Z kolekcjonowaniem ChD to jak z inwestowaniem w carskie ruble w 1917 r.
Emocje spore, przewidywana przyszła wartość kolekcjonerska duża, jednakże ...
Czy dziś opłaca się zaczynac z ChD?
Moderator: esgaroth
-
- Warzywo
Zeby nie zakladac nowych tematow zadam pytanie tutaj. Zabieram sie za powrot do WHFB i beda to wlasnie CD. Czytalem troche wasze opinie co wystawiac co nie itp. Mam zatem pytanie:
Czy oplaca sie kupowac bullcentaury i wystawiac je jako oddzial zabierajac sobie tym samym slot RARE? bsb w postaci bullcenta to inny temat. tak samo sprawa ma sie ze Sneaky gitz- oplacalne to w ogole? No i co myslicie nad 2x 15 blunderow w tym pelen command ( sztandar,muzyk i ukryty mag zeby mi go nie zjedli od razu? ). Widzialem ze nie preferujecie CG w blunderach ale moze to pozwoli postac ciut dluzej i nie pasc w 1 rundzie jak juz dojdzie do walki? Tak samo sprawa tyczy sie rakiety- szajs i dno czy warto pobawic sie w to? O szejkerze nawet nie mowie bo to raczej oczywisty wybor. Poza tym chce dac 15-20 sztuk cd warrioriw w pelnym uzbrojeniu z CG i herosem walczacym i min 2x 20 hobko z hand weapon i shield ( grajac na WYSISYG ciezko mi bedzie usowac z nich tarcze ). Do tego ze2-4 bolce i w droge. ma to szanse bytu jakakolwiek?
Czy oplaca sie kupowac bullcentaury i wystawiac je jako oddzial zabierajac sobie tym samym slot RARE? bsb w postaci bullcenta to inny temat. tak samo sprawa ma sie ze Sneaky gitz- oplacalne to w ogole? No i co myslicie nad 2x 15 blunderow w tym pelen command ( sztandar,muzyk i ukryty mag zeby mi go nie zjedli od razu? ). Widzialem ze nie preferujecie CG w blunderach ale moze to pozwoli postac ciut dluzej i nie pasc w 1 rundzie jak juz dojdzie do walki? Tak samo sprawa tyczy sie rakiety- szajs i dno czy warto pobawic sie w to? O szejkerze nawet nie mowie bo to raczej oczywisty wybor. Poza tym chce dac 15-20 sztuk cd warrioriw w pelnym uzbrojeniu z CG i herosem walczacym i min 2x 20 hobko z hand weapon i shield ( grajac na WYSISYG ciezko mi bedzie usowac z nich tarcze ). Do tego ze2-4 bolce i w droge. ma to szanse bytu jakakolwiek?
Ostatnio zmieniony 15 maja 2009, o 14:16 przez tattooed_bastard, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio z powodu Balancing patcha grałem troche centaurami, jak masz w nich lorda to mielą, ale boli ich ostrzał wystawiając 10 masz szansę że dowiozą lorda i coś zrobią, koszt punktowy zły nie jest
Bolce - oczywiscie brać
1 szejker brać
15 Blundów też ok, dawałem i muzyka i sztandar ale ostatnio już nie daję, w cc zbyt często go tracą
gołe 25 blundi z muzykiem - musowo
do chowania magów polecam klocek warriorów - niedrogi a ma ld 9 i z warbannerem niezły static
dobry jest lord mag - niezłe lory i nie tak łatwy do ubicia zwłaszcza jak masz black gem of gnar
reszta wg uznania
Bolce - oczywiscie brać
1 szejker brać
15 Blundów też ok, dawałem i muzyka i sztandar ale ostatnio już nie daję, w cc zbyt często go tracą
gołe 25 blundi z muzykiem - musowo
do chowania magów polecam klocek warriorów - niedrogi a ma ld 9 i z warbannerem niezły static
dobry jest lord mag - niezłe lory i nie tak łatwy do ubicia zwłaszcza jak masz black gem of gnar
reszta wg uznania
-
- Warzywo
Doczlapalem sie juz wlasnych kominow wiec ponowie moja pseudo rozpe z nadzieja o jej skomentowanie:
mag 2 lv jako szef
bullcent bsb
mag nr 2
15 blundow
15 blundow
20 blundow
19 warriorow
command gr.
heavy armour
shieldy itp
19 warriorow
j/w
20 hobgoblinow
niestety mam tylko sneaky gitz i tego szajsu nie da sie ustawic w regiment bez jakichs modyfikacji
10x wilczarze
command gr.
