załoganci hydry a wykopywaczki
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
załoganci hydry a wykopywaczki
Dobra, nikt nie odpowiedział na pytanko w pyt. początkujących znaczy, że trzeba założyć nowy temat.
Czy poganiacz hydry stojący na znaczniku wykopywaczki w momencie hitu na skaterce normalnie rozpoczyna walke hydra vs wykopywaczka? IMO yes
Czy poganiacz hydry stojący na znaczniku wykopywaczki w momencie hitu na skaterce normalnie rozpoczyna walke hydra vs wykopywaczka? IMO yes
Z jednej strony całkowicie ignorujemy poganiaczy przy szarżach, z drugiej wykopki mają że jak marker wyląduje pod unitem (a poganiacz jest jednak jego częścią) to dostawiaja się i liczą się jakby szarżowali... czyli ignorują poganiacza...
IMHO po wgryzieniu się w zasady tunelowców + FAQ do Skavenów (nie testują psychologii bo to nie szarża) wychodzi na to że nie jest to "zwykła" szarża (i np. nie ma żadnych reakcji) ergo mogą się przylepić do hydry.
miłego,
P.S. Jednak Hydra jest na tyle mocna że nie potrzebuje dodatkowych bonusów
IMHO po wgryzieniu się w zasady tunelowców + FAQ do Skavenów (nie testują psychologii bo to nie szarża) wychodzi na to że nie jest to "zwykła" szarża (i np. nie ma żadnych reakcji) ergo mogą się przylepić do hydry.
miłego,
P.S. Jednak Hydra jest na tyle mocna że nie potrzebuje dodatkowych bonusów
Normalna szarża jest, tak jak w wypadku wykopania się pod skirmiszem. Podstawka poganiacza wzgledem markera warunkuje kierunek ustawienia hydry.
imo szarza jest ale dostawiasz sie do hydryMłody pisze:Normalna szarża jest, tak jak w wypadku wykopania się pod skirmiszem. Podstawka poganiacza wzgledem markera warunkuje kierunek ustawienia hydry.
Chodziło mi o to ze hydra sie dostawia do walki ale przodem do kopaczy ;]
fakt fakt - rozkojarzyłem się i o czym innym myślałemShino pisze:imo nie. hydra nie jest zwyklym skirmishem. szarzujac hydre dostawiasz sie do hydry. wiec imo scorp/swarm/guttery sie dostawiaja do hydry od strony markera (hydra ma flanki i tyl przeciez)
sprawdzasz położenie markera wg. tego w jakiej strefie względem hydry się znajduje i tam się dostawiasz
jak masz hit na hydrze to w najbliższej strefie do punktu - jak ci trafi gdzieś na środku i trudno to ocenić --> strzałeczka na kostce
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
@ Shino - na początku ustaliliśmy że nie jest to "zwykła" szarża (bo jakby była to załogant byłby zignorowany), dlatego ciągnąć temat czemu dostawiamy się do Hydry ? chyba wyłącznie przez analogię do zwykłej szarży ?. Jak dla mnie dyskusja nieco akademicka - pozwolę sobie zauważyć że nawet jeśli wszystkie wykopki wchodziły by w hydrę od tyłu to jej sytuacja nie ulega gwałtownemu pogorszeniu
pa
pa
prawdemowiac ta czesc jest istotnaJak dla mnie dyskusja nieco akademicka - pozwolę sobie zauważyć że nawet jeśli wszystkie wykopki wchodziły by w hydrę od tyłu to jej sytuacja nie ulega gwałtownemu pogorszeniu
zauwaz, ze w zaleznosci od interpretacji zmienia sie los hydry lub nie
wrzuce na ls jak tylko juz bedzie wiadomo kto i jak