DE vs. Skaveni
Moderator: Yudokuno
DE vs. Skaveni
Dziś zagrałem sobie bitwę na 2250 przeciwko szczurkom.
moja armia tak mniej więcej bo nie jest to najważniejsze :
Dread lord na Coldzie , w klocku 5 Coldów
Haga z kociołkiem
Sorcka luzem
Sorcka w klocku warriors
5 coldow
20 corsairs + assasin
20 warriros + assasin
5 DR kusze
2 Bolty
Hydra
Szczurki miały Dzwonek , warp cannon , 2x ratling gun , stormow , mase slavesów
Grey seera 2x elektryka , i taki banner co zabrałniał mi praktycznie strzelać ( -2 do trafień brak latania )
Bitwa wyglądała tak że strzelanie mi siadło od bannera
hydra zastrzeliły ratling guny + magia
a wojsko padło od Cannona + magii np plagi rzuconej na 13
zanim dojechałem do niego nie miałem praktycznie połowy armii , Assasini starali się jak mogli ale nic nie dało to , bolty nikogo nie trafiały na 6 ani DR ... itd itd
Ciekaw jestem jak wy sobie radzicie z tego typu rozpiskami , myślę że inne hyper magincze rozpy też rozpylają , dodam że moja jak widać nie jest jakaś super wymaksowana ale zaskoczyło mnie to jak szybko i jak mocno dostałem po papie.
moja armia tak mniej więcej bo nie jest to najważniejsze :
Dread lord na Coldzie , w klocku 5 Coldów
Haga z kociołkiem
Sorcka luzem
Sorcka w klocku warriors
5 coldow
20 corsairs + assasin
20 warriros + assasin
5 DR kusze
2 Bolty
Hydra
Szczurki miały Dzwonek , warp cannon , 2x ratling gun , stormow , mase slavesów
Grey seera 2x elektryka , i taki banner co zabrałniał mi praktycznie strzelać ( -2 do trafień brak latania )
Bitwa wyglądała tak że strzelanie mi siadło od bannera
hydra zastrzeliły ratling guny + magia
a wojsko padło od Cannona + magii np plagi rzuconej na 13
zanim dojechałem do niego nie miałem praktycznie połowy armii , Assasini starali się jak mogli ale nic nie dało to , bolty nikogo nie trafiały na 6 ani DR ... itd itd
Ciekaw jestem jak wy sobie radzicie z tego typu rozpiskami , myślę że inne hyper magincze rozpy też rozpylają , dodam że moja jak widać nie jest jakaś super wymaksowana ale zaskoczyło mnie to jak szybko i jak mocno dostałem po papie.
Właśnie wczoraj na lokalnym turnieju grałem dwa razy ze szczurkami.
Na 1500 punktów.
Przyznam iż gra DE ze szczurami jest dość prosta. Zwłaszcza jak ma sie dużo harpii + Lifetaker.
Po wycięciu WeapenTeamow to juz miodzio sie gra
Przyznam ze Jezaile maja kopa.. zwłaszcza jak w 1 salwę klepią Chariot.
Harpie to zabójcy magów (elektryków). Na chama szarża na klocek szczórów by zabić ww. boharera sprawdziła się 4 razy na 5 prób
Na 1500 punktów.
Przyznam iż gra DE ze szczurami jest dość prosta. Zwłaszcza jak ma sie dużo harpii + Lifetaker.
Po wycięciu WeapenTeamow to juz miodzio sie gra
Przyznam ze Jezaile maja kopa.. zwłaszcza jak w 1 salwę klepią Chariot.
Harpie to zabójcy magów (elektryków). Na chama szarża na klocek szczórów by zabić ww. boharera sprawdziła się 4 razy na 5 prób
W pierwszej kolejności ściągnąć Ratlingi. Dwa harpie i DR lecą w cannony. Hydra leci w odział z Stormem. A jak mi sie coldy wbijają w cokolwiek u szczurów to zazwyczaj wychodzą drugą stroną.
I mam wątpliwosci czy twoja rozpiska ma te 2250
I mam wątpliwosci czy twoja rozpiska ma te 2250
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
no coz... tak bywa
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
No tak, ale jak szczury włączą sztormówę to harpie mogą sobie polatać..tzn nie mogą........co do ratlinga to Lifetaker dałby radę nawet przy włączonym bannerze...Harpie to zabójcy magów (elektryków). Na chama szarża na klocek szczórów by zabić ww. boharera sprawdziła się 4 razy na 5 prób
- Shakin' Dudi
- Masakrator
tzw wystarczy pozasłaniac ratlingi a to nie jest trudne. no chyba ze przeciwnik ma gorke w deployu lub (o zgrozo) takowa jest na środku stołu .
Może strzelać bo on nie jest bezpośrednio w oddziale. To tak jak byś odłączył assasina z udziału czarował czilłindem w ten oddział i powiedział że assasin nie może strzelać, w końcu formalnie jest częścią oddziału.
Nie martwcie się, szczurki będą miały nową edycje, to was jeszcze bardziej będą masakrowały
A tak serio, to pewnie Jankiel zaraz da wam taktykę, jak w 2 tury zmasakrować te cienkie szczurasy.
Ratling gun nie jest w oddziale, na początku trzeba go wystawić 3 cale od danego oddziału, potem biega sam.
Pozdrawiam
A tak serio, to pewnie Jankiel zaraz da wam taktykę, jak w 2 tury zmasakrować te cienkie szczurasy.
Ratling gun nie jest w oddziale, na początku trzeba go wystawić 3 cale od danego oddziału, potem biega sam.
Pozdrawiam
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Rzucić chilwinda
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne