Galeria Umarłych
Moderator: misha
Żeby nie dublować postów - http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=24002#24002
Prosze o komenty i pozdrawiam
Prosze o komenty i pozdrawiam
Dorwałem wreszcie aparat.
Moja Baśka
Von Carstain Vampirzyca (tu się przyznam bez bicia, że jej sam nei malowałem, ale cicho sza )
A to moja kochana konnica zrobiona z chaosu i tomb kingsów
Przykladowe baty
A to druga moja konnica
Reszta zdjęć tu http://heinrichvontod.fotosik.pl/albumy/142125.html
Zapraszam do konstruktywnej krytyki
Moja Baśka
Von Carstain Vampirzyca (tu się przyznam bez bicia, że jej sam nei malowałem, ale cicho sza )
A to moja kochana konnica zrobiona z chaosu i tomb kingsów
Przykladowe baty
A to druga moja konnica
Reszta zdjęć tu http://heinrichvontod.fotosik.pl/albumy/142125.html
Zapraszam do konstruktywnej krytyki
Ci pierwsi BK... no cóż powiem tylko, że jacyś nieudani.
Kolorki kości mi się średnio podobają, takie matowe jakieś :/
Podstawki są ale takie nijakie...
Kolorki kości mi się średnio podobają, takie matowe jakieś :/
Podstawki są ale takie nijakie...
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ladne konwersje z malowaniem gorzej
Nad konnicą chaosową męczyłem się długo, konwersja bardzo mnie się podoba. Kości koni nie są matowe. Mają kolor kościsty i suchym pędzlem lekko zgniły zielony są przejechane. Wystarczy wejść na ten mój fotosik i looknąć sobie zdjęcie z bliska. A pisanie, że malowanie jest „aj, aj, aj” lub że „są brzydkie”, że „z malowaniem gorzej” za bardzo mi nic nie mówi, może wy wiecie o co chodzi, ale ja nie... Po za tym gdy się ocenia to warto też zamieścić pozytywy. I jakbyście nie zauważyli tu są jeszcze inne foty, np. banshee która według mnie jest bardzo ładnie pomalowana. Yh i prosiłem o jakąś konkretną krytykę, a nie emocjonalny wywód, że "mnie się nie podobają" Ale i tak dzięki.
- Kedziorson
- Masakrator
a mi się banszetka podoba....nawet bardzo...nie znam się na technicznych sprawach ale jest zrobiona schludnie:d nie przejmój się Wertygiem os jest ślepy <bez obrazy>
Oj nie nie nie, banszi nie jest schludna. Rzadko kiedy drybrush wychodzi schludnie, a tutaj już w ogóle jest słabo. Biały drybrush na czarne kości to nie jest najlepszy sposób na ich zrobienie. A jak już robić ten dry, to chociaż porządnie. A najlepiej popróbuj mokrym pędzlem. Już nie mówię o kościach, bo tu się można mokrym zajechać na śmierć , ale płaszcze, skórę itd.
@ Heinrich_von_Tod
Banshee niestety jest najsłabszą z Twoich figurek, total drybrush kompletnie nie zdaje tu egazaminu, zwłaszcza na szatach. Konwersje BK ciekawe, aczkolwiek ładniejsze malowanie (cieniowanie zamiast wspomnianego total-drybrush, który robi z figurki wielką plamę kolorów) jest wskazane, by było je widać
Tyle ode mnie, pozdrawiam i powodzenia w dalszym malowaniu!
Banshee niestety jest najsłabszą z Twoich figurek, total drybrush kompletnie nie zdaje tu egazaminu, zwłaszcza na szatach. Konwersje BK ciekawe, aczkolwiek ładniejsze malowanie (cieniowanie zamiast wspomnianego total-drybrush, który robi z figurki wielką plamę kolorów) jest wskazane, by było je widać
Tyle ode mnie, pozdrawiam i powodzenia w dalszym malowaniu!
Nie słuchaj się ich
Banshetka wg mnie wyszła fajnie. Akurat dry brush na szacie jest ładny, to właśnie ta jej skóra i złoty kolor wyszły tobie gorzej.
Trzeba było ją pomalować całą tak jak jest szata. Przecierz to duch jest
Co do BK to konwersje ciekawe są no ale gorzej z malowaniem. Postaraj się je bardziej jakoś pocieniować. Tacy jacyś matowi są
Ogólnie myślę że jak na tabletop to armia spełnia kryteria. Ważne że jest pomalowana na 3 kolory
Banshetka wg mnie wyszła fajnie. Akurat dry brush na szacie jest ładny, to właśnie ta jej skóra i złoty kolor wyszły tobie gorzej.
Trzeba było ją pomalować całą tak jak jest szata. Przecierz to duch jest
Co do BK to konwersje ciekawe są no ale gorzej z malowaniem. Postaraj się je bardziej jakoś pocieniować. Tacy jacyś matowi są
Ogólnie myślę że jak na tabletop to armia spełnia kryteria. Ważne że jest pomalowana na 3 kolory