DE na master blaster 2350
DE na master blaster 2350
Możliwe, ze delikatnie kopnąłem się w punktach, bo nie mam rozpiski przy sobie.
Highborn, smok, pendant, crimson death
Kocioł bsb
caddy
10 kuszników
2x5 DR
3x5 harpii
15 BG z ASF i Hotekiem
2x6 COK
5 shades
Hydra
Wywaliłem bsb na CO, do noszenia hoteka musi mi starczyć champion BG. Zamiast tego wszedł kociołek, który daje mi bardzo ważne bonusy na jednostki, których normalnie nie mogę ruszyć - heraldzi nurgla czy khorna, wight king z regeneracją. Jak zwykle mam przewalone z eterykami, ale wierzę, że na tym masterze nie trafię już 2x na VC.
Highborn, smok, pendant, crimson death
Kocioł bsb
caddy
10 kuszników
2x5 DR
3x5 harpii
15 BG z ASF i Hotekiem
2x6 COK
5 shades
Hydra
Wywaliłem bsb na CO, do noszenia hoteka musi mi starczyć champion BG. Zamiast tego wszedł kociołek, który daje mi bardzo ważne bonusy na jednostki, których normalnie nie mogę ruszyć - heraldzi nurgla czy khorna, wight king z regeneracją. Jak zwykle mam przewalone z eterykami, ale wierzę, że na tym masterze nie trafię już 2x na VC.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Bolcow troche brakuje, pozatym jest wszystko co powinna miec rozpa DE , masz jakis command na tych COK ??
Jak nie ma boltów to przydał by sie assasin z gwiazdkami na duże Demony
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Niczym. Staram się tak pozastawiać, żeby nie miały dobrych celów do szarży (ale właściwie w co mogą szarżować, poza COK?). Ot, pogodziłem się z faktem, że nic z nimi nie zrobię.co w teorii robisz z duzymi demonami? czym w ogole je straszysz?
Mogę wyrzucić jednych COK za dwa RBT. Ale wtedy muszę ciągle mysleć o ochronie tych 200 pts i przez pół bitwy zamiast skoncentrowac się na mocniejszych rzeczach będe zasłaniał sie przed lataczami i fastami. Drugą opcją jest wzięcie bsb na pegazie i 2x10 czy 3x8 harpii do łapania dużych lataczy.
Nie. 6 Kosztuje tylko 162 pts, a z kotłem ma wystarczającego kopa.masz jakis command na tych COK ??
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Czasem oba oddziały naraz będą szarżowały, albo znajda sie poza zasięgiem, wtedy taki muzyk chociazby sie by przydałJankiel pisze:Nie. 6 Kosztuje tylko 162 pts, a z kotłem ma wystarczającego kopa.masz jakis command na tych COK ??
prawie robi wielka rozniceARBAL pisze:sam zklecilem cos prawie identycznego, tylko mam generała na manticorze....
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Mocne. Grałem niedawno swiomi TK na coś prawie identycznego - tylko zamiast BG był assasin z gwiazdkami, jeszcze jedni shadzi i jakieś sztandary na COK'ach.
Grałem czymś dosyć podobnym wczoraj w Gliwicach (dorzuciłem dwa bolty). Generalnie turniej splewiłem - 3 remisy (12, 11, 10 punktów), w każdej bitwie traciłem smoka przez oblanego breaka (zabił go altar w pierwszej turze, smok WE w drugiej turze i ancient stegadon w drugiej turze, to już w ogóle była porażka). Muszę chyba bardziej uważać na ten model bo 9 ataków z hatred i 6S to za mało, by czuć się pewnie. W dodatku kocioł zawsze jest zbyt daleko by dać smokowi przerzuty breaka. Sam kocioł jest warty brania, bo COK z dodatkowym atakiem czy BG z killingblowem to oddziały niszczące system. COK stają się najmocniejszą kawalerią w całym systemie i spokojnie mogą się pokusić o szarżę na rannego smoka, treemana czy stegadona. Brak sztandarów jest istotny, bo w każdej bitwie przeciwnik zgarniał za sztandary co najmniej 100 pts, a dużej przewagi mi nie dawały. Natomiast bolty bardzo dobrze mi się spisywały - po przemyśleniach pozycja obowiązkowa.
Dlatego też z rozpy wypadają jedne harpie i shades (z wielkim bólem) i po delikatnych korektach mieszczą się dwa bolty.
