Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
a ty Kosa grasz bardziej ofensywnie czy bardziej defensywnie? na czym opierasz siłę swojej armii?
Forza Milan !!!
i tak i tak.
Jak mi się znudzi jedna opcja, gram na drugiej.
Obecnie grywam czysto ofensywnie na star dragonie, 4 kawalerie, SM do zabijania, lekkie strzelanie na śmieci i straszenie large targetów, do tego solidna antymagia, bez niej ani rusz.
Gra mi się bardzo przyjemnie, szybko i jest sporo kminienia bo to ja od początku próbuje podyktować warunki, a nie na odwrót.
Jak mi się znudzi jedna opcja, gram na drugiej.
Obecnie grywam czysto ofensywnie na star dragonie, 4 kawalerie, SM do zabijania, lekkie strzelanie na śmieci i straszenie large targetów, do tego solidna antymagia, bez niej ani rusz.
Gra mi się bardzo przyjemnie, szybko i jest sporo kminienia bo to ja od początku próbuje podyktować warunki, a nie na odwrót.
- Master of reality
- Oszukista
ja uważam że LC się przydaje, niby DP lepsi ale jak trafisz na takich dajmy na to Temple guardów to w drugiej turze walki DP wymiękną a lewki ciągle mocno biją. Tylko stubborn by się przydał
A tak apropo rydwanów gra ktoś jeszcze na tiranocah? Bo ostatnio to żadko spotykana jednostka chyba
A tak apropo rydwanów gra ktoś jeszcze na tiranocah? Bo ostatnio to żadko spotykana jednostka chyba
rydwan tez raczej wymięknie. Sam nie zdziala i tak nic.
edit:
tiranoci sa spoko, na pewno lepsze w relacji cena\jakość od lwich.
Czasem jak gram defensywnie to wystawiam jednego.
Dobrze ochrania bolce przed śmieciem.
edit:
tiranoci sa spoko, na pewno lepsze w relacji cena\jakość od lwich.
Czasem jak gram defensywnie to wystawiam jednego.
Dobrze ochrania bolce przed śmieciem.
a co może siedzieć na star dragonie?
co do tych piechót, ostatnio wole SM, więcej robią niż WL, dużo taniej wychodzą, strata ich nie boli. Przestalem już grać na przyjęcie, gdyż zbytnio można się na tym przejechać.
No ale akurat radzilbym WL, prosciej się nimi gra, bo z SM trzeba się cackać jak z jajkiem, jednak są świetni, oczywisćie wiele zależy rónież od rozpiski.
co do tych piechót, ostatnio wole SM, więcej robią niż WL, dużo taniej wychodzą, strata ich nie boli. Przestalem już grać na przyjęcie, gdyż zbytnio można się na tym przejechać.
No ale akurat radzilbym WL, prosciej się nimi gra, bo z SM trzeba się cackać jak z jajkiem, jednak są świetni, oczywisćie wiele zależy rónież od rozpiski.
no sorka na ,,Starku" może siedzieć tylko Książę pomyliło mi się ... a PG to katastrofa ma się rozumieć ? aha i czy czasem wystawiasz imiennych bohaterów ?? wypytuje się tak bo chcę być jak najlepszym graczem i dobrze się przy tym bawić
Forza Milan !!!
na imiennych się nie gra zbyt często, czyli w zasadzie w ogóle.
a PG nie są tragedią, bardzo dobry oddzial.
Szczególnie świetna jest 9-10 do trzymania BoS i arcymaga, jest tam bezpieczny, co więcej może spokojnie czarować i być widzianym przez wroga, gdyż ward na 4+ na PG zapewnia temu oddzialowi przeżywalność.
W sumie do tego ten oddzial jest najlepszy, jednak można się nimi też pobawić na inne sposoby.
Np. spory oddzial, 20 gosci z war bannerem to lepszy bloker niż WL, twardzi niezwykle.
Wystarczy dorzucić tam jakiegoś nobla z greatem i już zabijają sporo.
Tylko jest taka wada, jak z resztą wszystkich innych hajelfickich piechót, że kosztują sporo i cięzko nimi grać na combat resolution.
a PG nie są tragedią, bardzo dobry oddzial.
Szczególnie świetna jest 9-10 do trzymania BoS i arcymaga, jest tam bezpieczny, co więcej może spokojnie czarować i być widzianym przez wroga, gdyż ward na 4+ na PG zapewnia temu oddzialowi przeżywalność.
