Empire VII ed.
Moderator: #helion#
Re: Empire VII ed.
Czy ktos z was patrzyl na stronie GW ile sobie zycza za czolg i greatswordow? Za 10 plastikowych GS zycza sobie o ok. 12 funtow wiecej niz za box 10 state troops. SteamTank drozszy od stegaddona o ok. 10 funtow.
Z tymi GS to skandal.
Z tymi GS to skandal.
w Advanced order ceny są zawsze dużo wyższe - nie ma co (narazie) panikować.
EDIT:
Ale zwał - właśnie patrzę na ceny archerów - 22$, czyli mniej więcej tyle co zwykły box 10 piechociarzy. Zdaje się, że GSy jednak będą droższe - jak dla mnie skandal!
EDIT:
Ale zwał - właśnie patrzę na ceny archerów - 22$, czyli mniej więcej tyle co zwykły box 10 piechociarzy. Zdaje się, że GSy jednak będą droższe - jak dla mnie skandal!
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2009, o 10:43 przez Toni, łącznie zmieniany 1 raz.
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
-
- Mudżahedin
Z tego co widze ceny sa juz na stronie produceta i niestety GS raczej cenowo zblizeni do ceny metalowych odpowiedników Steam tanszy
Ceny:
ST - 34,25
GS - 24,45 --- tu zdecydowanie lekka przesada :/
EA - 14,70
ceny w funciakach
Ceny:
ST - 34,25
GS - 24,45 --- tu zdecydowanie lekka przesada :/
EA - 14,70
ceny w funciakach
- morgan10005
- Falubaz
plastikowy ST za taką cenę -skandal, ale i tak większość z nas zaniesie te pieniądze i go kupi
czy ja dobrze widzę, że jeden GS będzie droższy od rycerza
za strony- rycerz 17,6 za box 8 - wychodzi 2,2 funta za model
GS 24,45 za box 10-wychodzi 2,445 funta za model
koń z jeźdźcem tańszy od piechura
czy ja dobrze widzę, że jeden GS będzie droższy od rycerza
za strony- rycerz 17,6 za box 8 - wychodzi 2,2 funta za model
GS 24,45 za box 10-wychodzi 2,445 funta za model
koń z jeźdźcem tańszy od piechura
no ceny są niewąskie, ale znając empire-maniaków, do przełknięcia, ale ja sobie na pewno odpuszczę zakup nowych gs, bo ca zrobię z moją 50-tką z dwoma CG? czołg pewnie kiedyś nabędę, a łuczników pewnie też, chociaż moich 3-4 edycyjnych bogenhafen archers będę nadal kochał dobrze, że wogóle się coś dzieje, mogli by zrobić więcej plastikowych boaterków, może by byli fajni...
-
- Mudżahedin
Ale po co oni zmieniaja jednostki które i tak były spoko z wygladu przecież paskudy na koniach powinny dostać pierwszeństwo jesli chodzi o jakiekolwiek zmiany i to że nie sa z metalu niepowinno tu robic jakiejs różnicy
- morgan10005
- Falubaz
jakiś gościu coś ulepił, stwierdzili że to chyba jest GS i postanowili to produkować. GW jest po prostu nieprzewidywalna i czasami rzuca kostką aby zobaczyć który projekt będzie pierwszy.
GW rzuca kostka od 25 lat, i zajebiście na tym wychodzi, bo w ilosci graczy ich systemy nie maja sobie równych
Ceny naturalnie bandyckie, no ale i tak kupimy tego steam tanka (a przynajmniej ja tak uczynię). GSów też bym chętnie łyknął bo bitsów zajefajnych będzie dużo.
Ceny naturalnie bandyckie, no ale i tak kupimy tego steam tanka (a przynajmniej ja tak uczynię). GSów też bym chętnie łyknął bo bitsów zajefajnych będzie dużo.
- morgan10005
- Falubaz
prawie monopolista by sobie nie radził??
Takimi cenami to zedrą nam skórę a my będziemy się cieszyć że mamy nowe wzory figurek. Nowe ceny jakoś przełknę ale na świeżych GS to nie ma mowy, przy takiej cenie.
