Proste pytanie.
Dostaje szarze od boku na odzial/pojedyncza wieksza jednostke. Wygrywam walke. Czy moge sie odwrocic przodem do przeciwnego odzialu?
Szarza od boku
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Możesz się przekręcić. Tzn.: jeśli dostaniesz szarżę w bok twojej 5 jazdy istawionej w jednym szeregu, to po przekręceniu nadal się będziesz stykał jednym modelem. Jest to taki zwrot w bok. Dopiero w następnych rundach combatu, o ile wygrasz, będziesz mógł dostawić więcej modeli.
Mam nadzieję, że udało mi się przekazać ideę
Mam nadzieję, że udało mi się przekazać ideę
zaraz po walce.
pytalem bo tez tak gram, a w grze z "uprzejmym nieznajomym" zostalem wysmiany, ze mozna jedynie dostawic modele...
pytalem bo tez tak gram, a w grze z "uprzejmym nieznajomym" zostalem wysmiany, ze mozna jedynie dostawic modele...
- White Lion
- Kretozord
hmm mam pytania w tym temacie:
Mam klocek piechoty (20 modeli) ustawiony standardowo 5(z przodu)x4(z boku).
zostałem zaszarżowany od boku i wygrałem pierwszą rundę walki.
1. jeżeli odwrócę się do niego to będę miał 5 szeregów po 4ech a nie 4 szeregi po 5ciu więc nie bedę miał żadnego bonusu za ranki. tak?
2. co mogę zrobić żeby znowu stać z przeciwnikiem przodem ale stykając się 5ma a nie 4ema modelami?
3. jeżeli przeciwnik ucieknie i ja go będę gonił to jak się odwracam? wiem że uciekający odwracają się i uciekają tak jak stoją ale co ze mną?
czy będę ich gonił mając 5 szeregów po 4ech a nie 4 szeregi po 5ciu?
i potem żeby przywrócić normalną formację będę musiał zrobić reform albo turn?
czy może odracam cały oddział z podstawką według środka w stronę uciekającego i w tej formacji gonię?
dzięki za odpowiedź.
Mam klocek piechoty (20 modeli) ustawiony standardowo 5(z przodu)x4(z boku).
zostałem zaszarżowany od boku i wygrałem pierwszą rundę walki.
1. jeżeli odwrócę się do niego to będę miał 5 szeregów po 4ech a nie 4 szeregi po 5ciu więc nie bedę miał żadnego bonusu za ranki. tak?
2. co mogę zrobić żeby znowu stać z przeciwnikiem przodem ale stykając się 5ma a nie 4ema modelami?
3. jeżeli przeciwnik ucieknie i ja go będę gonił to jak się odwracam? wiem że uciekający odwracają się i uciekają tak jak stoją ale co ze mną?
czy będę ich gonił mając 5 szeregów po 4ech a nie 4 szeregi po 5ciu?
i potem żeby przywrócić normalną formację będę musiał zrobić reform albo turn?
czy może odracam cały oddział z podstawką według środka w stronę uciekającego i w tej formacji gonię?
dzięki za odpowiedź.