Po pierwsze chcę się przywitać jako nowy użytkownik Toteż czołem wszystkim.
Co do rozpiski:
315 Gray seer - warp scroll [30], warpstone amulet [25], warpstone charm [25]
149 Chieftan BSB - harmour [4], Sacred Banner of the HR [75] lub storm Banner [75] w zależności czy z strzelajacym przeciwnikiem.
135 Engeneer - wszelkie 3 bajery magiczne bez pistola [40], 2x dispel scroll [50]
135 Engeneer - wszelkie 3 bajery magiczne bez pistola [40], dispel scroll [25], eye of the HR [25]
220 25 clanrat warriors - FCG [30], warpfire [75]
220 25 clanrat warriors - FCG [30], warpfire [75]
281 20 Stormvermin - shield[20], FCG [25], rattling gun[60], war banner [25]
46 21 slaves - music [4]
20 2 Globadiers
114 6 Tunneling GR - poisoned stars [24]
114 6 Tunneling GR - poisoned stars [24]
150 DOOMWHEEL
Casting pool: 10 +/-1
Dispel pool: 6
Modeli : 114
Co sądzicie ? W WH gram tylko for fun więc uwagi o modyfikacje milej widziane niż o całkowitą przebudowę. Co daje radę, co można zastąpić. Złożenie herosów szczególnie, nie ukrywam ze jestem mocno ograniczony ilością figurek i by wyciągnąć 2k biorę właściwie co mam a manewrowanie itemami w tym nie przeszkadza. (natomiast to że nie mogę wystawić ani jednego klocka slavów więcej z braku figurek już znaczenie ma) Warpfire są w przewadze z sentymentu, podobnież Doomwheel, nie proponujcie jego zabrania, jednostka dla mnie jest kwintesencją czarnego humoru w WH i skaveńskiego klimatu nie moze jej zabraknąć.
Do tego uzywałem Army buildera i mam wrażenie że gdzieś są błędy... clawleader kosztuje 10 czy 15? W armybooku 10... w AB 15. Lecz armybook swoje lata ma a army builder uwzględnia może jakąś erratę o ktróej mi nie wiadomo.
A jeśli tak to ... 3ci globadier za uzyskane tak 10 pnkt ?
Skaveni 2 kafle
Czempioni w clanratach to drogie plewy, ich sensem istnienia jest jedynie rzucanie pojedynku lordowi, który wbija się w klocek. Więc zastanów się, czy warto marnowac na nich punkty . Poza tym, szkoda, że nie możesz mieć slejwów więcej, to bardzo fajny oddział. Wykopywaczki proponuje dać z zatrutymi 2nd hand weapon, wtedy są bardzo fajnie - gwiazdki są za drogie i zbyt słabe. Doomwheel jest śmiechowy, ale nie wystawisz go na żadnym turnieju.
A za te kilka groszy ubite ewentualnie na clawleaderach i gwiazdkach ? Na oko 42 pnkt... ehh jakbym miał figurki to by slavów 21 śliczny klocuszek wstawic można. Ewentualnie figsy z innych armi pomieszane jako niewolnicy ale nie lubie tego. A jak nie slavi to ? Może night runnerów o ile byłym w stanie zebrać 6 figsów jeszcze, 6 NR z dodatkowym weaponem równo 42 pointy.
- Nie ma sensu dawać tunelingom gwiazdek. albo tunel i phw albo skauci z gwiazdkami. spokojnie można też tego 6tego się pozbyć.
- sztormwerminów też przydało by się paru więcej tak o 4 przynajmniej
- warpfire throwery raczej się nie sprawdzają, rattlingi znacznie skuteczniejsze, tańsze i bezpieczniejsze. No ale skoro lubisz...
- na elektryku przydał by się storm deamon
- leader kosztuje 10pkt (prawdopodobnie stare biblioteki do ab masz), i spokojnie można jednego obciąć i zostawić tylko tego w oddziale gdzie będzie szedł generał
- kup drugie globki skoro nie masz slavów, nightrunersi też mogą być
- sztormwerminów też przydało by się paru więcej tak o 4 przynajmniej
- warpfire throwery raczej się nie sprawdzają, rattlingi znacznie skuteczniejsze, tańsze i bezpieczniejsze. No ale skoro lubisz...
- na elektryku przydał by się storm deamon
- leader kosztuje 10pkt (prawdopodobnie stare biblioteki do ab masz), i spokojnie można jednego obciąć i zostawić tylko tego w oddziale gdzie będzie szedł generał
- kup drugie globki skoro nie masz slavów, nightrunersi też mogą być
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"