Co pierwsze animozja czy testy psychologii??
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Co pierwsze animozja czy testy psychologii??
Tak jak w temacie. Co jest pierwsze animozja- jako zasada specjalna armii, czy terror/głupota jako zasada z rulebooka??
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, o 22:00 przez DaBoss, łącznie zmieniany 1 raz.
Doprecyzowuję pytanie.
Miałem taką sytuację: Imperialny Gryf stanął przed frontem mojego oddziału z generałem (ok 2"). W mojej turze musiałbym zdawać test terroru, ale sędzia zdecydował że animozję wykonuje się przed terrorem. Krzyknąłem Waggggggghhhhhhhh i wpadłem w tego gryfa bez żadnego testu:)
Teraz się zastanawiam czy to było poprawne w świetle zasad.
Miałem taką sytuację: Imperialny Gryf stanął przed frontem mojego oddziału z generałem (ok 2"). W mojej turze musiałbym zdawać test terroru, ale sędzia zdecydował że animozję wykonuje się przed terrorem. Krzyknąłem Waggggggghhhhhhhh i wpadłem w tego gryfa bez żadnego testu:)
Teraz się zastanawiam czy to było poprawne w świetle zasad.
Animozja jest na poczatku tury ruchu, przed zadeklarowaniem szarz. (wg Army Booka)
Ciekawa rzecz jednak:
w rulebooku strona 10 widnieje przy opisie fazy rozpoczecia tury:
'w wiekszosci przypadkow chodzi o testy psychologiczne tudziez czynnosci wynikajace z zasad specjalnych przypisanych okreslonym rasom, jak zasada Animozje u OnG (opisana w stosownej ksiedze armii'
Mimo to, opierajac sie na fakcie ze opis zasady w AB jest wazniejszy niz w RB, imo najpierw psychologia a potem animozje.
I w tej kwestii: my way or no way! (;
Ciekawa rzecz jednak:
'w wiekszosci przypadkow chodzi o testy psychologiczne tudziez czynnosci wynikajace z zasad specjalnych przypisanych okreslonym rasom, jak zasada Animozje u OnG (opisana w stosownej ksiedze armii'
Mimo to, opierajac sie na fakcie ze opis zasady w AB jest wazniejszy niz w RB, imo najpierw psychologia a potem animozje.
I w tej kwestii: my way or no way! (;
Psychologia najpierw.
Maciek
To pozostałość po 6ed animozji... W chwili pisania 7ed RB były to aktualne zasady.Ciekawa rzecz jednak:
Maciek
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Mogę sie podpisać, a co....
Jacek Jedynak
Jacek Jedynak
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Mi sie wydaje że w tym wypadku sędzia miał racje, ale być może nie znam zasad szczegółowo. Oczywiście najpierw wykonujemy testy psychologi, ale DaBoss nie zadeklarował jeszcze szarży (bo jest począek tury) więc nie musi wykonywać testu terroru (chyba że jest jakaś zasada o której nie wiem każąca wykonywać test w promieniu iluś tam cali od jednostki wywołującej terror). Potem nadchodzi początek fazy ruchu, czyli animozja przed szarżami . Gdyby da Boss nie doszedł (np. wyrzucił 1) i wtedy dopiero chciał szarżować
musiałby wykonać test Terroru.
musiałby wykonać test Terroru.