Pytanie co do niejasności w zasadach
Moderator: misha
Re: Pytanie co do niejasności w zasadach
heh :p dzięki i jeszcze kilka pytań
1. Czy gdy przeciwnik strzela w hellsteeda z jeźdźcem to musi losować czy walnie w hellsteeda czy w jeźdźca?
2. Czy mogę wskrzeszać smoka np. za pomocą blood drinkera?
2.5 Jeżeli nie mogę wskrzeszać smoka to czy mogę abbysal terrora?
3. Czy mogę mieć eterycznego wampira na jakimś martwym zwierzaku?
1. Czy gdy przeciwnik strzela w hellsteeda z jeźdźcem to musi losować czy walnie w hellsteeda czy w jeźdźca?
2. Czy mogę wskrzeszać smoka np. za pomocą blood drinkera?
2.5 Jeżeli nie mogę wskrzeszać smoka to czy mogę abbysal terrora?
3. Czy mogę mieć eterycznego wampira na jakimś martwym zwierzaku?
możecie mnie nazwać noobem ale wciąż mam pytania:
1. Czy smok jest characterem? (Bo jeśli tak to challangując mój lord może zejść ze smoka a nawet musi i tylko jeden z nich będzie walczył w challangu)
2. Gdy jestem na smoku itp. to jak działa nightshroud? Np. Anuluje wszystkie impact hity czy anuluje te które biją w jeźdźca?
1. Czy smok jest characterem? (Bo jeśli tak to challangując mój lord może zejść ze smoka a nawet musi i tylko jeden z nich będzie walczył w challangu)
2. Gdy jestem na smoku itp. to jak działa nightshroud? Np. Anuluje wszystkie impact hity czy anuluje te które biją w jeźdźca?
- 4 karabiny
- Beast from the East
Mogą.Wendigo pisze:Dzięki...
Kolejne pytanko natury dosyć ogólnej - jak to jest z nightmareami ? Czy w CC one mogą bić? Mój kolega mówi że jego cold one'y mogą bić więc chyba nightmary też? Jak to w końcu jest?
Bije i to i to. Naraz (mowie o szarzy, potem wg Inicjatwy)
Nie. Full plate armor daje +4 save jak Chaos czy Gromil armor. Heavy Armor daje +5 save.
Faktycznie głupie...
Faktycznie głupie...
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Dobra - pytanie z tych "przeczytaj booka i nie męcz", ale muszę:
Czy Varghulf się sypie?
Czy Varghulf się sypie?
- White Lion
- Kretozord
Czy jeżeli wezmę Vampirem moc Dread Knight oraz magiczny miecz Blood Drinker to czy będę mógł zdecydować na początku walki czy walczę lancą czy mieczem?
Czy też jest zasada że mając magiczną broń nie można używać innej?
Kwestia zasad lub tutaj... nowy temat nie jest zbytnio potrzebny M@D Aro
Kwestia zasad lub tutaj... nowy temat nie jest zbytnio potrzebny M@D Aro
- Temple Guard
- Falubaz
Jest taka zasada. Musisz używać magicznej broni. Wyjątkiem od tej zasady są tylko Bretończycy, którzy mogą używać lancy, a potem magicznej broni. W tym wypadku lancy mógłbyś użyć tylko wtedy, gdyby Blood Drinker został zniszczony.White Lion pisze:Czy jeżeli wezmę Vampirem moc Dread Knight oraz magiczny miecz Blood Drinker to czy będę mógł zdecydować na początku walki czy walczę lancą czy mieczem?
Niepotrzebnie założyłeś nowy temat dla jednego prostego pytania.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- White Lion
- Kretozord
masz rację z tym tematem.
może Moderator założyłby przypięty na górze temat "pytania Newly Undead" podobny do pytań krótkobrodego w dziale Krasi.
i w tym temacie zadawane były by wszystkie drobne pytania oraz odpowiedzi na nie?
może Moderator założyłby przypięty na górze temat "pytania Newly Undead" podobny do pytań krótkobrodego w dziale Krasi.
i w tym temacie zadawane były by wszystkie drobne pytania oraz odpowiedzi na nie?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=39&t=3092
prosimy bardzo, temat dawno założony trzeba tylko poszperać a o BloodDrinkerze jest osobny temat również
prosimy bardzo, temat dawno założony trzeba tylko poszperać a o BloodDrinkerze jest osobny temat również