Demony 1300 małe BPR + 2350 duże BPR
Demony 1300 małe BPR + 2350 duże BPR
herald of tzeentch + latanie + scroll 160 pts.
herald of tzeentch + latanie + scroll + BSB 185 pts.
10 horrors 120 pts.
10 horrors 120 pts.
5 furies 60 pts.
5 furies 60 pts.
6 flesh hounds 210 pts
5 flesh hounds 175 pts
6 flamers of tzeentch 210
8 power dice(czyli max) 6 dispel dice+2*scroll
To na małe BP+R ogólnie niedawno wróciłem do warhamca i testuję rozpy, taka wydaje mi się najfajniejsza na ten pkt. Co sądzicie? Aha i macie jakiś pomysł jak zrobić z tego 1350? Bo po dołożeniu psa zostaje 15 punktów z którymi nie wiem co zrobić(+1 furia?).
herald of tzeentch + latanie + scroll + BSB 185 pts.
10 horrors 120 pts.
10 horrors 120 pts.
5 furies 60 pts.
5 furies 60 pts.
6 flesh hounds 210 pts
5 flesh hounds 175 pts
6 flamers of tzeentch 210
8 power dice(czyli max) 6 dispel dice+2*scroll
To na małe BP+R ogólnie niedawno wróciłem do warhamca i testuję rozpy, taka wydaje mi się najfajniejsza na ten pkt. Co sądzicie? Aha i macie jakiś pomysł jak zrobić z tego 1350? Bo po dołożeniu psa zostaje 15 punktów z którymi nie wiem co zrobić(+1 furia?).
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, o 13:45 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
hmmm... widzę ze demony znów wygrywają turniej Od razu możesz się ogłosić zwycięzcą tura no chyba ze trafisz na takie same demony bo w innym przypadku nawet nie ma sensu grać z tą rozpą...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie ma tu w sumie o czym rozmawiać. Widziałem milion takich rozpisek Na tym forum jest takich mnóstwo. Jedyne co mi się nasuwa to tyle, że ta rozpiska jest po prostu głupia.
nie mogę się zgdzić z kolegą wyżej rozpiska imho nie jest głupia a wymaksowana a to wielka różnica głupie jest wystawianie np. oddziały spearmenów w HE albo blood tristera z fire stormem na HE wiedząc że przeciwnik ma 4 x dragonów + star dragon z dragon armorem bodjże to jest głupie
Dziwna rozpa, brakuje w niej oryginalności:) , a za to zajeżdża chorym standartem...
Generalnie prawie wszystkie rozpy demonów są podobne, a co za tym idzie nudne i tu macie rację, ale czemu głupie to nie rozumiem. Dopiero wchodzę w battla, więc chciałem się dowiedzieć co o tym myślicie, wprawdzie nie chodziło mi o komentarze w stylu, że rozpa głupia ale i tak już swoje wiem
Ta rozpa powyżej to figsy, które mam. Chce trochę dokupić, żeby wyszło takie coś
Demons of Chaos 2350 pts
Lord of Change - 635 pts.
4lvl, tzeentch will+power vortex
Herald of Tzeentch - 190 pts.
BSB, winged horror+power vortex
Herald of Slaanesh - 115 pts.
siren song
15 horrors - 180 pts.
15 horrors - 180 pts.
10 demonetek - 132 pts.
czempion
5 furies - 60 pts.
5 furies - 60 pts.
6 flesh hounds - 210 pts.
6 flamers - 210 pts.
3 fiendy - 165 pts.
Total: 2347 pts.12PD 5DD
Ta rozpa powyżej to figsy, które mam. Chce trochę dokupić, żeby wyszło takie coś
Demons of Chaos 2350 pts
Lord of Change - 635 pts.
4lvl, tzeentch will+power vortex
Herald of Tzeentch - 190 pts.
BSB, winged horror+power vortex
Herald of Slaanesh - 115 pts.
siren song
15 horrors - 180 pts.
15 horrors - 180 pts.
10 demonetek - 132 pts.
czempion
5 furies - 60 pts.