Dlatego też z rozpy wypadają jedne harpie i shades (z wielkim bólem) i po delikatnych korektach mieszczą się dwa bolty.
- swieta_barbara
- habydysz
Ja osobiscie w rozpie na smoku wystawilbym 4 bolce, przyzydzilbym tez na BG i dal hoteka na CO z ASF i za dodatkowe punkty dolozylbym shades.
Poza tym wydaje mi sie, ze z kotlem w combo lepiej sprawdza sie hydra blade i potion, ale szczerze mowiac nie jestem ograny z taka rozpa - smok jeszcze niepomalowany.
Poza tym wydaje mi sie, ze z kotlem w combo lepiej sprawdza sie hydra blade i potion, ale szczerze mowiac nie jestem ograny z taka rozpa - smok jeszcze niepomalowany.
Dla mnie gwardia to pozycja obowiązkowa - za każdym razem, jak zaczynam rozważać, czy jest sens w wystawianiu ich, robią rzeczy niesamowite. Wczoraj w bitwie z lizakami, trzech ostatnich gwardzistów walczyło ze stegadonem z przodu i saurusami na boku. W ostatniej turze wbili stegowi 3 rany, zabili saurusa i zarobili 550 VP. I choćby dla takich akcji warto ich brac A poważnie, to zawsze zajebiście mi się sprawdzają - nie mam lepszej kontry na wypasione oddziały przeciwnika w stylu 25 grave guard, 20 plaguebearerów czy 15 BK. A gwardia to spokojnie przyjmie, pozabija herosów w środku i da szansę innym oddziałom na wpadnięcie od flanki.
Hotek na COK trafic nie może, bo oddziały kamikadze, poza tym są bardzo mało liczne i szybko można hoteka z nich wystrzelić czy wyciagnąć jakimś czarem.
Hotek na COK trafic nie może, bo oddziały kamikadze, poza tym są bardzo mało liczne i szybko można hoteka z nich wystrzelić czy wyciagnąć jakimś czarem.
Jednorazowa zabawka, ale będę musiał w końcu wypróbować.ze z kotlem w combo lepiej sprawdza sie hydra blade i potion
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jesus...swieta_barbara pisze:Ja osobiscie w rozpie na smoku wystawilbym 4 bolce,
Tak nie wolno, bo zostaje ci tylko smok do walki.
Smok i 4 bolce to co najwyżej na Bretke, ponadto rozpa bez Hydry jest nielegalna. Lepiej nie maluj tego smoka.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- swieta_barbara
- habydysz
Bolce to podstawa w grze przeciwko DE, demonom, lizzie...
Lepiej takich uwag juz mi nie udzielaj.
Jankiel - ja do BG wciaz nie moge sie przekonac, choc korci mnie juz jakis czas wystawienie 15tu z ring of darkness... Bardzo ich to ugrywalnia, ale tracisz wtedy kociol, ktory jest dla nich zajebistym boostem. Ewentualnie mozna zaryzykowac gre bez smoka, np. z pieszym lordem... Sam nie wiem :]
Takie kombosy dobrze wychodza dopiero na parowkach, kiedy sojusznik nosi DS, a DE moze nabrac opor zajebistych talizmanow i jeszcze wsadzic kociol.
Lepiej takich uwag juz mi nie udzielaj.
Jankiel - ja do BG wciaz nie moge sie przekonac, choc korci mnie juz jakis czas wystawienie 15tu z ring of darkness... Bardzo ich to ugrywalnia, ale tracisz wtedy kociol, ktory jest dla nich zajebistym boostem. Ewentualnie mozna zaryzykowac gre bez smoka, np. z pieszym lordem... Sam nie wiem :]
Takie kombosy dobrze wychodza dopiero na parowkach, kiedy sojusznik nosi DS, a DE moze nabrac opor zajebistych talizmanow i jeszcze wsadzic kociol.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
swieta_barbara pisze: Lepiej takich uwag juz mi nie udzielaj.
Ja tam ci rad specjalnych nie udzielam, tylko jak czytam wypowiedzi typu - "Jeśli Smok - to 4 bolce" to gęsiej skórki dostaję. Nieważne kto to pisze - Jakub Paraszczak, Jankiel czy Święta Barbara.
O gustach sie nie dyskutuje - skoro dla Ciebie im więcej Smoka, tym więcej bolców - OK. Na 2350 nawet jakaś armia bez BG i Hydry jeszcze się zmieści.
Good Luck, and EOT.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.