Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Pretor »

pomysł wydaje się co najmniej interesujący i warty wypróbowania. tym bardziej ze to tylko 7pkt (tylko albo aż :roll: )

Che2
Plankton

Post autor: Che2 »

Cześć wszystkim :] To mój pierwszy post i dopiero zaczynam gre.

moglby mi ktos wytlumaczyc jak to konkretnie jest z tym rbt? Czym rozni sie salwa od zwyklego strzalu?

thx

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Che2 pisze:Cześć wszystkim :] To mój pierwszy post i dopiero zaczynam gre.

moglby mi ktos wytlumaczyc jak to konkretnie jest z tym rbt? Czym rozni sie salwa od zwyklego strzalu?

thx
pojedynczy strzał to tak jak napisano w RB - S6, penetracja, brak save'a
salwa - tak jak opisano w podreczniku do HE - 6 strzał, S4, -2 do armour save'a

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Post autor: Darkem »

Mam mały problem: - Gdy "dam" mojemu Szlachcicowi - Łuk ellyriańczyka (niestety nie mam AB po Angielsku :/, ale daje on 3 ataki strzały na ture) i kąsający miecz - dający -1 do ochrony pancerza przeciwnika, to czy ataki strzeleckie również będą posiadały ten bonus? - Przy opisie micza nie ma wzmianki o "walce wręcz" i innych ograniczeniach.

Revan
Warzywo

Post autor: Revan »

Darkem pisze:Mam mały problem: - Gdy "dam" mojemu Szlachcicowi - Łuk ellyriańczyka (niestety nie mam AB po Angielsku :/, ale daje on 3 ataki strzały na ture) i kąsający miecz - dający -1 do ochrony pancerza przeciwnika, to czy ataki strzeleckie również będą posiadały ten bonus? - Przy opisie micza nie ma wzmianki o "walce wręcz" i innych ograniczeniach.
Zarówno magiczny łuk, jak bitting blade, są w jednej kategorii przedmiotów magicznych, czyli w magicznych broniach. Nie mozna więc, wykupic obu, albowiem jak wiadomo, mozna miec tylko jeden przedmiot z danej kategorii przedmiotów magicznych.

Awatar użytkownika
Pistolet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pistolet »

czemu piechote HE wystawia sie w wielokrotnosci 7?

i czy do 7 lub 14 WL bądź SM dajecie fcg?

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

max wykorzystania /minimum szerokości. Nasza piechota nigdy nie będzie chodziła w dużych klockach bo jest dogra (14 to i tak już dużo) dlatego trzeba na tyle powiększyć szereg ,ze jak dojdzie do zwary to aby wszyscy walczyli. Poza tym ustawienie 5-5-4 nie daje ci dwóch szeregów. Poza tym szereg z 5 jest bardzo łatwo zdjęć. Wrogie armie zwykle ustawiają swoje regimenty w max 5 modeli w szeregu. My mamy 7 wiec wszyscy walczą. Z linii przy WL mamy 8 ataków , przy SM 15 . Może to skutecznie nabić rany , ściąć wroga rankę.

Ja zwykle biore dowódce i sztandar , jak starczy punktów to także muzyka(choc pomimo tego ten i tak nie zawsze pomaga)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, o 22:59 przez Elgrond, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

mała poprawka.. przy 7 SM to jest 15 ataków :)

co do championów to w SM nie jest on aż tak konieczny, liczba ataków zwiększa się jedynie o 1 na 14... natomiast w WL jest bardzo przydatny, ten jeden atak z S6 jednak robi swoje :)
w PG champion tez się przydaje - ale oni zazwyczaj chodzą w zwartych klockach (5 w rzędzie)
Obrazek

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

pomyliło mi się #-o , bo zwykle używam 6 w szeregu . JA biorę bladlorda bo czasem pakuje do takiego odziały maga
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Pistolet

w kazdej 7 sztandar, czemion, muzyk?
Ostatnio zmieniony 26 maja 2009, o 14:40 przez Pistolet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

dajesz na siódemki szmate?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

krótki opis tego jak należy ustawiać piechotę HE :)

http://towerofhoeth.host4u.pl/index.php ... choty-7-ed

w przypadku jakiś uwag proszę o informacje to skoryguje artykuł.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jeszcze jest 15 chlopka w elitarnym oddziale ustawionych 7,7,1, wtedy flanka już jest świetnie chroniona, i do tego jest liczba nieparzysta, wiadomo jakie korzyści ona przynosi, w sumie to taki detal, jednak czasem uda się dzięki temu jednemu chlopkowi nie oddać polowy za oddzial.
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

7,7,1 - nigdy się z tym nie spotkałem (ktoś tego używa?),
coś mi się wydaję z taka zabawa za drogo wychodzi.. a ten ostatni koleś pewnie szybko spadnie od zabłąkanej strzały - oddział 15 chłopa jest lepszym celem niż 7 :)
no, ale zawsze to jakiś ciekawy pomysł.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jakbym mial grać na czternastkach, co już nie czynie to wolalbym doplacić 15 pkt za 15 kolesia.

Jednak i tak najlepsze są zwykle, tanie siódemki, póki co :)
F.N.

Awatar użytkownika
Pistolet

Kosa pisze:dajesz na siódemki szmate?

zapomniałem dać znaku zapytania :mrgreen:
to bylo pytanie bo chcialem sie dowiedziec

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nigdy szmatki na 7 nie dawać, jak już coś to na oddzial 10+, chociaż i tak mozna wiele stracić, wiele zależy od zadań jakie oddzial ma spelniać.

Zaś muzyka zawsze warto brać.
Czempiona na siódemce tylko do WL, z resztą czempion zawsze powiniene znaleść się w WL.
F.N.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jednak i tak najlepsze są zwykle, tanie siódemki, póki co
Mógłbyś powiedzieć coś więcej? Gram HE długi czas i najlepiej sprawdzają mi się 2x14 WL z BSB. Jak mam pkt. to wystawiam 7-ki swordmasterów, ale żadko coś robią.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

7 SM robi praktycznie to samo co 14 SM, a kosztują o wiele, wiele mniej i ich strata nie boli, zaś dla mnie 2 oddzialy lewków to już przeżytek. Jeden jest jak najbardziej ok, jednak dwa często stoją i się biją i tyle, nie lamią glownych regimentów wroga, zaś SM w większej liczbie to potrafią, pisze tutaj o dużych oddzialach, za 12 SM z wypasem, mam 14 SM w dwóch oddzialach po 7, fajne się tym gra, troszke trzeba się namyśleć, ale sprawiają wiele przyjemności bo przywalić potrafią.
F.N.

Che2
Plankton

Post autor: Che2 »

Mam pytanie co z proxowaniem (tak sie to pisze?) - czy moge np. na jakims turnieju wystawic np. 10 figurek WL, ale powiedzieć wczesniej, że to np. SM? Bede mial jakies minusy do punkotw? To wogole dopuszczalne jest?

Zablokowany