Vampire Lord 430 pts (4mlvl, General)
Additional Magic Level, Master of the Black Art, Dark Acolyte, Summon Ghouls, Skull Staff, The Cadeverous Cuirass
Vampire 205 pts (2 mlvl,BSB)
Avatar of Death, Dark Acolyte (HW&Sh), Helm of Commandment
Necromancer 120 pts (1 mlvl)
2 Spell, 2x Dispel Scroll
5 Cairn Wright 275 pts
Banshee
15 Grave Guard 255 pts
FCG, BoB
10 Black Knights 344 pts
Skeletal steed, barding, music, standard, Screaming Banner
19 Skeleton Wariors 197 pts
Hand weapon, shield, FCG, War Banner
1 Corpse Cart 100 pts
Unholy Lodestone
10 Crypt Ghouls 80 pts
10 Crypt Ghouls 80 pts
5 Dire Wolves 40 pts
5 Dire Wolves 40 pts
4 Fell bats 80 pts
Total Models: 87
Total Points: 2246
Cast Dice: 11??
Dispel Dice: 6 2xDS +1 do dispelli
Moja pierwsza rozpiska, wzorowalem sie na 4 innych no i troche sam glowkowalem... Wszelkie komenty mile widziane.
VC 2250 BP+R - 1 rozpiska ever
VC 2250 BP+R - 1 rozpiska ever
Ostatnio zmieniony 10 maja 2009, o 11:11 przez rashar, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmmm, skoro lord jest magiem, niewalczącym, bez ochrony, to on mogłby mieć hełm . Masz przecież wolny slot hero.
GG koniecznie do 20.
Jak masz summon ghuls to daj 3x ghule.
Innymi słowy rozpa wzorowana na standardzie, ale zmiany osłabiające go. Graj standardem, albo wymyśl coś zupełnie innego.
GG koniecznie do 20.
Jak masz summon ghuls to daj 3x ghule.
Innymi słowy rozpa wzorowana na standardzie, ale zmiany osłabiające go. Graj standardem, albo wymyśl coś zupełnie innego.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Gwardia minimum 20, lepiej 23-25 modeli.
Hełm na lordzie być musi.
Nekromantę wsadzić na corpse cart, będzie go można trzymać w oddziale i będzie miał lookout sir.
Mały wampir inaczej skonfigurowany - Lord ma hełm, to masz 50 punktów na itemy (książka, periapt+scroll albo save 2+, mieczyk i bieganie). Z bloodline'ów można albo zrobić z niego lepszego maga (Master of the Black Arts), albo wojownika (Inf hate i Walking death).
Screaming banner na BK nie przydaje się na najtrudniejszych przeciwników, lepiej +1 do trafienia, hate albo i 2xUS
Skąd wziąć na to wszystko punkty?
Mniej BK albo mniej wraithów.
Hełm na lordzie być musi.
Nekromantę wsadzić na corpse cart, będzie go można trzymać w oddziale i będzie miał lookout sir.
Mały wampir inaczej skonfigurowany - Lord ma hełm, to masz 50 punktów na itemy (książka, periapt+scroll albo save 2+, mieczyk i bieganie). Z bloodline'ów można albo zrobić z niego lepszego maga (Master of the Black Arts), albo wojownika (Inf hate i Walking death).
Screaming banner na BK nie przydaje się na najtrudniejszych przeciwników, lepiej +1 do trafienia, hate albo i 2xUS
Skąd wziąć na to wszystko punkty?
Mniej BK albo mniej wraithów.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Wywalił bym baty, hełm na lorda i upchnął bym książeczkę. I masz fajny standart
Co do innych rzeczy ostatnio grywam na 6 bk gołej lub z hatem i czempionem. Wiem, wiem 10 to minimum - jednak całkiem mi się to spisuje.
Co do innych rzeczy ostatnio grywam na 6 bk gołej lub z hatem i czempionem. Wiem, wiem 10 to minimum - jednak całkiem mi się to spisuje.
też dalbym 6 BK z hatem i czempionem, zaś malemu Vampirowi dread knighta i walking death, a z przedmiotów ksiażke i slome.
W domyśle może sobie jechać w BK, wtedy przebijają się wyśmienicie (10 ataków S6 z hejtem plus bazowe 3CR). Troszke tracą na ruchu, ale nie zawsze trzeba go tam dawać, w pojedynke driady i innie takie tez pokroji pomimo braku hejta.
W domyśle może sobie jechać w BK, wtedy przebijają się wyśmienicie (10 ataków S6 z hejtem plus bazowe 3CR). Troszke tracą na ruchu, ale nie zawsze trzeba go tam dawać, w pojedynke driady i innie takie tez pokroji pomimo braku hejta.