Moje pierwsze Krasnoludy

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Re: Moje pierwsze Krasnoludy

Post autor: crovaxus »

i dokupić najlepiej hammerersów troche gdyż potrafia przytrzymać niemal wszystko na stubbornie ;)
Również mały oddział slayerów nie do przepchnięcia pod osłoną na strzały 5+ z runicznego sztandaru innej jednostki i już jakiś atak ;) Co z kowadłem działa super
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

Przykro mi crovaxusie, ale Slayersi nie mają żadnego magicznego sztandaru, a co dopiero ten z wardem na 5+. Ten ward jest tylko na magiczne pociski i na strzelanie.

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

crovaxus pisze:[...] pod osłoną na strzały 5+ z runicznego sztandaru innej jednostki i już jakiś atak ;[...]
Czytanie ze zrozumieniem...

Na bitwy <1000pkt stawiam na defensa, i tylko jeden klocek warriorsów do odstraszania/odginania szarż.

tomasso
Mudżahedin

Sory za posta pod postem, ale muszę jakoś podbić.
Ostatnio gram na czymś takim (900pkt). No cóż, zwykle albo tym remisuje, lub dostaję całkowity ownage. Jestem, można powiedzieć początkujący.Czuję, że czegoś tu brakuje, i dlatego proszę was o radę.

1 Runesmith @127 Pts
General; Gromril Armour;
Shield [2]
Rune of Stone [5]
Rune of Spellbreaking [25]
Rune of Spellbreaking [25]

10 Warriors @ 95 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician

16 Thunderers @ 245 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician

16 Quarrellers @ 197 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Musician

1 Bolt Thrower @ 60 Pts
Engineer [15]

1 Bolt Thrower @ 60 Pts
Engineer [15]

1 Organ Gun @ 120 Pts

Koszt całkowity: 904

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

IMO za duże klocki strzelców, jak już coś dojedzie to nie masz czym tego zatrzymać.
na twoim miejscu zmniejszył oba do 10. powywalał muzyków zamienił scrolla na MRoCH i wstawił kilkunastu longów albo hammerersów z runicznym sztandarem. wyszłoby wtedy coś loło 1k punktów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

tomasso
Mudżahedin

Tak, tylko problem w tym, iż gramy na 900. Pomyślę nad hammersami, wtedy smitha wrzucić do tego klocka?
A konkretnie do czego słuzy rune of challange? Wiem, że to przydatne, ale w jakich sytuacjach się to wykorzystuje?
edit: no tak, a zasady gry to 2 speciale albo special i rare, więc hammersów raczej nie wstawie.

ODPOWIEDZ