Dni Fatnastyki 16-17 maja - Wrocław
Dni Fatnastyki 16-17 maja - Wrocław
DNI FANTASTYKI – TURNIEJ WFB
Termin: 16-.05.2009.
Miejsce: Wrocław, CK Zamek Start: 11.00
Punkty: 2350
Wejściówka: 15zł
Organizator: CK Zamek
Sędzia: Maciej Szawica
Nagrody: Zależy od ilości osób.
REGULAMIN:
-Nie mozna wystawiac alternatywnych armii (z konca kodeksów, WD, itp.)
-Mozna uzywac armii z kampanii Storm of Chaos
(oprocz Empire, Sylvania, Slayers, HE, O'n'G, DE, DL,WoC, lizardmen).
-Nie mozna wystawiac specjalnych bohaterów, ani immiennych czempionów itp.
-Mozna wynajac jednostki Dogs of War jako jednostki Rare, chyba, że nie
przewiduje tego lista armii.
-Mozna wynajac Regiments of Renown które nie zajmuja slotu bohatera.
-obowiązują wszelkie FAQ-i wydane przez GW i przez zespół Dire
Wolf, głównym wyznacznikiem będą uściślenia wydawane przez Ogólnopolski Skład Listy Sędziowskiej z forum Border Prince. Uściślenia można zobaczyć tutaj: http://strony.aster.pl/barbaros/
-sędzia ma zawsze rację
-sędzia ma prawo wlepiać punkty karne za każde 5 minut przekroczonego
czasu oddania kart zgłoszeniowych!
- WYMAGANE jest kulturalne zachowanie- za lecące KUR\|/Y podczas turnieju, tudzież inne przekleństwa powyzej linii dobrego smaku (rozumiem, ze komus sie wymknie raz... ale jak uzywa przeklenstw zamiennie z przecinkami... -.-) będą przyznawane karniaki.
-proxy nie mogą wynosić więcej jak 25% kosztu punktowego armii
- osoby, które przysłały rozpiskę i zajęły miejsce, ale nie przyszły i z ich powodu inni gracze nie mogli zagrać- na kolejnym turnieju za karę nie grają! Zapisek w celu uniknięcia skur&&*(go zajmowania miejsc i nie przybywania na turnieje. Trochę odpowiedzialności panie i panowie.
SZCZEGÓŁY KOMPOZYCJI ARMII :
Gramy na limty takie jakie obowiązywac będą na Masterze w Gorzowie:
- Maksymalnie 2 takie same speciale.(sloty)
- DoCh : 0-1 Flamery, 0-1 Finds of Slanesh, Siren Song 0-1, Master of Sortery 0-1, Horrors 0-2, Herald Khorna na Jugeraucie z magicznym sztandarem kosztuje dodatkowy slot Hero, Wielkie Demony kosztują dodatkowy slot Hero. Immortal Fury daje przerzuty tylko w 1 turze walki
- VC : 0-1 Wraithy, Drakenhoff Banner oraz Helm of Comandment kosztują dodatkowy slot Hero oraz można mieć tylko jeden z tych przedmiotów w armii, Nie można recastować Vanhels Dance Macabre(tylko efektu „popychania”), Fell Baty „dożywiają” się D3.
- Lizardmen : 0-2 Engine of the Gods
- DE : 0-1 War Hydra, 0-3 Harpie
- BoCh : Beast Heard „składa” się zawsze w szeregi złożone z pięciu modeli. Dostępne są Chaos Mutation, jedna na model, za wyjątkiem „Hellshriek mutation”, Dostępne są przedmioty z Hordes of Chaos.
- DoW : dostępne przedmioty z włoskiej kampani.
- Chaos: 0-1 Hellcanon.
- max 8 lev. magii.
(Runesmith, Warriorpriest, Arch Lektor.-1 lvl, Arch Lektor na War Altarze 2 lvl, Runelord na Kowadle 2 lvl, Skaven Enginieer z jakimkolwiek upgradem 2 lvl. w Khemri: High Liche Priest 4, Liche Priest 2, Prince 1, King 2, Skink Priest na EotG o 1 więcej niż poziom, Horrors poziom adekwatny do startowej ilości modeli)
stoły: 60x48 albo 72x48- zależy od ilości osób..
LISTA ZGŁOSZONYCH:
Zgłoszenia, proszę wysyłać na maila knight_19@interia.eu razem z
rozpiskami ( w formacie .html lub .txt) i swoim ID ze strony
http://www.adeon.livenet.pl!!!
do dnia 15.05.2009 r. za przyslanie rozpiski z pelnym imieniem i nazwiskiem, ID oraz poprawną rozpą armii +3 pts!!!!
Wszelkie pytania prosze kierować na gg 7014414 lub tutaj...
Lista Zgłoszonych:
1.Ja
2.Sobieś x
3.Frost
4.Kuman
5.Michał Grycz x
6.Miechu x
7.Malal x
8.Maryś x
9.Dymitr x
10.Koszowscy
11.MAteusz Izworski x
x oznacza ze rozpiska została wysłana
Termin: 16-.05.2009.
Miejsce: Wrocław, CK Zamek Start: 11.00
Punkty: 2350
Wejściówka: 15zł
Organizator: CK Zamek
Sędzia: Maciej Szawica
Nagrody: Zależy od ilości osób.
REGULAMIN:
-Nie mozna wystawiac alternatywnych armii (z konca kodeksów, WD, itp.)
-Mozna uzywac armii z kampanii Storm of Chaos
(oprocz Empire, Sylvania, Slayers, HE, O'n'G, DE, DL,WoC, lizardmen).
-Nie mozna wystawiac specjalnych bohaterów, ani immiennych czempionów itp.
