Lizaki na 1000pt i 2000pt
Moderator: Ziemko
Lizaki na 1000pt i 2000pt
Niech ktoś mi pomoże z rozpisko na WE,TP i Brytke bo mam z nimi małe problemy ,a zabardzo doświadczony jeszcze niejestem . Z góry dziękuję jak ktos mi pomoże:)
Na 2k
Slan - 2 generacja + Plaque of Dominion+ Plaqe of Tepok +Divine Plaque of protection
2xSkink Priest - 2x Dispel Scroll i na drógim Diadem of Power
50 skinków
4x terki
2 odziały Kroxów po 4
Jeden odział salek czyli 3 salki
Jeżeli jest słaba to zróbcie jakieś poprawki bo gram lizakami od niedawna
A i dajcie ocene mojej rozpiski chciał bym wiedzieć czy nawet dobrze zrobiłem:P
Slan - 2 generacja + Plaque of Dominion+ Plaqe of Tepok +Divine Plaque of protection
2xSkink Priest - 2x Dispel Scroll i na drógim Diadem of Power
50 skinków
4x terki
2 odziały Kroxów po 4
Jeden odział salek czyli 3 salki
Jeżeli jest słaba to zróbcie jakieś poprawki bo gram lizakami od niedawna
A i dajcie ocene mojej rozpiski chciał bym wiedzieć czy nawet dobrze zrobiłem:P
A, wiec na poczatek widac, ze zrobiles to w armybuilderze na przypał Slann nielegalny 115 w itemach(moze miec 100+sztandar magiczny za 75!!).
Jak zaczynasz grać to nie bierz Slanna bez obstawy to nawet ciezkie wyzwanie, choc dobre ja tak gram i jest spoko. W sumie nawet dobre, ale musisz poprawic błędy w rozpie. Na 2k polecam Ci Lorda biegacza albo na Cold-onie tak zwaną puszke . Slanna samego złóż tak: Plague of Protection+Plague of Tepok+Diadem+war banner, a jesli masz zamiar go wystawiac z Temple Guardami to wszystko tak samo tyle, ze zamiast war banner'a Totem of Prophency(czy jakos tak) i przydatny jest tez saurus scar veteran-biegacz. To moje osobiste uwagi, ale nie chce Ci niczego narzucać. Najlepiej przejrzyj AB i pokmiń nad rozpą. Po poprawkach na Slannie dałbym
4 tej rozpisce.
PS. Ze slanna zrób BSB!!
Jak zaczynasz grać to nie bierz Slanna bez obstawy to nawet ciezkie wyzwanie, choc dobre ja tak gram i jest spoko. W sumie nawet dobre, ale musisz poprawic błędy w rozpie. Na 2k polecam Ci Lorda biegacza albo na Cold-onie tak zwaną puszke . Slanna samego złóż tak: Plague of Protection+Plague of Tepok+Diadem+war banner, a jesli masz zamiar go wystawiac z Temple Guardami to wszystko tak samo tyle, ze zamiast war banner'a Totem of Prophency(czy jakos tak) i przydatny jest tez saurus scar veteran-biegacz. To moje osobiste uwagi, ale nie chce Ci niczego narzucać. Najlepiej przejrzyj AB i pokmiń nad rozpą. Po poprawkach na Slannie dałbym
4 tej rozpisce.
PS. Ze slanna zrób BSB!!
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Dlaczego na 2k nie gra się na slanna? Żabójcą można już na 1500 spokojnie rozpiske na Slannie z TG i Saurusach zrobić. Pytanie tylko jak będzie grywalna... v.v"
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
You lock the door
And throw away the key
-
- Wałkarz
- Kontakt:
A skinki to same z blowgunami? Sam zwykle biore przynajmniej 1-2 chmurki z javelinami i tarczami co by im jako-taką przeżywalność zwiększyć. No i wtedy mamy wymiataczy w hth C;
A, coś ci się z biegaczem nie zgadza. Piranha Blade jest za 35 ptsów, a Jaguar Warrior za 20. Sowwy, on moze mieć tylko 50 ptsow w magicznych przedmiotach v.v"
A, coś ci się z biegaczem nie zgadza. Piranha Blade jest za 35 ptsów, a Jaguar Warrior za 20. Sowwy, on moze mieć tylko 50 ptsow w magicznych przedmiotach v.v"
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
Ten saurus jak zwykle nielegalny(ty to rozbójnik jestes same nielegale tworzysz ). Sprawdz wszystko dokladnie wtedy bedziemy komentowac
nawet jesli ma byc slabe, najwazniejsze zeby wszystko bylo z rozpą w porzadku.
@ Z tym 1500 i rozpą na slannie to chyba zle zrozumialem, Ty chcesz żabe na 1500 wystawic?! Sry jesli cos mi sie posralo, ale tak to zrozumialem.
nawet jesli ma byc slabe, najwazniejsze zeby wszystko bylo z rozpą w porzadku.
@ Z tym 1500 i rozpą na slannie to chyba zle zrozumialem, Ty chcesz żabe na 1500 wystawic?! Sry jesli cos mi sie posralo, ale tak to zrozumialem.
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Cóż, scenariusz tego wymagał. Graliśmy na trochę zmienionych zasadach.
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
-
- "Nie jestem powergamerem"
sam wiele doświadczenia jeszcze nie mam, ale proponowałbym dać do biegacza warda na 5 lub na 4przed atakami z s5 zamiast Piranha Blade.
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Ten na czwórkach to tani odpustowy bajer. Jak biegacz ma dostac, i tak dostanie. Lepszy Glyph Necklace. Zawsze działa.
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
Ten na czwórkach jest zajebisty bo biegacz zazwyczaj ma dobrego save'a, który znika przy dużej sile. I tutaj wchodzi nasz wardzik na 4+, który kosztuje jedynie 30 pkt.Brontozaur pisze:Ten na czwórkach to tani odpustowy bajer. Jak biegacz ma dostac, i tak dostanie. Lepszy Glyph Necklace. Zawsze działa.
Jedyna sytuacja kiedy się nie sprawdza to jak ktoś ma no AS albo KB z S4 i mniej a takich jednostek praktycznie nie ma (z KB można spotkać jakichś Tomb/Grave guardów, czy BK albo wardancerów ale to wszystko).
-
sory ale w bielsku na każdym turnieju są 3 armie WE i 2 VC i już mam powód żeby wziąć tego warda na 5
swoją droga czy u kogoś z was na turnieju jest kiedys mniej WE niż 3
swoją droga czy u kogoś z was na turnieju jest kiedys mniej WE niż 3
A ile jest w sumie armii na turnieju ? I dalej - to są pojedyńcze jednostki. WD można załatwić z magii/salek, nie trzeba się od razu na nich biegaczem rzucać. Na BK też znajdzie się sposób - kroxy, TG, magia. Biegacz napewno znajdzie sobie wiele innych celów. A jak trafisz na kozaków z S6-7, których napewno będzie więcej na turnieju niż 5 to ward na 4+ się przyda.
-
wiesz ja narazie mało grałem lizakami bo gram od miesiąca, dlatego sobie gdybam normalnie od 3 lat gram Kraśkami dlatego może moje patrzenie na tego Wsv jest spaczone przez garnie klockami Warriorów i LB. Jednak jestem bardziej przychylny do tego Wsv na 4 po twej argumentacji.
dzięki za dysksję i sorry za offtop
dzięki za dysksję i sorry za offtop