Combosy w DE
Moderator: Yudokuno
Re: Combosy w DE
Jest to otchłań cieni - ostatni czar z domeny cienia.
Nie można wybronić się wardem - jeśli nie zdasz inicjatywy to Cię wciąga:)
Nie można wybronić się wardem - jeśli nie zdasz inicjatywy to Cię wciąga:)
trochę lipa bo
po pierwsze, cel nie może być w kombacie
a po drugie to przeważnie tak twarde cele mają po 5-6incjatywy to tylko na 6 nie zdają testu...
no i po trzecie to 12+
bardzo łatwo o mistcasta albo nie udany czary :/
chyba łatwiej właśnie było by walić czymś co wchodzi bez armor save i z dmg.fire
i tylko czychać na to aby ward save nie wszedł ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
po pierwsze, cel nie może być w kombacie
a po drugie to przeważnie tak twarde cele mają po 5-6incjatywy to tylko na 6 nie zdają testu...
no i po trzecie to 12+
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
chyba łatwiej właśnie było by walić czymś co wchodzi bez armor save i z dmg.fire
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Daemons, X-Wing & Black Tea
Co to był za magRemx pisze:Ostatnio mag z Warrior Chaosu zjadł mi Hydre w Close Combat lol :/
ASv 4+ Regeneracja+ WardSave 3+ nic dla takiego maga nie mogłem zrobić wszystkie ataki odpierał lol a sam skutecznie zadawał ciosy :/
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
dla czego nie mozna ? przecież jak masz armor z ward save 4+ i masz marka tzeencha to dzieki niemu masz kolejny bonus do save co daje 3+
Widać że niby mag magiem ale przetrzymać ataki potrafi :/ jeszcze miał dysk z fire atakami ;]
Hydra nie padła od ciosów ale od przegranego combata o 1 punkt i po nie zdaniu liderki została zjedzona :/
Widać że niby mag magiem ale przetrzymać ataki potrafi :/ jeszcze miał dysk z fire atakami ;]
Hydra nie padła od ciosów ale od przegranego combata o 1 punkt i po nie zdaniu liderki została zjedzona :/
- Temple Guard
- Falubaz
To jest po prostu ward na niemagiczne ataki. Całkiem niezłe połączenie z regeneracją, ale magiczne ataki go znoszą, a na dodatek jeśli są płonące to regeneracja nie działa i gość zostaje kompletnie bez ochrony, więc ryzykowna sprawa.Dr Crane pisze:Można można, tylko taki ward mocno zawodny jak trafi się na jakieś Demony, WE...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Wystarczy walnąć w takiego maga Czarem z fire dmg. z/bez armor save i po magu praktycznie
szkoda że smocze/hydrze zionięcia nie są magiczne
No nic jest już sposób na takiego maga
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jeszcze mam pytanko jakiego Combosa można zrobić Shadersami :> ?
Thx.
- swieta_barbara
- habydysz
Wystawic w shadesach 3 ninja z gwiazdkami i zaczac bombardowac przeciwnika od 2giej tury. Bezcenne.
sam jesteś ninja. Zboczeniecswieta_barbara pisze:Wystawic w shadesach 3 ninja z gwiazdkami i zaczac bombardowac przeciwnika od 2giej tury. Bezcenne.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- swieta_barbara
- habydysz
Ninja smoki lubia najbardziej. Podlatuj :]
Coś takiego ?
Co do smoków to gwiazdki+manbane ładnie zdejmują smoka
masz wówczas 7siły
na 3+ ranisz.
Hmm czy jak dam KB dla Assa to gwiazdki też dostaną KB ?9 Shades @ 374 Pts
Great Weapon; Rptr Crossbow; Light Armour
+Bloodshade @ [18] Pts
1 Dark Elf Assassin @ [166] Pts
2ndWeapon
Rending Star [30]
Touch of Death [30]
Dark Venom [10]
1 Death Hag @ 200 Pts
Poison Attacks; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
Standard of Hag Graef [35]
Witchbrew [25]
Rune of Khaine [25]
Co do smoków to gwiazdki+manbane ładnie zdejmują smoka
- swieta_barbara
- habydysz
Ja korzystam raczej z takiej opcji:
3x1 Dark Elf Assassin @ 3x151 Pts
2ndWeapon
Rending Star [30]
Manbane [20]
9 Shades @ 153
2 Weapons; Rptr Crossbow
^^
3x1 Dark Elf Assassin @ 3x151 Pts
2ndWeapon
Rending Star [30]
Manbane [20]
9 Shades @ 153
2 Weapons; Rptr Crossbow
^^
Tak sobie wyliczałem na szybko i w sumie za bardzo nie masz jak wziąć tych 600 pts. Chyba jedyna szansa, to wyskoczenie czymś ciężkim i udana popychaczka.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Czy ktoś z Was próbował grać na takim regimencie włóczni:
20-25 włóczników z FCG (Warbanner), a w nim pieszy Master BSB z Pearl of Infinite Bleakness oraz Armour of Darkness z dwurakiem. Oddział wystawiany w rozpie razem z 14 BG (z crimsonem na chempionie i ASF) oraz generałem na coldzie z pendantem. Ostatnio takim oddziałem włóczni bawi się mój znajomy i sprawdza się niesamowicie w combie z BG (nie sposób po tym przejechać od frontu, a od boku nadal jest trudno).
20-25 włóczników z FCG (Warbanner), a w nim pieszy Master BSB z Pearl of Infinite Bleakness oraz Armour of Darkness z dwurakiem. Oddział wystawiany w rozpie razem z 14 BG (z crimsonem na chempionie i ASF) oraz generałem na coldzie z pendantem. Ostatnio takim oddziałem włóczni bawi się mój znajomy i sprawdza się niesamowicie w combie z BG (nie sposób po tym przejechać od frontu, a od boku nadal jest trudno).