Czy jak przeciwnik ma Shield of Ptra, a ja mam Banner of the Barrows to i tak działa zasada z Banner of the Barrows, że trafiam na 3+ czy może nie?
Oraz czy jak mam hand weapon i tarczę i jestem na chariocie i w pojedyku z niego z chodzę to ma ten bonus za posiadanie hand weapon i tarczy?
Banner of the Barrows, a Shield of Ptra
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Kurde przy tym shield of PTRA jest wyraźnie napisane ze redukuje ws do 1. A co ma to wspólnego z trafianiem, kiedy banner daje zawsze trafianie na 3+ bez używania wsHeinrich_von_Tod pisze:Czy jak przeciwnik ma Shield of Ptra, a ja mam Banner of the Barrows to i tak działa zasada z Banner of the Barrows, że trafiam na 3+ czy może nie?
Oraz czy jak mam hand weapon i tarczę i jestem na chariocie i w pojedyku z niego z chodzę to ma ten bonus za posiadanie hand weapon i tarczy?

Więc na pewno trafiasz na 3+:)
No dobra ,a jak jedna strona ma przedmiocik zawsze na 3+ ,a druge - 1 do trafienie ??
Inna sytuacja gdy jedna strona ma +1 do drafienia ,a druga -1 ??
a)na 4+
b)znosza sie .
Inna sytuacja gdy jedna strona ma +1 do drafienia ,a druga -1 ??
a)na 4+
b)znosza sie .
Trafiają na 3+, tam chyba nawet pisze w opisie ze bez modyfikatorów
Tak myślałem, ale chciałem sie upewnićDrwal pisze:Kurde przy tym shield of PTRA jest wyraźnie napisane ze redukuje ws do 1. A co ma to wspólnego z trafianiem, kiedy banner daje zawsze trafianie na 3+ bez używania wsHeinrich_von_Tod pisze:Czy jak przeciwnik ma Shield of Ptra, a ja mam Banner of the Barrows to i tak działa zasada z Banner of the Barrows, że trafiam na 3+ czy może nie?
Oraz czy jak mam hand weapon i tarczę i jestem na chariocie i w pojedyku z niego z chodzę to ma ten bonus za posiadanie hand weapon i tarczy??
Więc na pewno trafiasz na 3+:)

- Shakin' Dudi
- Masakrator
nie schodzi z rydwanu....nie ma bonusu za Handweapon&Shield na rydwanie....rydwan idzie do chelendza i mozesz bic po rydwanie
polecam poczytać opis magicznych przedmiotów w podręczniku. Opieranie swojej wiedzy tylko o AB doprowadza właśnie do takich pytań jak w tym temacie...
opis Banner of the Barrows:
"(...)will hit the enemy on a 3+ regardless of relative Weapon skills or any other modifier"
...i wszystko jasne
opis Banner of the Barrows:
"(...)will hit the enemy on a 3+ regardless of relative Weapon skills or any other modifier"
...i wszystko jasne