Engine of the gods
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
Ghost_Master1
- Mudżahedin
Engine of the gods
Mam pare pytań:
1.Jak to działa
2.czy jeśli stedzio i shaman jest w pojedynku to engine moze używac tych wsoich mocy?
3.da sie to jakos rozproszyć ?
dzięki za wszystkie odp
1.Jak to działa
2.czy jeśli stedzio i shaman jest w pojedynku to engine moze używac tych wsoich mocy?
3.da sie to jakos rozproszyć ?
dzięki za wszystkie odp
więc gracz lizaków na początku swojej tury magi może użyć engina
-1 do asta na całym stole na 1 lore
ward 5+ na strzelanie nie pamiętam w ilu calach
i d6 s 4 no armour save w wszystko wroga w 2d6 calach
nie da się tych mocy zdispelować jedyne wyjście to zabić albo stega 6t 5w armour na 3+
albo skinka 2t 2w 2+ armour. moja rada bijasz się w stega od boku i ciach z 8 ataków po skinku, byle by go ubić.
Chyba że grasz wampirami albo Khemri to wtedy wbijasz się w to i się dokszeszając skutecznie pozbwyasz całego stega
Mocy engina nie da się w żaden sposób dispelować.
Pamiętaj by nie przyjmować chalangy od strony engina bo wtedy 1 ziom bije się z całym stegiem.
-1 do asta na całym stole na 1 lore
ward 5+ na strzelanie nie pamiętam w ilu calach
i d6 s 4 no armour save w wszystko wroga w 2d6 calach
nie da się tych mocy zdispelować jedyne wyjście to zabić albo stega 6t 5w armour na 3+
albo skinka 2t 2w 2+ armour. moja rada bijasz się w stega od boku i ciach z 8 ataków po skinku, byle by go ubić.
Chyba że grasz wampirami albo Khemri to wtedy wbijasz się w to i się dokszeszając skutecznie pozbwyasz całego stega
Mocy engina nie da się w żaden sposób dispelować.
Pamiętaj by nie przyjmować chalangy od strony engina bo wtedy 1 ziom bije się z całym stegiem.
-
Ghost_Master1
- Mudżahedin
dzieki za odp ale jednak dalej mam pytania:
1.od boku bede walczył w pojedynku tylko z samym shamanem?
2.od przody shaman i sted?
3. czy jesli ede w pojedynku obojetnie z której strony z shamanem to czy mozna uzyc engina?
1.od boku bede walczył w pojedynku tylko z samym shamanem?
2.od przody shaman i sted?
3. czy jesli ede w pojedynku obojetnie z której strony z shamanem to czy mozna uzyc engina?
Ale niecierpliwy ...
1. Stegadon jest ridden monster with multiple riders. W challengu ignorujesz reszte zalogi, nie stedzia.
2. Co za roznica.
3. Nic mu tego nie zabrania. Zreszta zazwyczaj robi sie szarze stedziem z przypalaniem.
D6 S4 hits no as + D6+1 S6 hits + 3A S6 + 5AS3(ok to pominmy
) + US10 + terror ... boli, ma bolec 
1. Stegadon jest ridden monster with multiple riders. W challengu ignorujesz reszte zalogi, nie stedzia.
2. Co za roznica.
3. Nic mu tego nie zabrania. Zreszta zazwyczaj robi sie szarze stedziem z przypalaniem.
D6 S4 hits no as + D6+1 S6 hits + 3A S6 + 5AS3(ok to pominmy
a wiec po pierwsze
- nie -1 do casta, tylko obniza minimalny koszt rzucenia zaklecia
- d6 s 4 no armour save w wszystko wroga w 2d6 calach, demony, undeady i lesne duchy d6 z s5
co do drugiego posta
1. walczysz ze stdziem i skinkiem
2. jak wyzej
3. mozna
- nie -1 do casta, tylko obniza minimalny koszt rzucenia zaklecia
- d6 s 4 no armour save w wszystko wroga w 2d6 calach, demony, undeady i lesne duchy d6 z s5
co do drugiego posta
1. walczysz ze stdziem i skinkiem
2. jak wyzej
3. mozna
a Ward Save dziala na wszystkie ataki zasiegowe. Dziala na odzialy z promieniu 12'' i na ataki z poza 12'' (cos jak kopula).
możesz powstrzymać engina przed 'czarowaniem'.. zabijając shamana;) musi być żywy żeby uruchamiać engina.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria