!PYtanko

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

!PYtanko

Post autor: Szymon »

mam 2 pytania
1jeśli jest wielkość jednoski np2-5 to znaczy że w całej armi mogęmiec 5 czy w odziale ??
2Znacie jakieś stronki z podręcznikami do WFB jeśli tak do podajcie .

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Szymon94 pisze:mam 2 pytania
1jeśli jest wielkość jednoski np2-5 to znaczy że w całej armi mogęmiec 5 czy w odziale ??
2Znacie jakieś stronki z podręcznikami do WFB jeśli tak do podajcie .
1) to ograniczenie określa ilość modeli danego typu w oddziale.
Ilość oddziałów w armii regulują sloty core/special/rare lub (co raz rzadsze) ograniczenia typu "0-1 w armii".

2) Jeżeli chcesz grać w tę grę to zawsze najlepiej kupić podręcznik.
Poza tym to pytanie nie dotyczy zasad, nie sądzisz?
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

a gdzie je mam dać
A takie podręczniki wydrukowane z neta ale przejżystę mogą występować na turniejach

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Na turniej musisz przynieść oryginalny podręcznik. Inaczej każdy w domu robiłby kosmetyczne i drukował własne AB. A przede wszystkim to nielegalne.

kszyhu
Chuck Norris

Post autor: kszyhu »

czyli ze co, na turnieju trzeba miec oryginalny podrecznik?? co za głupota

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Pewnym rozwiązaniem jest nauczyć się PDFa na pamięć. Tylko że i tak w sytuacjach konfliktowych, jeśli nie masz podręcznika zwykle jest to rozstrzygane na twoja niekorzyść.

np:

'Ej jak to bijesz mnie na 3+? Black Guardzi mają WS 5!'
'Zamknij ryj, nie masz podręcznika'

więc lepiej zainwestować :wink:
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

nie spotkałem się jeszcze z turniejem (nie organizowanym przez GW), na ktorym bylby obowiazek posiadania oryginalnego podrecznika.
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Szymon94 pisze: 2Znacie jakieś stronki z podręcznikami do WFB jeśli tak do podajcie .
szaman chyba trzyma i kolekcjonuje podreczniki w pdf'ach.

wyslij mu pmke moze ci udostepni jakiegos ;)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

ataman pisze:nie spotkałem się jeszcze z turniejem (nie organizowanym przez GW), na ktorym bylby obowiazek posiadania oryginalnego podrecznika.
<Ciszej, tu chodzi o to, żeby kupił chłopak podręcznik :wink: >
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

nie spotkałem się jeszcze z turniejem (nie organizowanym przez GW), na ktorym bylby obowiazek posiadania oryginalnego podrecznika.
Bo to bzdura jakaś jest. Ksero czy wydruk spokojnie wystarczą.
Inaczej każdy w domu robiłby kosmetyczne i drukował własne AB.
Robienie kosmetycznych poprawek w kopiach podręcznika czy w rozpiskach to zwyczajne oszustwo. Jeżeli u Was każdy to robi, to lepiej przestańcie grać w tą grę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Jankiel: A wiesz co to sa prawa autorskie?? Ciekawy jestem jakbys cos napisal, wprowadzil cos do obiegu, zarabial na tym kase, a ktos by to kserowal, skanowal i drukowal. Bylbys napewno niezmiernie szczesliwy. No ale to jest wlasnie Polska, w Anglii nie spotkasz sie z sytuacja ze ktos wpadnie na turniej z kserem czy wydrukiem.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

ajpinus pisze:Jankiel: A wiesz co to sa prawa autorskie?? Ciekawy jestem jakbys cos napisal, wprowadzil cos do obiegu, zarabial na tym kase, a ktos by to kserowal, skanowal i drukowal. Bylbys napewno niezmiernie szczesliwy. No ale to jest wlasnie Polska, w Anglii nie spotkasz sie z sytuacja ze ktos wpadnie na turniej z kserem czy wydrukiem.
Dochód na głowę mieszkańca, a nie jak to wszyscy wmawiają polskie obyczaje jest winien.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Xet: no ja wiem, ja wiem, ale i tak namawiam do zakupu oryginalu bo i przyjemnosc z czytania ksiazeczki jest wieksza.
A jak juz wczesniej pisalem Rulebooka powinien miec kazdy zeby uniknac sporow podczas gry. Jak ktos nie wierzy ze jest tak i tak wyjmujesz knige, otwierasz na odpowiedniej stronie i po sprawie. Pelen profesjonalizm bez zbednego zgadywania i klutni.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

No dobra, koniec tych dywagacji.
To jednak nadal jest Kwestia Zasad.
:-$
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

Zablokowany