5 furies - 60 pts.
6 flamers - 210 pts.
3 fiendy - 165 pts.
Total: 2347 pts.12PD 5DD
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, o 20:08 przez cichy, łącznie zmieniany 2 razy.
Rozpiski demonów powstają w ten sposób, że nowy gracz szuka rozpisek wrzuconych przez innych graczy. Na ich podstawie robi własną a później wrzuca na forum.
Cichy co do Twojej rozpiski to jak sam powiedziałeś: wszystko perfekt, nikt się nie czepia
Jak będziesz grać tą armią tyle co ja a ja gram już prawe 7 miesięcy to sam będziesz wiedział ile kapitalnych możliwości można zrobić na takie punkty
@EDIT:
Ta rozpe powyżej dopiero teraz zauważyłem. Zmniejsz lvl wronie z 4 na 3. Ona i tak zna wszystkie czary Jeden Vortex zmień na scroll. BSB może zostać herlak Khorna bo jest bardziej wytrzymały i w CC zawsze będzie miał coś więcej. Z drugiej strony zostawienie go tam gdzie jest nie jest złe ale trzeba będzie dobrze osłaniać małe horrory. Za zaoszczędzone pkt wykup sobie 6 screamera i zrób dwa oddziały po 3modele. Radzę po testować te krzykacze bo one potrafią uderzyć swoją zasadą ale trudno je uchować. Całość ogólnie fajna tylko Ci letterzy trochę niepewnie wyglądają. Może mniejsza ilość ale za to z championem i muzykiem.
Cichy co do Twojej rozpiski to jak sam powiedziałeś: wszystko perfekt, nikt się nie czepia
Jak będziesz grać tą armią tyle co ja a ja gram już prawe 7 miesięcy to sam będziesz wiedział ile kapitalnych możliwości można zrobić na takie punkty
@EDIT:
Ta rozpe powyżej dopiero teraz zauważyłem. Zmniejsz lvl wronie z 4 na 3. Ona i tak zna wszystkie czary Jeden Vortex zmień na scroll. BSB może zostać herlak Khorna bo jest bardziej wytrzymały i w CC zawsze będzie miał coś więcej. Z drugiej strony zostawienie go tam gdzie jest nie jest złe ale trzeba będzie dobrze osłaniać małe horrory. Za zaoszczędzone pkt wykup sobie 6 screamera i zrób dwa oddziały po 3modele. Radzę po testować te krzykacze bo one potrafią uderzyć swoją zasadą ale trudno je uchować. Całość ogólnie fajna tylko Ci letterzy trochę niepewnie wyglądają. Może mniejsza ilość ale za to z championem i muzykiem.
Faktycznie, ale kiszka zamiast khornity i bloodlettersów wchodzi slaanesh w postaci heralda z syreną i 10 demonetek.
Chcę wymaksować magię, więc zostawiam wronę i tzeentchowca z takimi giftami. BSB musi być taki po wywaleniu khornity. Po przemyśleniach wywaliłem screemery, za miękkie, nie umiał bym tym grać, może kiedyś;) dałem standardowe fiendy
Chcę wymaksować magię, więc zostawiam wronę i tzeentchowca z takimi giftami. BSB musi być taki po wywaleniu khornity. Po przemyśleniach wywaliłem screemery, za miękkie, nie umiał bym tym grać, może kiedyś;) dałem standardowe fiendy
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, o 20:13 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
Herlaka Slaanesha na steedzie z pieszymi demonicami w liczbie 13, FCG i banner of ecstasy. Co do samej wrony ten 4lvl nie daje Ci dużo tak naprawdę. Już lepiej slaneszyście dać 1lv i straszyć "Acquiescence". Magię i tak masz potężną, zadbaj o antymagię. Nie masz ani jednego scrolla.
