Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
pomysł wydaje się co najmniej interesujący i warty wypróbowania. tym bardziej ze to tylko 7pkt (tylko albo aż )
pojedynczy strzał to tak jak napisano w RB - S6, penetracja, brak save'aChe2 pisze:Cześć wszystkim :] To mój pierwszy post i dopiero zaczynam gre.
moglby mi ktos wytlumaczyc jak to konkretnie jest z tym rbt? Czym rozni sie salwa od zwyklego strzalu?
thx
salwa - tak jak opisano w podreczniku do HE - 6 strzał, S4, -2 do armour save'a
pozdrawiam
Mam mały problem: - Gdy "dam" mojemu Szlachcicowi - Łuk ellyriańczyka (niestety nie mam AB po Angielsku :/, ale daje on 3 ataki strzały na ture) i kąsający miecz - dający -1 do ochrony pancerza przeciwnika, to czy ataki strzeleckie również będą posiadały ten bonus? - Przy opisie micza nie ma wzmianki o "walce wręcz" i innych ograniczeniach.
Zarówno magiczny łuk, jak bitting blade, są w jednej kategorii przedmiotów magicznych, czyli w magicznych broniach. Nie mozna więc, wykupic obu, albowiem jak wiadomo, mozna miec tylko jeden przedmiot z danej kategorii przedmiotów magicznych.Darkem pisze:Mam mały problem: - Gdy "dam" mojemu Szlachcicowi - Łuk ellyriańczyka (niestety nie mam AB po Angielsku :/, ale daje on 3 ataki strzały na ture) i kąsający miecz - dający -1 do ochrony pancerza przeciwnika, to czy ataki strzeleckie również będą posiadały ten bonus? - Przy opisie micza nie ma wzmianki o "walce wręcz" i innych ograniczeniach.
max wykorzystania /minimum szerokości. Nasza piechota nigdy nie będzie chodziła w dużych klockach bo jest dogra (14 to i tak już dużo) dlatego trzeba na tyle powiększyć szereg ,ze jak dojdzie do zwary to aby wszyscy walczyli. Poza tym ustawienie 5-5-4 nie daje ci dwóch szeregów. Poza tym szereg z 5 jest bardzo łatwo zdjęć. Wrogie armie zwykle ustawiają swoje regimenty w max 5 modeli w szeregu. My mamy 7 wiec wszyscy walczą. Z linii przy WL mamy 8 ataków , przy SM 15 . Może to skutecznie nabić rany , ściąć wroga rankę.
Ja zwykle biore dowódce i sztandar , jak starczy punktów to także muzyka(choc pomimo tego ten i tak nie zawsze pomaga)
Ja zwykle biore dowódce i sztandar , jak starczy punktów to także muzyka(choc pomimo tego ten i tak nie zawsze pomaga)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, o 22:59 przez Elgrond, łącznie zmieniany 1 raz.
mała poprawka.. przy 7 SM to jest 15 ataków
co do championów to w SM nie jest on aż tak konieczny, liczba ataków zwiększa się jedynie o 1 na 14... natomiast w WL jest bardzo przydatny, ten jeden atak z S6 jednak robi swoje
w PG champion tez się przydaje - ale oni zazwyczaj chodzą w zwartych klockach (5 w rzędzie)
co do championów to w SM nie jest on aż tak konieczny, liczba ataków zwiększa się jedynie o 1 na 14... natomiast w WL jest bardzo przydatny, ten jeden atak z S6 jednak robi swoje
w PG champion tez się przydaje - ale oni zazwyczaj chodzą w zwartych klockach (5 w rzędzie)
dajesz na siódemki szmate?
krótki opis tego jak należy ustawiać piechotę HE
http://towerofhoeth.host4u.pl/index.php ... choty-7-ed
w przypadku jakiś uwag proszę o informacje to skoryguje artykuł.
pozdrawiam
http://towerofhoeth.host4u.pl/index.php ... choty-7-ed
w przypadku jakiś uwag proszę o informacje to skoryguje artykuł.
pozdrawiam
jeszcze jest 15 chlopka w elitarnym oddziale ustawionych 7,7,1, wtedy flanka już jest świetnie chroniona, i do tego jest liczba nieparzysta, wiadomo jakie korzyści ona przynosi, w sumie to taki detal, jednak czasem uda się dzięki temu jednemu chlopkowi nie oddać polowy za oddzial.
7,7,1 - nigdy się z tym nie spotkałem (ktoś tego używa?),
coś mi się wydaję z taka zabawa za drogo wychodzi.. a ten ostatni koleś pewnie szybko spadnie od zabłąkanej strzały - oddział 15 chłopa jest lepszym celem niż 7
no, ale zawsze to jakiś ciekawy pomysł.
coś mi się wydaję z taka zabawa za drogo wychodzi.. a ten ostatni koleś pewnie szybko spadnie od zabłąkanej strzały - oddział 15 chłopa jest lepszym celem niż 7
no, ale zawsze to jakiś ciekawy pomysł.
jakbym mial grać na czternastkach, co już nie czynie to wolalbym doplacić 15 pkt za 15 kolesia.
Jednak i tak najlepsze są zwykle, tanie siódemki, póki co
Jednak i tak najlepsze są zwykle, tanie siódemki, póki co
nigdy szmatki na 7 nie dawać, jak już coś to na oddzial 10+, chociaż i tak mozna wiele stracić, wiele zależy od zadań jakie oddzial ma spelniać.
Zaś muzyka zawsze warto brać.
Czempiona na siódemce tylko do WL, z resztą czempion zawsze powiniene znaleść się w WL.
Zaś muzyka zawsze warto brać.
Czempiona na siódemce tylko do WL, z resztą czempion zawsze powiniene znaleść się w WL.
7 SM robi praktycznie to samo co 14 SM, a kosztują o wiele, wiele mniej i ich strata nie boli, zaś dla mnie 2 oddzialy lewków to już przeżytek. Jeden jest jak najbardziej ok, jednak dwa często stoją i się biją i tyle, nie lamią glownych regimentów wroga, zaś SM w większej liczbie to potrafią, pisze tutaj o dużych oddzialach, za 12 SM z wypasem, mam 14 SM w dwóch oddzialach po 7, fajne się tym gra, troszke trzeba się namyśleć, ale sprawiają wiele przyjemności bo przywalić potrafią.