Powoli warto zabrać się za uściślanie imperium. Generalnie army book jest w miarę przyzwoity, na tle rekordowo niejasnych Welfów i Dwarfów przynajmniej, więc nie ma zbyt wielu kwestii do załatwienia. Dotychczas były podnoszone dwa znaczące problemy:
- Impacty steam tanka
- Czy aldred's cascet of sorcery działa na Invocation of Nehek i co się dokładnie dzieje z trupiarnią tak wskrzeszoną?
Czy są jakieś inne sprawy imperialne, którym warto by się przyjrzeć?
Co by tu w nowym imperium uściślić....
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- Kretozord
moze to co sie dzieje jak 2 magow jest w zasiegu casketa, czy mag wybierany jest losowo czy jakos inaczej
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Oficjalny głos w kwestii podstawki ST by nie zaszkodził
.
Na warhammer-empire była spora dyskusja dotycząca tego, czy rzucenie następnej modlitwy znosi te poprzednio rzucone (tak jak z normalnym RiP) - dodam, że wg mnie sprawa jest jasna (poprzednie modlitwy znikają).
Możnaby też ustalić, czy modlitwa przerzutowa na inżynierze w helce pozwala przerzucać trafienia (rany?) z helki.
Jest jeszcze jedna sprawa. Czy poświęceni biczownicy zmniejszają rank bonus? Wg mnie nie, bo poświęca się przed rozpatrzeniem ataków a rank bonus liczy się na początku "tury walki wręcz" (co to jest tura ealki wręcz?). Nie jest to jednak w 100% jasne.
Maciek

Na warhammer-empire była spora dyskusja dotycząca tego, czy rzucenie następnej modlitwy znosi te poprzednio rzucone (tak jak z normalnym RiP) - dodam, że wg mnie sprawa jest jasna (poprzednie modlitwy znikają).
Możnaby też ustalić, czy modlitwa przerzutowa na inżynierze w helce pozwala przerzucać trafienia (rany?) z helki.
Jest jeszcze jedna sprawa. Czy poświęceni biczownicy zmniejszają rank bonus? Wg mnie nie, bo poświęca się przed rozpatrzeniem ataków a rank bonus liczy się na początku "tury walki wręcz" (co to jest tura ealki wręcz?). Nie jest to jednak w 100% jasne.
Maciek
moim zdaniem raf chodzi o szarze ST... znaczy sie czy w turze w ktorej szarzowal moze jeszcze grindowac... bo moim zdaniem nie... napisali ze zawaje w szarzy impakty za kazdy wydany w szarzy SP na ruch plus swoje D3...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
A co powiecie na stand and shoot czołgu w bok? Teraz przecież ma swój LOS, nawet fasty nie mogą robić S&S w bok czy do tyłu. Zapis w AB mówi że inżynier jeżeli czołg nie walczy może strzelać z pistoletu i ma LOS 360, stopni, nigdzie nie jest napisane że ma 360 w S&S. Kwestia mało istotna, ale tak mi przyszło do głowy po WI.