Początkujący WoCh na 2400 (chyba nawet BP+R;)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Początkujący WoCh na 2400 (chyba nawet BP+R;)

Post autor: Delight »

Sorcerer lord
Lvl 4
crown of everlasting
armor of morslieb
spell familiar
tzeench
disc

Exalted Hero
chaos steed (barded)
shield
armor of zhraak
Sword Of Might
Talisman Of Protection
Mark Of Tzeench
BSB

Exlted Hero
tzeench
disc
blastphemous amulet
shield
sword of battle
blood roar

Chaos sorcerer
infernal puppet
nurgle
chaos steed (barded)
enchanted shield

CORE
Maruder Horsemen 5
throwing axes
muzyk

Maruder Horsemen 5
throwing axes
muzyk

Maruder Horsemen 6
throwing axes
muzyk
slaanesh

Chaos Warhounds 5
Chaos Warhounds 5

SPECIAL
Chaos Knights 5
slaanesh
standar

Chaos Knights 5
slaanesh
standar

Chaos Knights 5
slaanesh
standar
War Banner

Chosen 12
shields
standar
blasted standar
champion
FOG
tzeench

Ostatnio mi się tym dobrze grało na DE
Ale jako początkujący proszę o opinie... wiem że 12 chosenów to kontrowersyjna decyzja ale mam szczęście do tabeli na EoG :)

Czarodziej samodzielnie - jeszcze nie udało się przeciwnikowi go ustrzelić :)
Mag z infernalem lata w knightach z war bannerem
BSB biega z 5tką knightów lub sam

Drako
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drako »

Mag na latającym mouncie nie może wejść do oddziału, 2k6 z S4 ogniste i spada a scrolla brak....

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Trzymanie latającego maga z dala od takich ataków jest raczej łatwe.
Ale przemyślę jeszcze Twoją radę :) Dziękuję :)

Poproszę o więcej krytycznych uwag :)

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

daj bsbeka na jaggu z axe of khorne i fovour of the god, najczesciej sie go wystawia i jest najlepszy moim zdaniem, magowi na desce dalbym enchant shield, save na 1+, zamiast chosenow zaproponowalbym Ci warriorsow Nurgla FCG z blasted bannerem, gralem nimi na parowce w sobote i dosyc ciezko bylo ich ust3elic, w zadnej bitwie wszyscy nie zeszli, twardzi sa, ten drugi hero jest na piechotke????dalbym za niego maga nurgla na koniku, moim zdaniem dwie 5 knightow starcza, tylko zamien ich na khorna albo nurgla, za ten pozostaly squad mozesz dac3dragon ogrow z GW i jak starczy Ci pkt i chcesz to polecam warshrine ;)

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

dziekanotr pisze:daj bsbeka na jaggu z axe of khorne i fovour of the god, najczesciej sie go wystawia i jest najlepszy moim zdaniem
Nie grałem na nim i szczerze powiem że trochę boje się frenzy - zbyt łatwo można to wymanewrować - dlatego nie mam też banner of rage na knightach ..
magowi na desce dalbym enchant shield, save na 1+
crown [50] + armor [35] +spell familiar [15] = 100pkt, wywalić familiara i dac mu tarcze? tow takim razie co dać nurglickiemu magowi ?
zamiast chosenow zaproponowalbym Ci warriorsow Nurgla FCG z blasted bannerem, gralem nimi na parowce w sobote i dosyc ciezko bylo ich ust3elic, w zadnej bitwie wszyscy nie zeszli, twardzi sa,
grałem na warriorach tzeencha + tarcze z tym banerem - oj cieżko było ich ubić ;)
ten drugi hero jest na piechotke????dalbym za niego maga nurgla na koniku
Na dysku - fajnie się wbija od boku i nieźle uszczupla miękkie jednostki z amuletu + 5A...
moim zdaniem dwie 5 knightow starcza, tylko zamien ich na khorna albo nurgla, za ten pozostaly squad mozesz dac3dragon ogrow z GW i jak starczy Ci pkt i chcesz to polecam warshrine ;)
Jak już pisałem... frenzy się trochę boje - jeszcze nie umiem za bardzo grać na takich jednostkach.
Co do 2 piątek - nie wiem jak tobie ale u mnie cały ostrzał idzie właśnie na kawalerie.... jak mam 2 to łatwiej się skupić na konkretnym oddziale i wybić go do nogi (ach ta jedynka na teście armor save;/) jak gram na 3 5tkach to ciężko przeciwnikowi ich wystrzelać... a jak i 2 z oddziału ubije to Pan slaanesh nie każe rzucać na panikę:)

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

frenzy to dobra zasada szczegolnie ze daje ten atak i herosowi i juggowi

enchant shield daj mu zamiast tego spell familiara, nurglickiemu taj 2 dispell scrolle bo nie masz ich w rozpie

no widzisz, moim zdaniem warriorzy bardziej sa oplacalni niz choseni, ale to juz Twoj wybor

zamiast tego drugiego hero dalbym kolejnego maga z book of secrets i scrollem

jesli chodzi o knightow to kazdy gra nimi inaczej ;) ja preferuje 2 piatki i dragon ogry , szczegolnie jak gram na warshrine to daje im cholernie drogich championow, ale przy dobrych rzutach na EoG MOZE sie splaca ;D

ODPOWIEDZ