Takimi cenami to zedrą nam skórę a my będziemy się cieszyć że mamy nowe wzory figurek. Nowe ceny jakoś przełknę ale na świeżych GS to nie ma mowy, przy takiej cenie.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
A mnie to za przeproszeniem ale szczerze 'wali'. Niech sobie podnoszą ceny ile chcą. Jest wiele możliwości zakupu tego typu figurek po bardziej ludzkich cenach a jeśli chodzi o mnie nowych GS nie potrzebuję bo mam 25 metalowych ze specjalnie dobranymi wzorami, które mi się osobiście podobają. ST mam metalowy z 6ed, jeszcze tylko muszę wykombinować porządną pod niego podstawkę 8x12 (bo rydwanowej nie uznaję, wymyslili ja tylko dlatego, że ten nowy plastikowy jest w skali 1:72 i na nią pasuje) a bohaterów to mam od groma. Kumple się ze mnie śmieją, że mógłbym spokojnie ich w oddział ustawić (Mariusa też mam i ten stary wzór jest też w porzo). Huntsmen? Mam z 4 edycji pikne wzory. Więc GW - mi to rybka co robicie z cenami waszych produktów w końcu pozjadaliście tam wszystkie rozumy. Nie będzie mi i wielu graczom do smiechu tylko za kilka lat jak to wszystko się rozwali (chociaż przyroda nie lubi próźni i na pewno sobie poradzimy).
Święte słowa dodam tylko coś od siebie. Kto gra imperium ma juz skompletowana armie i generalnie opiera sie na starych super wzorach...nowe modele ??? a kto przy zdrowych zmysłach wybierze teraz imperium ?? Jest na szarym końcu popularności wiec nic tego nie zmieni chyba że grywalniejszy dex. Dowód popatrzmy na rankingi turniejowe ilu graczy gra imperium?? Jasne po katach pogrywają ale na turniej wyciągają "większe armaty" oprate na starych wzorach. WIEC NARTA BEZ CZEŚĆ I NARA GW
Ale mnie niestety kwestia cen obchodzi, bo chciałem sobie dokupić kilka jednostek.
Teraz może imperium jest słabsze od innych armii, ale w nowej edycji może być inaczej.
Teraz może imperium jest słabsze od innych armii, ale w nowej edycji może być inaczej.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
No to polecam Allegro, eBay (UK, US ale można też na innych poszukać) czy też Maelstrom. Gros mojej kolekcji pochodzi z tych właśnie 'miejsc'.
Też bym chciał sobie dokupić...chociażby piechotę imperialną ale tą wcześniejszą bo to co jest teraz to żal. Na warhammer-empire co niektórzy się obudzili z rękami w nocniku po wyjściu tych cen. Lepiej późno niż wcale.
Też bym chciał sobie dokupić...chociażby piechotę imperialną ale tą wcześniejszą bo to co jest teraz to żal. Na warhammer-empire co niektórzy się obudzili z rękami w nocniku po wyjściu tych cen. Lepiej późno niż wcale.
- morgan10005
- Falubaz
Ja też chciałem sobie dokupić piechotę. Kawalerii i strzelców mam sporo, ale liczyłem na nowe tańsze GS.
Mój plan na wakacje to było 5 pudeł GS i 2 pudła Archerów - zdaje się, że pokażę fucka GW i skompletuję sobie GSów po allegrach i kupię tylko Archerów. Te ceny GSów to jest strzał w stopę - życzę im, by nie zarobili nawet by spłacić rzeźbiarza i matrycę do odlewów.
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
Zarobić zarobią. My jesteśmy ofiarami ich strategii standaryzacji produktu. GW swoje produkty przystosowuje do rynku amerykańskiego. Tam przecież turniejów organizowanych przez GW i ich sklepy jest o wiele więcej niż u nas czy nawet w innych krajach Europy. Gdyby w USA sytuacja turniejowa była taka jak u nas, to nie mogliby wyskakiwać z takimi cenami. Jednak wiedzą, że ludzie nie przyjdą na ich turniej z figurkami nie-GW i kupią tą drożyznę. My mamy to szczęście, że nie musimy ich kupować. Chociaż wiem, że niekiedy chcielibyśmy