Rozpiski elfów
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski elfów
hmm ... problemy z kasą nie mam ale zamiast 5 figsów wole za tą kasę kupić Smoka lub 15 WL
Forza Milan !!!
Ja tam twierdze ż ejeden bolt jest do dupy już bym wolał 2 orły
co do przeróbki SH na DP to przerabiaj bedziesz czesciej grał na smoku i WL za pieniadze które w ten sposób zaoszczedzisz
a SH to zawsze jednostka prosta do zdobycia (ja miałem 40 teraz przerobiłem ich na jeżdzców na lwach itp, ostatni motyw to tłów egzekutora nogi SH i heja na lwie )
co do przeróbki SH na DP to przerabiaj bedziesz czesciej grał na smoku i WL za pieniadze które w ten sposób zaoszczedzisz
a SH to zawsze jednostka prosta do zdobycia (ja miałem 40 teraz przerobiłem ich na jeżdzców na lwach itp, ostatni motyw to tłów egzekutora nogi SH i heja na lwie )
możliwe, że to już sie pojawiło na forum, ale nie znalazłem
Armia HE, która w 2008 wygrała UK GT (format 2k)
Lord on star dragon
vambraces, gem of courage, armour of caledor, lance
2 x 10 lothern sea guard (one inc std & war banner all with shields)
Unit of 9 dragon princes std + BSB lion std and world dragon banner
Mage level 1, 2 x scrolls
Lion chariot
3 reapers
nie ma się ni jak do żadnego z naszych 'standardów'
see guardzi w corach (jeden z war bannerem)
wieeelgachny i zarazem przezarąbiście kosztowny kloc dragonów z bsb
lion chariot
no może tylko SD jest złożony 'po naszemu'
więcej na: http://www.highelves.net/high-elves-arm ... ournament/
aż mnie korci, żeby wypróbować...
Armia HE, która w 2008 wygrała UK GT (format 2k)
Lord on star dragon
vambraces, gem of courage, armour of caledor, lance
2 x 10 lothern sea guard (one inc std & war banner all with shields)
Unit of 9 dragon princes std + BSB lion std and world dragon banner
Mage level 1, 2 x scrolls
Lion chariot
3 reapers
nie ma się ni jak do żadnego z naszych 'standardów'
see guardzi w corach (jeden z war bannerem)
wieeelgachny i zarazem przezarąbiście kosztowny kloc dragonów z bsb
lion chariot
no może tylko SD jest złożony 'po naszemu'
więcej na: http://www.highelves.net/high-elves-arm ... ournament/
aż mnie korci, żeby wypróbować...
slabe, ale jakiś tam potencjal ma.
Nie wiem po co GoC skoro jest BSB, zaś nie ma AoL, nie bardzo co jest zrobić z eterykami.
Lotherni... zamienilbym na luczników, można wiele pkt zaoszczędzić, szczególnie na orla.
Z takimi zmianami móglbym się pokusić tym zagrać
Nie wiem po co GoC skoro jest BSB, zaś nie ma AoL, nie bardzo co jest zrobić z eterykami.
Lotherni... zamienilbym na luczników, można wiele pkt zaoszczędzić, szczególnie na orla.
