Parę pytań od początkującego
Moderator: esgaroth
Re: Parę pytań od początkującego
Czy armour save 6+ Vespero's Vendetty jest modyfikowalny? - Bo na logikę trudno obniżyć armour savea którego dostaje się z płaszcza, który jest owijany wokół broni przeciwnika...
Wiesz... jak przeciwnik jest silny to jak walnie w nieszczęsnego Vespero i jego kolegów to te płaszczyki nie wiele im dadzą. Pamiętaj, że przeciwnik nadal swoją broń trzyma w dłoni/dłoniach. Reasumując to normalny AS i zachowuje się jak normalny AS 

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Czy Pike of Remas sprawia ze Hydra DE moze szarzowac na kolesia co ja trzyma?
Opis przedmiotu jest nastepujacy:
Pike of Remas, 25 points (Magic Weapon)
Counts as a Tilean pike. Bearer has +1 Strength.
Mounted enemies (horse, chariot or monster) cannot voluntarily charge if they would contact in Base
to Base the bearer of the Pike.
Pozdrawiam
Pelzak
Opis przedmiotu jest nastepujacy:
Pike of Remas, 25 points (Magic Weapon)
Counts as a Tilean pike. Bearer has +1 Strength.
Mounted enemies (horse, chariot or monster) cannot voluntarily charge if they would contact in Base
to Base the bearer of the Pike.
Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."
No stykac by sie stykala.
Pytanie tylko czy zapis "Mounted enemies (horse, chariot or monster)" oznacza ze hydra nie moze szarzowac. Bo czy to nie chodzi o kolesi jezdzacych na potworach?
Pozdrawiam
Pelzak
Pytanie tylko czy zapis "Mounted enemies (horse, chariot or monster)" oznacza ze hydra nie moze szarzowac. Bo czy to nie chodzi o kolesi jezdzacych na potworach?
Pozdrawiam
Pelzak
- Andronicus
- Chuck Norris
Też mi się wydaje że może szarżować. W końcu hydra nie jest mountem.
- Andronicus
- Chuck Norris
Hmm, skoro taka jest definicja "Mounted enemies" by GW to muszę Ci przyznać rację. Jednak nie może.
Wrzucilem pytanie do http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 65#p391365 zeby szersze grono moglo sie wypowiedziec.
Ja tez sadze ze Hydra nie moze szarzowac bo w opisie broni jest "Mounted enemies (horse, chariot or monster)" a nie "Mounted enemies (on horse, chariot or monster)" co jasno wskazuje na to ze konie, rydwany i potwory nie moga szarzowac, a nie kolesie na takowych stworach.
Pozdrawiam
Pelzak
Ja tez sadze ze Hydra nie moze szarzowac bo w opisie broni jest "Mounted enemies (horse, chariot or monster)" a nie "Mounted enemies (on horse, chariot or monster)" co jasno wskazuje na to ze konie, rydwany i potwory nie moga szarzowac, a nie kolesie na takowych stworach.
Pozdrawiam
Pelzak
Czy do Armii DoW mozna brac oddziały kislevu? jesli tak to czy sa może gdzies do nich pewłne dokladne zasady i sposob ich doczepiania do armii?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
mam pytanka:
czy jak diore odział z RR to czy moge wziąść dwa takie same i czy zawsze musi być tam kapitan?
drugie czysto teoretyczne, czy kotś grał na biredmen of catrazza, odział lataczy z kuszami, sprawdza się? koszt troche przeraża
czy jak diore odział z RR to czy moge wziąść dwa takie same i czy zawsze musi być tam kapitan?
drugie czysto teoretyczne, czy kotś grał na biredmen of catrazza, odział lataczy z kuszami, sprawdza się? koszt troche przeraża
Z RoRami jest podobnie jak z bohaterami imiennymi. Są jedyni w swoim rodzaju, czyli jeden oddział Rugludów, Mangili czy Volandów. Kupujesz oddział z czempionem. Siedzi on w oddziale do końca swoje marnego życia.
Birdmeni mają fajne figurki, latają i... to koniec ich pozytywnych cech. Nie wyróżniają się niczym szczególnym. Dlatego z powodu ceny punktowej są mało opłacalni. Do cięcia marszu to lepszy jest fast za 55 p.
Birdmeni mają fajne figurki, latają i... to koniec ich pozytywnych cech. Nie wyróżniają się niczym szczególnym. Dlatego z powodu ceny punktowej są mało opłacalni. Do cięcia marszu to lepszy jest fast za 55 p.

- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
dzieki za odpowiec i jaką szybką
to szkoda, bo ws 3 w pikinierach mie przeraża
ale ataki z 4 szeredów jednak kusza
o tych lataczach myślałem do wyłączenu maszyn.. lecz koszt jest zbyd duży
bo wsumie chciałem stwożyć piechotną armie (kawaleria to nie mój klimat), tylko DoW można zrobić fajną piechote ludzi, imperum jak niestrzela to ginie, chaos za drogi, troszke przeliczalem i na 2000 wchodzi mi:
Hireling wizard lord, 2 Hireling wizard, Paymaster, 2x 20 pikmen, 2x 10 duellists, 2x 20 norse maruder, 20x pyamasters bodyguard, i kilka punktów zostaje, co myślicie ?

to szkoda, bo ws 3 w pikinierach mie przeraża

o tych lataczach myślałem do wyłączenu maszyn.. lecz koszt jest zbyd duży
bo wsumie chciałem stwożyć piechotną armie (kawaleria to nie mój klimat), tylko DoW można zrobić fajną piechote ludzi, imperum jak niestrzela to ginie, chaos za drogi, troszke przeliczalem i na 2000 wchodzi mi:
Hireling wizard lord, 2 Hireling wizard, Paymaster, 2x 20 pikmen, 2x 10 duellists, 2x 20 norse maruder, 20x pyamasters bodyguard, i kilka punktów zostaje, co myślicie ?
To weź pikinierów z WS 4. Ricco mają 4WS co prawda troche drożej. Moim skromnym sie nie opłaca. Daruj sobie Paymastera zwłaszcza ze przy BP+R nie jest on wymagany;)
wg BP nie trzeba go wystawiac.
kuman pisze:ano faktyczniew BP+R, ale i tak 1 odział ze stabornem się przyda bo i tak punkty zostają
postrawdzam rospiski i zobaczymy czy posklejam sobie jakiś DoW
pozdrawiam
gralem ta rozpa swego czasu, ma fajny klimat ale jest straszna plewa ;/ nawet ja sporo modyfikowalem... ale i tak na piechocie to duzo nie ugrasz