kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego
czy balista moze strzelac jesli obslugant jest na lini strzalu??
Ale obslugant leci wtedy razem z boltem xD
jednego.
nie strzela się bolcem do skirmisha
nie strzela się bolcem do skirmisha
- Jacek_Azael
- Masakrator
Szarżuję wild riderami z ponad połowy zasięgu mojej szarży na łuczników HE. Robią S&S, wzbudzam strach to rzucają na liderkę. Oblewają.
Teraz pytania: Czy pomimo oblanej liderki mogą strzelić do mojej jazdy? Moich jest mniej.
Teraz pytania: Czy pomimo oblanej liderki mogą strzelić do mojej jazdy? Moich jest mniej.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Zmiana reakcji jest tylko przy mniejszej sile odzialu, ktory nie zdal strachu. I to w dodatku na flee a nie na hold. Jednak, tak jak mowisz, nie ma zadnej wzmianki o przejsciu na hold. Co nawiasem mowiac jest troche dziwne.
-
- Mudżahedin
Na jakich podstawkach sa heraldownie deamons ? na dyskach steedach i nurlingach
steed 50x25, czyli kawaleryjska
palaquin(nurgliny) 50x50
dysk 40x40
http://strony.aster.pl/barbaros/uscpl.pdf
palaquin(nurgliny) 50x50
dysk 40x40
http://strony.aster.pl/barbaros/uscpl.pdf
Monsterów z tego co widzę nie mają żadnych, mają natomiast charakterów (Greater Demony, i chyba liczy się pod to Deamonic Prince'a) którzy korzystają z kilku zasad monsterów, np. zasady ich ruchu, niemożliwość dołączenia do oddziałów, ich US.
Gdzieś widziałem zasadę że za monsters uważa się wszystkie jednostki o wielkości podstawki jakiejśtam(tyle pamiętam). Mógłby ktoś przytoczyć tę zasadę (z FAQ-a jakiegoś pewnie) w odniesieniu właśnie do demonów. Ciekaw jestem na które z demonicznych jednostek zadziała Collar of Zorga.
Greater Daemon i Daemon Prince Nie są monsterami. Jedynie poruszają się jak monstery i nie mogą dołączać do oddziałów. Są bohaterami(characters).Monsters always fight alone, unless ridden by characters when they can join units.
pg 58.
Monsters are anything larger than an ogre.
pg 71.
Juggernaut i Palanquin mają podstawki 50x50mm więc są monsterami