-Mozna wynajac jednostki Dogs of War jako jednostki Rare, chyba, że nie
przewiduje tego lista armii.
-Mozna wynajac Regiments of Renown które nie zajmuja slotu bohatera.
-obowiązują wszelkie FAQ-i wydane przez GW i przez zespół Dire
Wolf, głównym wyznacznikiem będą uściślenia wydawane przez Ogólnopolski Skład Listy Sędziowskiej z forum Border Prince. Uściślenia można zobaczyć tutaj: http://strony.aster.pl/barbaros/
-sędzia ma zawsze rację
-sędzia ma prawo wlepiać punkty karne za każde 5 minut przekroczonego
czasu oddania kart zgłoszeniowych!
- WYMAGANE jest kulturalne zachowanie- za lecące KUR\|/Y podczas turnieju, tudzież inne przekleństwa powyzej linii dobrego smaku (rozumiem, ze komus sie wymknie raz... ale jak uzywa przeklenstw zamiennie z przecinkami... -.-) będą przyznawane karniaki.
-proxy nie mogą wynosić więcej jak 25% kosztu punktowego armii
- osoby, które przysłały rozpiskę i zajęły miejsce, ale nie przyszły i z ich powodu inni gracze nie mogli zagrać- na kolejnym turnieju za karę nie grają! Zapisek w celu uniknięcia skur&&*(go zajmowania miejsc i nie przybywania na turnieje. Trochę odpowiedzialności panie i panowie.
SZCZEGÓŁY KOMPOZYCJI ARMII :
Gramy na limty takie jakie obowiązywac będą na Masterze w Gorzowie:
- Maksymalnie 2 takie same speciale.(sloty)
- DoCh : 0-1 Flamery, 0-1 Finds of Slanesh, Siren Song 0-1, Master of Sortery 0-1, Horrors 0-2, Herald Khorna na Jugeraucie z magicznym sztandarem kosztuje dodatkowy slot Hero, Wielkie Demony kosztują dodatkowy slot Hero. Immortal Fury daje przerzuty tylko w 1 turze walki
- VC : 0-1 Wraithy, Drakenhoff Banner oraz Helm of Comandment kosztują dodatkowy slot Hero oraz można mieć tylko jeden z tych przedmiotów w armii, Nie można recastować Vanhels Dance Macabre(tylko efektu „popychania”), Fell Baty „dożywiają” się D3.
- Lizardmen : 0-2 Engine of the Gods
- DE : 0-1 War Hydra, 0-3 Harpie
- BoCh : Beast Heard „składa” się zawsze w szeregi złożone z pięciu modeli. Dostępne są Chaos Mutation, jedna na model, za wyjątkiem „Hellshriek mutation”, Dostępne są przedmioty z Hordes of Chaos.
- DoW : dostępne przedmioty z włoskiej kampani.
- Chaos: 0-1 Hellcanon.
- max 8 lev. magii.
(Runesmith, Warriorpriest, Arch Lektor.-1 lvl, Arch Lektor na War Altarze 2 lvl, Runelord na Kowadle 2 lvl, Skaven Enginieer z jakimkolwiek upgradem 2 lvl. w Khemri: High Liche Priest 4, Liche Priest 2, Prince 1, King 2, Skink Priest na EotG o 1 więcej niż poziom, Horrors poziom adekwatny do startowej ilości modeli)
stoły: 60x48 albo 72x48- zależy od ilości osób..
LISTA ZGŁOSZONYCH:
Zgłoszenia, proszę wysyłać na maila knight_19@interia.eu razem z
rozpiskami ( w formacie .html lub .txt) i swoim ID ze strony
http://www.adeon.livenet.pl!!!
do dnia 15.05.2009 r. za przyslanie rozpiski z pelnym imieniem i nazwiskiem, ID oraz poprawną rozpą armii +3 pts!!!!
Wszelkie pytania prosze kierować na gg 7014414 lub tutaj...
Lista Zgłoszonych:
1.Ja
2.Sobieś x
3.Frost
4.Kuman
5.Michał Grycz x
6.Miechu x
7.Malal x
8.Maryś x
9.Dymitr x
10.Koszowscy
11.MAteusz Izworski x
x oznacza ze rozpiska została wysłana
Ostatnio zmieniony 15 maja 2009, o 15:15 przez Rycerz_, łącznie zmieniany 4 razy.
a tym razem nakrecamy ekipy przyjezdne:P powinno byc oki, sign me in
tylko że... dzien wczesnie mam urodziny i jeszcze nie zdąrzyłem Was zaprosić na chlanie tęgie... W Liverpool'u ofcoz. o ile Batman odważy sie pojawic, to myslę że wszysyc będą i turniej bedzie mi gładko szedł - tak to wyzwanie
tylko że... dzien wczesnie mam urodziny i jeszcze nie zdąrzyłem Was zaprosić na chlanie tęgie... W Liverpool'u ofcoz. o ile Batman odważy sie pojawic, to myslę że wszysyc będą i turniej bedzie mi gładko szedł - tak to wyzwanie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Po pierwsze primo zgłoście turniej do ligi. A po drugie primo przydałoby się jakoś poinformować więcej osób, wysłaliście maile albo gg do wrocławskich graczy? Ja będę. Chociaż nie da się ukryć że urodziny Dymitra mogą poważnie utrudnić poranną pobudkę, ostatnio jestem mistrzem wstawania na turnieje.
heh no wlasnie przez to ''CHYBA'' dalej nic nie wiem. DAJCIE LINKA czy cus na aktualne zasady bo naprawde jakos polapac sie juz nie mozna [plzz]Dmtrij pisze:na tym turnieju obowiazuja inne obostrzenia. max. 8lvl magii, ale b. spelle i jakies tam skille nie podnoszą tego limitu (chyba)