Prace Kiwiego (UP 18 Maja)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
no chatka ci wyszla jak najbardziej ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
- Kamil Kiwi
a Tu w godzinke 4 płoteczki zrobiłem:
PS: Nikomu się nie podobają moje prace, że tylko Max komentuje?
PS: Nikomu się nie podobają moje prace, że tylko Max komentuje?
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2009, o 18:52 przez Kamil Kiwi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamil Kiwi
Płot czarny podklad potem drybrush graveyard earth potem drybrush skull white.
Krawędzie będą zamaskowane, ale narazie nie mam czym, i nie wiem czym tzn. co się lepiej nadaje:
-masa papierowa?
-glina jakaś? (nie wiem tylko czy potem mi się nie wykruszy)
-masa modelarska możę?
Krawędzie będą zamaskowane, ale narazie nie mam czym, i nie wiem czym tzn. co się lepiej nadaje:
-masa papierowa?
-glina jakaś? (nie wiem tylko czy potem mi się nie wykruszy)
-masa modelarska możę?
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
vicol, jak zaschnie to jeszcze raz vicol a potem na niego piasek + farbki = gotowe
polecam tez w takich sprawach glinę rzeźbiarską (ja używam białej ok15zł za 100 czy 200g nie pamiętam - ale daje to możliwość dużego popisu ) dobrze się rozprowadza a po zaschnięciu nawet, nawet efekt, oczywiście może się kruszyć (to przy wystających ostrych krawędziach) ale jak się vicolem maźnie to trzyma jak ta lala
glina jest też spoko jeśli chodzi o modelowanie z niej ekstra elementów terenu
pzdr
polecam tez w takich sprawach glinę rzeźbiarską (ja używam białej ok15zł za 100 czy 200g nie pamiętam - ale daje to możliwość dużego popisu ) dobrze się rozprowadza a po zaschnięciu nawet, nawet efekt, oczywiście może się kruszyć (to przy wystających ostrych krawędziach) ale jak się vicolem maźnie to trzyma jak ta lala
glina jest też spoko jeśli chodzi o modelowanie z niej ekstra elementów terenu
pzdr
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Makiety bardzo eleganckie, ale mam pytanie: nie szkoda ci farbek cytadelowskich na makiety?
na dłuższą mete chyba lepiej zakupić inne farbki
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Kamil Kiwi
Farbki które używałem na te makiety to farbki kolegi, więc ja tylko balse swoją użyłem, mam jej jeszcze trochę, ale musze karton kupić albo w piwnicy poszukać, bo trochę tej balsy szkoda tak wymarnowaćArbiter Elegancji pisze:Makiety bardzo eleganckie, ale mam pytanie: nie szkoda ci farbek cytadelowskich na makiety?
A tak ogólnie to mam farbki Hobby Acryl (niemieckie jakieś), które nawet przyjemnie kryją.
Z gliny kiedyś robiłem tereny do Mechwarrior'a, ale dawno temu to było i już sie zniszyły. Obeschły, zaczeły pękać, masakra wogóle
Dzięki za wypowiedzi, teraz mam w planach zrobić pagórek, zrobie go z kartonu i masy papierowej.
Jakoś bardziej mi się podoba terenotwórstwo niż sklejanie i malowanie modeli, ale skoro chce jeździć na turnieje to musze pomalować, bo z podkładem samym się wstyd pokazać.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ładnie, ładnie...Kamil Kiwi pisze: Farbki które używałem na te makiety to farbki kolegi, więc ja tylko balse swoją użyłem
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Kamil Kiwi
Hiya ludzie
Dziś wstawie zdjęcia dysku i piesków i koni od marauderów.
Narazie dysk:
i wersja dark trv satanistyczna:
Pieski wrzuce za godzinke/dwie jak je skończę.
EDIT: No dobra, to jeszcze koniki przed bejcą (jeszcze brązowy poprawie bo zdjęcia ujawniły białe niedomalowania):
Proszę o komentarze, pozytywne i negatywne!
Dziś wstawie zdjęcia dysku i piesków i koni od marauderów.
Narazie dysk:
i wersja dark trv satanistyczna:
Pieski wrzuce za godzinke/dwie jak je skończę.
EDIT: No dobra, to jeszcze koniki przed bejcą (jeszcze brązowy poprawie bo zdjęcia ujawniły białe niedomalowania):
Proszę o komentarze, pozytywne i negatywne!
Ostatnio zmieniony 3 maja 2009, o 19:16 przez Kamil Kiwi, łącznie zmieniany 1 raz.
co do koni dla mnie to jest dobry podklad pod washa ciemnego albo bejce ;p
dysk lepiej ale no cwiczyc trzeba reke i nawodnienie farby
dysk lepiej ale no cwiczyc trzeba reke i nawodnienie farby
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
- Kamil Kiwi
@Max - Tak, konie są pod bejce bejcuje wszystko co będzie Papy Nurgla i Khorne'a. Ciocię Slannesh i Tzeenth'a pomaluje tradycyjnie. Rozwadniam farbę najbardziej jak się da, żadna warstwa nie jest grubo nałożona
No i oto wcześniej wspomniane pieski, gdy dostane Altaxin'a w łapy to od razu je wykąpie , jutro mazne drugą 5-tkę:
Komentarze mile widziane.
No i oto wcześniej wspomniane pieski, gdy dostane Altaxin'a w łapy to od razu je wykąpie , jutro mazne drugą 5-tkę:
Komentarze mile widziane.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
No spoko, jak zrobisz jeszcze fajne podstawki po bejcowaniu to myśle że będą się ładnie prezentować
koniecznie wrzuć foty po bejcowaniu.
koniecznie wrzuć foty po bejcowaniu.
- Kamil Kiwi
Witam:
Sorry za jakość zdjęć, ale aparat mi nawala
Sorry za jakość zdjęć, ale aparat mi nawala
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Wykadruj zdjęcia bohaterów Tzeentcha i Nurgla.
A co z podstawkami? Figurki malowane na stół?
Jeśli tak, to nie jest źle. Chociaż przydołoby się trochę więcej dokładności i jakieś washe.
A co z podstawkami? Figurki malowane na stół?
Jeśli tak, to nie jest źle. Chociaż przydołoby się trochę więcej dokładności i jakieś washe.
- Kamil Kiwi
Tak, wszystko co maluje to table top. Podstawki zrobie jak będe miał już pare unitów. Narazie zdjęcia są takie... jakie są, jutro spróbuje jeszcze raz je zrobić, wtedy podmienie w poście.
W sobotę zaczynam bejcowanie (maruderów pieszych i konnych, psy), a to maruderzy do bejcowania (będzie ich narazie 10)
EDIT: Niestety aparat się zepsuł, trzeba zainwestować w jakiś nowy.
W sobotę zaczynam bejcowanie (maruderów pieszych i konnych, psy), a to maruderzy do bejcowania (będzie ich narazie 10)
EDIT: Niestety aparat się zepsuł, trzeba zainwestować w jakiś nowy.