5x wilczarze
rakieta
2x bolec
1x szejker
Przedmioty musze pomyslec
mag 2 lv jako szef
bullcent bsb
mag nr 2
15 blundow
15 blundow
20 blundow
19 warriorow
command gr.
heavy armour
shieldy itp
19 warriorow
j/w
20 hobgoblinow
niestety mam tylko sneaky gitz i tego szajsu nie da sie ustawic w regiment bez jakichs modyfikacji
10x wilczarze
command gr.
5x wilczarze
rakieta
2x bolec
1x szejker
Przedmioty musze pomyslec
na szybko
herosi ok
za mało bolców, wyciśnij minimum 4
więcej hobgoblinów (rozumiem że brakuje modeli - jakieś proksy - na początek mogą być gobosy ze skull passa - trochę green stuffu i mogą być z nich fajne hopki) tak ze 3 oddziały po 25 z muzykiem jest dobrze
jeden klocek warriorów starczy
blundy jeśli juz 20 stka to imo fcg by się przydał
wilków nie można wystawić mniej niż 10 w unicie !!!
herosi ok
za mało bolców, wyciśnij minimum 4
więcej hobgoblinów (rozumiem że brakuje modeli - jakieś proksy - na początek mogą być gobosy ze skull passa - trochę green stuffu i mogą być z nich fajne hopki) tak ze 3 oddziały po 25 z muzykiem jest dobrze
jeden klocek warriorów starczy
blundy jeśli juz 20 stka to imo fcg by się przydał
wilków nie można wystawić mniej niż 10 w unicie !!!
-
- Warzywo
Mam jeszcze pytanie odnosnie zasad. ChD majacy Blundery moga wykonac stand and shoot. Blundery ,,produkuja,, strefe razenia 12'' dlugosci i szerokosci regimentu. Moje pytanie jest:
od ktorego momentu mierzymy ile jednostek dostanie hita, czy jak juz sie dostawi do mnie, czy przed ruszeniem czy jak?
od ktorego momentu mierzymy ile jednostek dostanie hita, czy jak juz sie dostawi do mnie, czy przed ruszeniem czy jak?
- Jacek_Azael
- Masakrator
Jak są poza zasięgiem to tylko pierwszy szereg, jak w zasięgu to te przykryte.
Swoją drogą opłaca się, ja zbieram ze 2-3 lata i zebrałem już wszystkich "renegades" (poza dwugłowym), nie gram nimi, ale cieszą moje oko i dzielnie czekają na złożenie całej armii.
Pozdrawiam, Jacek.
Swoją drogą opłaca się, ja zbieram ze 2-3 lata i zebrałem już wszystkich "renegades" (poza dwugłowym), nie gram nimi, ale cieszą moje oko i dzielnie czekają na złożenie całej armii.
Pozdrawiam, Jacek.
-
- Warzywo
mnie brakuje do pelni szczescia 3 bolcow ( chyba zrobie konwersje z goblinskich ), z 5 wilczarzy ( tez w ruch pojda goblinki ), z 20 hobgobow z lukami ( nieeeee, znow zieloni?:) ) i bulcentaur sztandar ( mam 6 zwyklakow ) ale ceny mnie niszcza pozatym zanim pomaluje 40 blunderow i 40 warriorow to sam sobie powiem ze jestem gosc bo rzygam juz po 11 blundach
-
- Warzywo
U mnie problem polega na tym ze nie mam czasu na zabawe z malowaniem. Armie mam juz spokojnie na 2k ( mozliwe ze slaba by byla na ten prog punktowy ale na 1,5k juz na wypasie ) ale to jest tyle malowania ze szok. Na luzie musze jeszcze pomalowac ze 140 modeli nie mowie o konwersjach czy cos. W tyg mam max 10h godzin na malowanie ( zazwyczaj 7-8h) a jeden model jade w ok 2-3 ( z podstawka czyszczeniem itp ) co daje sume max 3 modele w tyg. Idac tym tropem miesiecznie maluje 13 i troche modela wiec najblizszy rok mam z glowy:D najbardziej mnie wkurza ze hobgobliny sa tak piekielnie drogie na ebayu a nie mam kiedy usiac i pokonwertowac tych ze skull passa.
BTW. chce ktos sie zamienic 19 sneaky gitzow oryginalnych na 19 hobgoblinow z lukami lub hand weaponami? ewentualnie zakupie konwersje ze skull passa
BTW. chce ktos sie zamienic 19 sneaky gitzow oryginalnych na 19 hobgoblinow z lukami lub hand weaponami? ewentualnie zakupie konwersje ze skull passa