznie nastawion na początku) - zazwyczaj biorę dwa oddziały. Bez BG też ciężko się gra, bo warto mieć jednostkę, która przyjmie dowolnego przeciwnika na klatę. Z jednej strony goła 10 mogłaby wystarczyć (ciężko nabić w szarży 10 ran), ale ja wolę dopłacić 100 pts za to, by mieć dużo większy potencjał w walce i zdobyć jakieś konkretne punkty. Dodatkowo pomagają w walce z HE. Bolce to przeżytek - trzeba ich pilnować, robią niewiele a 200 pts można dużo lepiej spożytkować. W swojej rozpisce ofensywnej nie mam żadnego strzelania, poza 10 kusznikami do trzymania ćwiartki - w sumie nie bardzo mi to przeszkadza. Problem mam tylko z latającymi large targetami, ale one dla rozpy nie są większym problemem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja tam od 6 edycji gram na przynajmniej jednym oddziale... w tej edycji odkąd pojawiły się ploty odnośnie s4 i hate'a wiedziałem, że odwzajemnią moją szczerą miłość do nich.
@Jankiel - na jaką jednostkę mogę spożytkować te 200 punktów ? Bolce znajdą zastosowanie na prawie wszystkie armii choćby nowe lizaki. Każda armia, która opiera się na large targetach będzie miała opory aby wystawić się na linie strzału bolcy. Chować je lub pilnować ? od czego mamy 2+ oddziałów DR w każdej(prawie) rozpie, harpie i shades ? fasty przeciwnika dla DE raczej nie są problemem jak i większość jego maszyn.
@Jankiel - na jaką jednostkę mogę spożytkować te 200 punktów ? Bolce znajdą zastosowanie na prawie wszystkie armii choćby nowe lizaki. Każda armia, która opiera się na large targetach będzie miała opory aby wystawić się na linie strzału bolcy. Chować je lub pilnować ? od czego mamy 2+ oddziałów DR w każdej(prawie) rozpie, harpie i shades ? fasty przeciwnika dla DE raczej nie są problemem jak i większość jego maszyn.
Zależy od armii - u HE boję się tylko SD.Problem mam tylko z latającymi large targetami, ale one dla rozpy nie są większym problemem.
Na 2100 na styk mieszczą mi sie BG, 2xCOK, smok, bsb, caddy, DR, kusznicy i harpie. Za dodatkowe 150 pts już wolę dopakować trochę COK i smoka czy dołozyć assassina z gwiazdkami.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Bez Execów nie wyczodzę z domu . 13 + BSB z SoHG rozłoży wysztko co tylko zechce. Fajnie do tego wyglądają i nie mają tych przypałowych IMHO różków co BG . Steamtanka nawet pojadą w 2 rundy. Swój potencjał pokazują jednak dopiero kiedy dopakuje sie ich z kotła +1A .
Shades to moja druga pozycja. Zawsze coś namieszają, a z dwurakami to i nawet mogą rozłożyć 5 cieżkiej kawalerii.
Shades to moja druga pozycja. Zawsze coś namieszają, a z dwurakami to i nawet mogą rozłożyć 5 cieżkiej kawalerii.
"Lepiej być całym trupem niż połową człowieka."
Hm hm ... mam 10 ale niezbyt mi idzie gra nimi tylko punkty zrzeraja
Jeszcze jak przeciwnik ma porządny obstrzał to juz wogle nic nie robią co mnię bardzo boli
A tak wogle wogle co ja bym dał żeby umiec nimi skutecznie grać
Jeszcze jak przeciwnik ma porządny obstrzał to juz wogle nic nie robią co mnię bardzo boli
A tak wogle wogle co ja bym dał żeby umiec nimi skutecznie grać
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Wypróbuje 2x7 ExE na nastepnym turnieju zobaczymy co ugrają
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie. 2x po 7 w 2 jednostkach.
Ja tak grałem na turnieju i pomijając fakt, że po zaszarżowaniu od boku 9 errantów z Bsb(nie stykając się z nim) nie zadałem żadnej rany , to w innej bitwie zabili z KB dużą czarkę w regimencie war dancerów i pomogli tym samym ich przepchnąć. Jak ktoś ma 2 wolne speciale i 180 punktów to jak znalazł na 2x7 z muzykiem
Ja tak grałem na turnieju i pomijając fakt, że po zaszarżowaniu od boku 9 errantów z Bsb(nie stykając się z nim) nie zadałem żadnej rany , to w innej bitwie zabili z KB dużą czarkę w regimencie war dancerów i pomogli tym samym ich przepchnąć. Jak ktoś ma 2 wolne speciale i 180 punktów to jak znalazł na 2x7 z muzykiem
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
już to widzę, jak wcale nie wyciągną Ci haga jakimś śmieciemTularian pisze:fajny odział jest z nich jak włożysz tam haga ze sztandarem ASF i 2 kociołki w pobliżu i konnica bretki na przeciwko
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
mój ulubiony odział to BG , ale na drugim miejscu są DR, jak gram ze znajomymi to zawsze od 2 tury latają i brejkują co popadnie że zacytuje "żeby Light`em zdawać save!!!" najlepsza bitwa była z bretą jak w 2 tury zabili 2x3 pegazy, czarodziejkę i Lance 8 realmów, ale realmi już i tak walczyli z BG ;p
Dark Elf Army of Druchii:
Win/Draw/Lose (04.01.2010-xxx)
18/1/4
Albo masz bajeczne rzuty na tą jednostkę albo ja nie wiem Co prawda ja samą hydrą czasami zamiatałem caly stół ale hydra =/= DRKondi pisze:mój ulubiony odział to BG , ale na drugim miejscu są DR, jak gram ze znajomymi to zawsze od 2 tury latają i brejkują co popadnie że zacytuje "żeby Light`em zdawać save!!!" najlepsza bitwa była z bretą jak w 2 tury zabili 2x3 pegazy, czarodziejkę i Lance 8 realmów, ale realmi już i tak walczyli z BG ;p
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Niektórzy mają dobrą rękę , albo dobre kości .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Mówcie sobie co chececie moim ulubionym oddziałem są Egzeki, według mnie są najklimatyczniejsi w calej armii DE.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Ja powiem tyle:Tullaris pisze:Mówcie sobie co chececie moim ulubionym oddziałem są Egzeki, według mnie są najklimatyczniejsi w calej armii DE.
A jak czesto ich urzywasz??
Chociarz poprawdzie to też moja ulubiona jednostka
Klimat i wyglad figurki sa poprostu bajeczne (znaczy strasznie złe i mroczne )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...