Z takimi zmianami móglbym się pokusić tym zagrać
nie uważam tej rozpy za jakąś potęgę, ale też nie zgodzę się z Ice-T
przez postawę w stylu 'żal się z tym pokazać' tylko wzmacniamy standardy, na których tak de fact grają wszyscy
tak jak mówił kosa
GoC na AoL
Lotherni na archerów
a za zaoszczędzone pkt wykombinować orła i może SoB na giga klocu
przez postawę w stylu 'żal się z tym pokazać' tylko wzmacniamy standardy, na których tak de fact grają wszyscy
tak jak mówił kosa
GoC na AoL
Lotherni na archerów
a za zaoszczędzone pkt wykombinować orła i może SoB na giga klocu
Proszę nie piszcie, że jakaś jednostka plew, bo możecie razić innych użytkowników :pIce-T pisze:Zrezygnowałbym z Shadow Wariourów bo to plew
a żeby nie było offtopu uważam, że taki oddział 5-6 SW jest bardzo fajny i dużo może zrobić (np zjechać w 1 (pełnej) turze 4 fellbaty w bitwie z VC a potem ciąć marsz jeździe przez całą gre
o dziwi SW to najmniej uniwersalna jednostka u HE, wedlug mnie rzecz jasna. Cóz troszke to paradoksalne bo oni powinni być bardzo uniwersalni jak to na scautów i do tego elfich (podpieram się flufem) przystalo, wystarczy spojrzeć na ich mrocznych kuzynów i wszystko jasne
No i to niestety bardzo mnie boli, bo SW mają świetny klimat. Ale niestety musimy się pogodzić z tym, że są oni po prostu plewni i dużo lepiej wstawić za nich np. fasta.Kosa pisze:o dziwi SW to najmniej uniwersalna jednostka u HE, wedlug mnie rzecz jasna. Cóz troszke to paradoksalne bo oni powinni być bardzo uniwersalni jak to na scautów i do tego elfich (podpieram się flufem) przystalo, wystarczy spojrzeć na ich mrocznych kuzynów i wszystko jasne
witam kolegów hajelfowców
jako, że zaczynam też zabawę wysokimi i jutro chcę sobie rozegrać pierwszy meczyk przeciw Woch, a za bardzo nie wiem jak je elfami ugryźć wrzuciłem sobie tak na początek rozpę trochę waleczną. W założeniu mam mocno nacisnąć wroga, tak żeby nie zdążył za bardzo mnie zaczarować, bo dałęm niezbyt dużą ochronę magiczną. Będę zobowiązany za pomoc i uwagi
oto moje wypociny:
Prince na Star Dragonie, do tego AoC, Star Lance i Guardian Phoenix na zaś, do pomocy będzie miał dwóch 2-go poziomowych magów (każdy z 1 DS, dodatkowo jeden maSeerstaff of Safery, drugi Talisman of protection)
standardowo dwa klocki po 10 archerów, potem dwa klocki DP z FCG (jeden z War bannerem), plus 14 SM z BoS, no i 3 bolce.
Gramy na 2250 pkt.
jako, że zaczynam też zabawę wysokimi i jutro chcę sobie rozegrać pierwszy meczyk przeciw Woch, a za bardzo nie wiem jak je elfami ugryźć wrzuciłem sobie tak na początek rozpę trochę waleczną. W założeniu mam mocno nacisnąć wroga, tak żeby nie zdążył za bardzo mnie zaczarować, bo dałęm niezbyt dużą ochronę magiczną. Będę zobowiązany za pomoc i uwagi
oto moje wypociny:
Prince na Star Dragonie, do tego AoC, Star Lance i Guardian Phoenix na zaś, do pomocy będzie miał dwóch 2-go poziomowych magów (każdy z 1 DS, dodatkowo jeden maSeerstaff of Safery, drugi Talisman of protection)
standardowo dwa klocki po 10 archerów, potem dwa klocki DP z FCG (jeden z War bannerem), plus 14 SM z BoS, no i 3 bolce.
Gramy na 2250 pkt.
po pierwsze to usun championów z DP oraz zamien tych 2 magów na 1 poziomowyh i kazdemu daj dwa DS.
z SM wywal BoS (wsadz SoB).. a za zaoszczedzone punkty wsadz klocek WL z LionStandart, co by kawalerie WoCH ladnie kroic.
pozdrawiam
z SM wywal BoS (wsadz SoB).. a za zaoszczedzone punkty wsadz klocek WL z LionStandart, co by kawalerie WoCH ladnie kroic.
pozdrawiam
Jak dla mnie BS=5 i łuki trafiające z siłą 4 a na krótkim dystansie z zasadą AP. To byłby klimat
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
- Master of reality
- Oszukista
krejzihed pisze:z dwurakami byliby idealni...
A mnie zawsze brakowalo handgunów i trafiania na 2+Ukalez pisze:Jak dla mnie BS=5 i łuki trafiające z siłą 4 a na krótkim dystansie z zasadą AP. To byłby klimat
jeden caddy to jest żal w obecnych czasach u HE