Sorcerer lord
Lvl 4
crown of everlasting
armor of morslieb
spell familiar
tzeench
disc
Exalted Hero
chaos steed (barded)
shield
armor of zhraak
Sword Of Might
Talisman Of Protection
Mark Of Tzeench
BSB
Exlted Hero
tzeench
disc
blastphemous amulet
shield
sword of battle
blood roar
Chaos sorcerer
infernal puppet
nurgle
chaos steed (barded)
enchanted shield
CORE
Maruder Horsemen 5
throwing axes
muzyk
Maruder Horsemen 5
throwing axes
muzyk
Maruder Horsemen 6
throwing axes
muzyk
slaanesh
Chaos Warhounds 5
Chaos Warhounds 5
SPECIAL
Chaos Knights 5
slaanesh
standar
Chaos Knights 5
slaanesh
standar
Chaos Knights 5
slaanesh
standar
War Banner
Chosen 12
shields
standar
blasted standar
champion
FOG
tzeench
Ostatnio mi się tym dobrze grało na DE
Ale jako początkujący proszę o opinie... wiem że 12 chosenów to kontrowersyjna decyzja ale mam szczęście do tabeli na EoG
Czarodziej samodzielnie - jeszcze nie udało się przeciwnikowi go ustrzelić
Mag z infernalem lata w knightach z war bannerem
BSB biega z 5tką knightów lub sam
Początkujący WoCh na 2400 (chyba nawet BP+R;)
- dziekanotr
- Wodzirej
daj bsbeka na jaggu z axe of khorne i fovour of the god, najczesciej sie go wystawia i jest najlepszy moim zdaniem, magowi na desce dalbym enchant shield, save na 1+, zamiast chosenow zaproponowalbym Ci warriorsow Nurgla FCG z blasted bannerem, gralem nimi na parowce w sobote i dosyc ciezko bylo ich ust3elic, w zadnej bitwie wszyscy nie zeszli, twardzi sa, ten drugi hero jest na piechotke????dalbym za niego maga nurgla na koniku, moim zdaniem dwie 5 knightow starcza, tylko zamien ich na khorna albo nurgla, za ten pozostaly squad mozesz dac3dragon ogrow z GW i jak starczy Ci pkt i chcesz to polecam warshrine
Nie grałem na nim i szczerze powiem że trochę boje się frenzy - zbyt łatwo można to wymanewrować - dlatego nie mam też banner of rage na knightach ..dziekanotr pisze:daj bsbeka na jaggu z axe of khorne i fovour of the god, najczesciej sie go wystawia i jest najlepszy moim zdaniem
crown [50] + armor [35] +spell familiar [15] = 100pkt, wywalić familiara i dac mu tarcze? tow takim razie co dać nurglickiemu magowi ?magowi na desce dalbym enchant shield, save na 1+
grałem na warriorach tzeencha + tarcze z tym banerem - oj cieżko było ich ubićzamiast chosenow zaproponowalbym Ci warriorsow Nurgla FCG z blasted bannerem, gralem nimi na parowce w sobote i dosyc ciezko bylo ich ust3elic, w zadnej bitwie wszyscy nie zeszli, twardzi sa,
Na dysku - fajnie się wbija od boku i nieźle uszczupla miękkie jednostki z amuletu + 5A...ten drugi hero jest na piechotke????dalbym za niego maga nurgla na koniku
Jak już pisałem... frenzy się trochę boje - jeszcze nie umiem za bardzo grać na takich jednostkach.moim zdaniem dwie 5 knightow starcza, tylko zamien ich na khorna albo nurgla, za ten pozostaly squad mozesz dac3dragon ogrow z GW i jak starczy Ci pkt i chcesz to polecam warshrine
Co do 2 piątek - nie wiem jak tobie ale u mnie cały ostrzał idzie właśnie na kawalerie.... jak mam 2 to łatwiej się skupić na konkretnym oddziale i wybić go do nogi (ach ta jedynka na teście armor save;/) jak gram na 3 5tkach to ciężko przeciwnikowi ich wystrzelać... a jak i 2 z oddziału ubije to Pan slaanesh nie każe rzucać na panikę:)
- dziekanotr
- Wodzirej
frenzy to dobra zasada szczegolnie ze daje ten atak i herosowi i juggowi
enchant shield daj mu zamiast tego spell familiara, nurglickiemu taj 2 dispell scrolle bo nie masz ich w rozpie
no widzisz, moim zdaniem warriorzy bardziej sa oplacalni niz choseni, ale to juz Twoj wybor
zamiast tego drugiego hero dalbym kolejnego maga z book of secrets i scrollem
jesli chodzi o knightow to kazdy gra nimi inaczej ja preferuje 2 piatki i dragon ogry , szczegolnie jak gram na warshrine to daje im cholernie drogich championow, ale przy dobrych rzutach na EoG MOZE sie splaca ;D
enchant shield daj mu zamiast tego spell familiara, nurglickiemu taj 2 dispell scrolle bo nie masz ich w rozpie
no widzisz, moim zdaniem warriorzy bardziej sa oplacalni niz choseni, ale to juz Twoj wybor
zamiast tego drugiego hero dalbym kolejnego maga z book of secrets i scrollem
jesli chodzi o knightow to kazdy gra nimi inaczej ja preferuje 2 piatki i dragon ogry , szczegolnie jak gram na warshrine to daje im cholernie drogich championow, ale przy dobrych rzutach na EoG MOZE sie splaca ;D