W sumie do tego ten oddzial jest najlepszy, jednak można się nimi też pobawić na inne sposoby.
Np. spory oddzial, 20 gosci z war bannerem to lepszy bloker niż WL, twardzi niezwykle.
Wystarczy dorzucić tam jakiegoś nobla z greatem i już zabijają sporo.
Tylko jest taka wada, jak z resztą wszystkich innych hajelfickich piechót, że kosztują sporo i cięzko nimi grać na combat resolution.
szkoda że z imiennych mało osób korzysta przecież imienni chyba mają nadać klimat i siłę więc czemu się wahasz wystawiać ich jak masz Teclisa chyba bo czytałem w innym temacie że go masz .. kurde teraz to już sam nie wiem co dokupić do mojej armii ;/ jedni mówią że LC slaby inni ze dobry ... chyba najlepszym rozwiązaniem jednak będą SM x 10
Forza Milan !!!
Z imiennych mało kto korzysta, ponieważ są zabronieni na turniejach. Ale w grach w domu z kumplami śmiało możesz ich używać, jeśli tak się umówicie.
Co do LC, jest to chyba najlepszy rydwan w wfb. Kłopot w tym, że bardzo często niedojeżdża do walki. Zwykła 10 łuczników potrafi zadać mu 2 rany, a fireboll 2k6 s4 go rozwala. T4 i AS 4+ to bardzo mało jak za 140pkt. Przykładowo DE za 100pkt mają rydwan z T5 i AS 3+
Co do LC, jest to chyba najlepszy rydwan w wfb. Kłopot w tym, że bardzo często niedojeżdża do walki. Zwykła 10 łuczników potrafi zadać mu 2 rany, a fireboll 2k6 s4 go rozwala. T4 i AS 4+ to bardzo mało jak za 140pkt. Przykładowo DE za 100pkt mają rydwan z T5 i AS 3+
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Chłopaki (i dziewczyny też rzecz jasna), potrzebuje pomocy... Ostatnio chodzi za mną by zacząć bawić się z HE i znalazłem takie coś:
http://cgi.ebay.co.uk/HIGH-ELF-FANTASY- ... 3|294%3A50
Właśnie bije się z myślami czy brać czy nie... cholera jasna... a miałem kończyć z WFB i bawić się tylko z 40k...
http://cgi.ebay.co.uk/HIGH-ELF-FANTASY- ... 3|294%3A50
Właśnie bije się z myślami czy brać czy nie... cholera jasna... a miałem kończyć z WFB i bawić się tylko z 40k...
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
Bierz.
Mam kilka pytań problematycznych:
- Czy mogę jakoś obracać baliste, tak jak krasnoludy podczas walki, jeżeli tak to jak?
- Co radzicie na Shagotta (na okolo 1550pkt)?
- Czym usiec molocha (tak, to chyba Juggernaut)?
- Prawda, że nie mogę dokupować żadnych rozwinięć (np. ostrzy na kołach) do Chariotów?
Z góry dzięki.
Mam kilka pytań problematycznych:
- Czy mogę jakoś obracać baliste, tak jak krasnoludy podczas walki, jeżeli tak to jak?
- Co radzicie na Shagotta (na okolo 1550pkt)?
- Czym usiec molocha (tak, to chyba Juggernaut)?
- Prawda, że nie mogę dokupować żadnych rozwinięć (np. ostrzy na kołach) do Chariotów?
Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2009, o 12:55 przez Darkem, łącznie zmieniany 1 raz.
Balistę możesz obracać, bez jakichkolwiek kar, no chyba że chcesz ją przesunąć/wycofać na inną pozycję (wtedy nie strzela w fazie w której wykonałeś ruch).
Ostrzy dokupić nie można, zabijamy w cywilizowany sposób
Ostrzy dokupić nie można, zabijamy w cywilizowany sposób
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
- Master of reality
- Oszukista
Co to jest moloch?Darkem pisze:Czym usiec molocha?
- Temple Guard
- Falubaz
Najprawdopodobniej Juggernaut.Master of reality pisze:Co to jest moloch?Darkem pisze:Czym usiec molocha?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Na juggernauta (khornowego przynajmniej, takiego najpopularniejszego z 1+ savem) stosujemy to co zazwyczaj na puchy - ataki No Armor Save (kłaniają się bolce, Lord ze Star Lancą, kuźnia mała lub duża...) lub łamiemy (w przypadku kiedy to BSB jest ciężko, ale BB czyni cuda ^^)