Kornika niestety BP zabił i nie da się nim grać. Zastanów się jeszcze nad nurglitami z heraldem, ward + regenka = klocek nie do zdarcia
Kornika niestety BP zabił i nie da się nim grać. Zastanów się jeszcze nad nurglitami z heraldem, ward + regenka = klocek nie do zdarcia
Heraldowi tenczy daj jednego scrolla i tyle. Nie ma innego wyjścia niestety. Co do trzeciwgo cora to cokolwiek weźmiesz to i tak będzie wporządku. Demonice czy nurglici to kwestia umiejętności. Można by wystawić letterów z korniszonem tak jak chciałeś za pierwszym razem no ale nie na BP.
Wykluczając bloodcrusherów i screamery które są bardzo delikatne to cokolwiek się znajdzie w rozpisce będzie się dobrze sprawdzać, oczywiście po mądrym rozpatrzeniu sprawy kto co ma tam robić
Wykluczając bloodcrusherów i screamery które są bardzo delikatne to cokolwiek się znajdzie w rozpisce będzie się dobrze sprawdzać, oczywiście po mądrym rozpatrzeniu sprawy kto co ma tam robić
Stanęło na czymś takim, ale nie wiem czy to nie marnotrawstwo punktów. Są 2 scrolle 6 DD i 12PD czyli tak jak chciałem, ale brakło na muzyka dla demonetek, herald slaanesha jest strasznie drogi i bez steeda, no mogę ewentualnie zamienić scrolla na steeda, ale czy warto?
Lord of Change 4 lvl przerzut k6 +1PD 635 pts.
Herald of Tzeentch BSB latanie scroll 185 pts.
Herald of Slaanesh siren song 115 pts.
17 Demonetki FCG exstazy 187 pts.
10 Horrory 120 pts.
10 Horrory 120 pts.
5 Furie 60 pts.
5 Furie 60 pts.
6 Psy 210 pts.
6 Psy 210 pts.
6 Flejmer 210 pts.
4 Fiendy 220 pts.
Total: 2349 pts. 11PD; 5DD; 1 scroll
--- EDIT Czy tzeentch will nie jest zabiera 1 kostki wg. BP?
---EDIT No oczywiście Thurion rozwiał wszelkie wątpliwości będzie 1 scroll i 11PD; 5DD Za bardzo się boję mistcastów, żeby to na twin-heads zamienić, chociaż wlazł by wtedy 2 scroll. Trzeba to ograć Za punkty z heralda wszedł muzyk i dodatkowe demonetki. Nie wymaksowałem magii jak chciałem, ale prawie, prawie
Lord of Change 4 lvl przerzut k6 +1PD 635 pts.
Herald of Tzeentch BSB latanie scroll 185 pts.
Herald of Slaanesh siren song 115 pts.
17 Demonetki FCG exstazy 187 pts.
10 Horrory 120 pts.
10 Horrory 120 pts.
5 Furie 60 pts.
5 Furie 60 pts.
6 Psy 210 pts.
6 Psy 210 pts.
6 Flejmer 210 pts.
4 Fiendy 220 pts.
Total: 2349 pts. 11PD; 5DD; 1 scroll
--- EDIT Czy tzeentch will nie jest zabiera 1 kostki wg. BP?
---EDIT No oczywiście Thurion rozwiał wszelkie wątpliwości będzie 1 scroll i 11PD; 5DD Za bardzo się boję mistcastów, żeby to na twin-heads zamienić, chociaż wlazł by wtedy 2 scroll. Trzeba to ograć Za punkty z heralda wszedł muzyk i dodatkowe demonetki. Nie wymaksowałem magii jak chciałem, ale prawie, prawie
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, o 16:07 przez cichy, łącznie zmieniany 2 razy.
herald slaanesha nie moze miec scrollacichy pisze: Herald of Slaanesh 1lvl siren song scroll 190 pts.
zabieracichy pisze:--- EDIT Czy tzeentch will nie jest zabiera 1 kostki wg. BP?
w kwestii grywalnosci rozpy sa jak najbardziej ok, jak napisali przedmowcy skladanie rozp w tej armii do trudnych nie nalezy natomiast wbrew opinii co poniektorych grać tym równiez trzeba umiec, takze zycze duzo grania i szybkiego wzrostu umiejetnosci
pzdr