Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania początkujących i niepewnych

Post autor: GarG »

NIe.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Mam pytania

1. Assasin jak sie ujawni np w kusznikach to czy np obenosc kociolka daje temu oddzialowi "determinacje" - ostatnio gralem ze tak.
2. Assasin jak przegra combat wieje razem z oddziałem bo jest jego czescia - zgadza sie ?
3. Jak kawaleria Bretnoska zlamie mnie 2 turze walki wrecz i ja rzuce 4 ucieczke a oni 10 poscigu cali to przecwinik dogadania mnie i wgniata w ziemie. Zostaje na 4 czy 10 calach ?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, o 13:32 przez Raamiel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

1. Przede wszystkim kociołek nie daje khainitom niezłomności tylko determinację ( ang. stubborn ). IMO kusznicy nie skorzystają nawet z tego z racji zasady assassina ( killer not a leader ).
2. Tak assassin wieje razem ze złamanym oddziałem.
3.Z tego co pamiętam goniący zatrzymują się tam gdzie dogonili uciekającego wroga ale dawno nie grałem więc nie jestem na 100% pewien.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

3. Jak kawaleria Bretnoska zlamie mnie 2 turze walki wrecz i ja rzuce 4 ucieczke a oni 10 poscigu cali to przecwinik dogadania mnie i wgniata w ziemie. Zostaje na 4 czy 10 calach ?
10
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

W takim razie przepraszam za sianie popeliny :oops:
Człowiek ma parę miesięcy przerwy w graniu i nagle pieprzą mu się zasady, które miał w jednym palcu :wink:
Co do punktu 1 i 2 mam nadzieję że dobrze napisałem?

Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Robbbb99 »

Mam pytanko odnośnie Shades Czy jeżeli oni są skrimszerami to mogę za nimi ustawić maga i strzelać przez nich ? a przeciwnik będzie musiał celować w nich a nie w mojego maga ? i czy np warto w nich trzymać Assasyna ?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

odp. 1 - nie ( chyba ze mag jest w odziale shade ) Lub jeśli czar nie wymaga tego aby widzieć wroga.
odp. 2 - raczej tak ale to zalezy od stylu twojej gry.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

1. Czy sea dragon cloack dodaje +1 do WSZYSTKICH rzutów na save'y (armour, ward, regeneration) ??
2.I jeżeli tak to czy to oznacza że ktoś np. bez regena ma regena na 6+??

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Wendigo pisze:1. Czy sea dragon cloack dodaje +1 do WSZYSTKICH rzutów na save'y (armour, ward, regeneration) ??
2.I jeżeli tak to czy to oznacza że ktoś np. bez regena ma regena na 6+??
Daje tylko bonus do armour save (w walce wręcz +1, na ostrzał i magię +2). Wszystko masz wyraźnie napisane w podręczniku DE.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

1. Jaką Siłę Jednostki posiada War Hydra z poganiaczami lub bez :)
a. Hydrant + 2 poganiaczy = 7 ?
b. Hydrant + 1 poganiacz = 6 ?
c. Hydrant = 5 ?

2. Jeśli Hydra z poganiaczami szarżuje na jednostkę wroga to przy określeniu w który bok ma uderzyć bierzemy też poganiaczy czy sam tylko model Hydry ?

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

1. a,b,c - tak
2. tylko model hydry

Awatar użytkownika
Robbbb99

Małe pytanko czy jeżeli Champion Dark ridersów ma 2 ataki to 2 razy strzela bądz 4 ? i czemu nigdzie nie ma charpii ?

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Współczynnik ataki odnosi się tylko do walki wręcz. Strzelasz tyle razy na ile pozwala na to broń. Harpie GW wycofało z oferty. Można je nabyć tylko przez MO lub sklepy, które ściągają je bezpośrednio z MO. Są oczywiście jeszcze alternatywy w postaci Gamezone czy innych firm.

Awatar użytkownika
Robbbb99

Ok tylko czemu GW wycofało tak dobrą jednostkę jak harpie ?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

możemy spekulować:

wariant optymistyczny - będą nowe ładniejsze modele :D
wariant pesymistyczny - w mail orderz za mały ruch... :wink:

miłego,
Żaba

Awatar użytkownika
Robbbb99

Mam jeszcze pytanko jak dam lordowi jakiś magiczny miecz tam za 50 pkt i do tego dam mu zwykłą lance to przy szarży wybieram czy ma premie +2 do siły czy korzysta z miecza ?? i czy np mogę użyć lancy przy szarży a w następnej rundzie walki zmienić na miecz ??

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Czy gdy lord na smoku posiada ring of darknes to ataki w smoka też mają społowiony ws? Bo bs na 100%

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Zawsze używasz broni magicznej, niestety.
Blasz pisze:Czy gdy lord na smoku posiada ring of darknes to ataki w smoka też mają społowiony ws? Bo bs na 100%
Skoro działa na unit w którym jest to czemu miałby na smoka nie działać :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

SauruS PoweR pisze:
Blasz pisze:Czy gdy lord na smoku posiada ring of darknes to ataki w smoka też mają społowiony ws? Bo bs na 100%
Jest tam w opisie mowa o modelu, a zgodnie z analogia do takich przedmiotów w imperium WS nie jest społowiony gdy bijiemy po smoku :?

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Xet pisze:
SauruS PoweR pisze:
Jest tam w opisie mowa o modelu, a zgodnie z analogia do takich przedmiotów w imperium WS nie jest społowiony gdy bijiemy po smoku :?
ale chyba lord na smoku stanowi jeden model, bo jesli te 40 pkt ma tylko chronić lorda to szkoda je wydawać

Zablokowany