fajne figureczki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

fajne figureczki

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

hey,
ostatnio przymierzam się do kupna czegoś "nowego" żeby sobie siąść i spokojnie, przyjemnie pomalować. co takiego, fajnego ostatnio malowaliście?co moglibyście polecić?imo fajne są goblinki herosi, ale to juz malwoałem i póki co wystarczy. zastanawiam się nad kupnem boxa z herosem orkowym. czekam na awsze odpowiedzi

pozdro

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

jesli orczy box jest tak samo dobry jak imperialny to nie polecam
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Be'Lakora pomaluj ;) IMO najładniejsza figsa w battlu, trochę upierdliwe są spore powierzchnie skrzydeł i skóry, bo trzeba się bawić sporymi ilościami farby, no i bez mokrej palety albo czegos do spowolnienia schnięcia farby to lepiej się nie zabierać :)
Za to wygląd tego diabliszcza w pełni rekompensuje upierdliwą wielkość powierzchni ;)
Uerph.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Orc Bossa, z pudełka herosów orkowych się moim zdaniem super maluje!
Albo go pomaluj, albo może coś wielkiego?
Np. smoka (może smoka vampirów?), jakiegoś wielkiego demona chaosu
Bo chyba większe rzeczy się fajniej maluje, a jak sie to ładnie zrobi to będą jeszcze super wyglądać :P

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

o nie nei chodzi mi o jakiegos bydlaka. wiem, ze Be'Lakor jest fajniutki, ale ja chcę raczej wypocząć przy tej figurce. jeśli kiedys coś mi strzeli do głowy to do swojej armii smoka sobie skonwertuję i pomaluję.

box imperialny imo jest całkiem fajny jeśli chodzi o konnego aczkolwiek piechotny hero jest do d***. orkowy na dziczku imo jest super, piechotny-właśnie nie wiem.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Coś Reapera kup, przyjemnie się te figurki maluje, bo nawet w samym sprayu wyglądają świetnie :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

ja proponuje cos ze starszych edycji, może damsel Ved? (sam ją zaczynam robić i po kilku konwersjach figs IMO miodny się zrobił) może stare dwarfy? ja zawsze miałęm ochotę pomalować scremery ^^ imo figsy są wypas :D
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
krogulec3000
Warzywo

Post autor: krogulec3000 »

ja bym polecił spojrzec na stroną monolith icon i tam coś dobrać, ceny nie porażają, jakośc figurek bdb i wszystkie z metalu. jest sporo ciekawych wzorów imo lepszych niż te GW

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

O nie nie, przy gamezonie sie nie da wypocząć, chyba, że drybrushując do czego figsy się nadają.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ja ze swej strony polecam bardzo figurkę Virago firmy Ilyad Games... rewelacja! Sam miałem przyjemność malować :D Pozdrawiam!

kurka_z_podworka
Kretozord

wrzucam zdjecie tej figsy, nie lubie jej, ludzie maluja to masowo na cmon, a tlumy podniecone jednym cyckiem wbijaja z masowo 10
Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 mar 2007, o 15:46 przez kurka_z_podworka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Walnij sobie z reapera jakiego maga , albo maguske - przyjemnie sie je maluje... Mi tez sie sympatycznie maluje herosow WE i HE sa duzi , maja fajne szczegoly i ogolnie spoko figsy...

Kurka nic nie widac ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

kurka_z_podworka pisze:wrzucam zdjecie tej figsy, nie lubie jej, ludzie maluja to masowo na cmon, a tlumy podniecone jednym cyckiem wbijaja z masowo 10
Obrazek
mi ta m sie ten jeden cycek podoba :P a i figurka do chaosu wypasna :)

jakiej to firmy i gdzie szukac?

kurka_z_podworka
Kretozord

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

a ktos widzial w na zywo? jak mocno rozni sie to 1:30 od 1:28? bo pewnie wyjdzie na cos w stylu wysokosc chaos warriora? albo bardz owysokiego polnocnego marudera, czy wyglada to tak ze sie figsy nie nadaja?

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Thurion, pisałem przecież, że to Virago z Ilyad Games :D :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Sławol pisze:Thurion, pisałem przecież, że to Virago z Ilyad Games :D :D
to jak wyglada ze skala :D skoro ja malowales? pasuje do chaosu GW?

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Miałem kiedyś figurkę firmy Illyad "Knight of Justice" czy jakoś tak. Była sporo większa. Wysokość chaos warriora będzie, albo nawet trochę wyższa.
Nie wiem, jak w przypadku tej figurki..

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Dużo tu gadania, a mało konkretów, a tego nie lubię :D Thurion, specjalnie dla Ciebie:

Obrazek

IMHO do Chaosu za drobna i delikatna, ani do WE... hmm... ;)

Ale wielkością toby przerosła paru gości, trochę nie ta skala :D Zmierzyłem... Jej Barbarzyńskość ma wysokość 5,3 cm, licząc od mojej podstawki, tzn. od blatu stołu :D
Ostatnio zmieniony 30 mar 2007, o 17:24 przez Sławol, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