Demonki na DMP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Demonki na DMP

Post autor: Necro »

Jako, że po ostatnich DMP pozbyłem się armii a zbliżają się kolejne postanowiłem zabrać się za poskładanie sobie jakiejś armii. Oczywiście, jestem tak bardzo zły i niedobry, że zdecydowałem się na złe i niedobre Demony. :wink:

Ogółem założenia były takie - najtaniej, najszybciej, najbardziej wymaksowana rozpiska. I malowanie normalne, z pędzla, bejcy nie chcę na takich modelach, poza tym jest ich o wiele mniej niż moich byłych CeDeków.

A oto, co się powoli tworzy:

Keeperka
Obrazek

Seekerki
Obrazek

Zarzuty za które nie biorę odpowiedzialności: podstawki - są bardzo monotonne, ale nimi staram się zrównoważyć oczojebne kolory na Demonach. :wink:

Więcej fotek wkrótce...

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Jaką wysokość ma kiperka?

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

A bo ja wiem? Jakieś 8 - 9 cm. Podstawka jest wymiarowa, jak bardzo Ci się nudzi to sobie możesz obliczyć. :P

A tak na serio - 96 mm do rogów.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jak ja lubie oczojebne kolory. Swietne prace , bardzo dobrze , ze takie podstawki robisz , bo ladnie sie komponuja i rzeczywiscie lagodza oczojebnosc. Czekam na kolejne prace co jeszcze bedzie w armii?

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajoskie
najlepsze to sa podstawki idealnie podkreslaja te figsy
jakich kolorow uzywales na nie dokladnie?/ ]:-> jesli mozna zapytac
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Ziemko pisze:co jeszcze bedzie w armii?
Standard czyli 6x Flamery, 12x Psy, 30x Horrorki, 10x Letterzy, Herald Tzeentcha i Khorne'a. I jak zwykle zapomniałem o Furiach tylko w obliczu nowego BP sam jeszcze nie wiem ile ich dorobię. Na razie jest 12 możliwe, że dobiję do 15.

Max - kolory to Murderous Magenta i Meredius Blue z palety P3 oraz Hexed Lichen z Vallejo Model Colors. I do tego na bieżąco wszelakie hardcore'owe mieszanki jakie tylko przyjdą mi do głowy. :wink:

I dzięki za komentarze odnośnie podstawek - cieszy mnie to, że mimo wszystko nie jestem osamotniony co do mojej decyzji. :D

Awatar użytkownika
Galin
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Galin »

Jeśli mogę spytać, to jakiej firmy jest ta Keeperka - bo figurka jest przecudna i dlatego nie wierze żeby była z GW;)

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

No pewnie, że nie jest GW. GW są tylko rogi i szczypce oraz te wystające elementy sztandarów Chaosu na podstawce. Model to Sophie, firma Reaper linia Urban Legends. Jest też normalna wersja (nie z Urbana), która jest bardziej poprawna politycznie bo ma na sobie bieliznę. :wink:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Necro pisze:
Ziemko pisze:co jeszcze bedzie w armii?
Standard czyli 6x Flamery, 12x Psy, 30x Horrorki, 10x Letterzy, Herald Tzeentcha i Khorne'a. I jak zwykle zapomniałem o Furiach tylko w obliczu nowego BP sam jeszcze nie wiem ile ich dorobię. Na razie jest 12 możliwe, że dobiję do 15.

Max - kolory to Murderous Magenta i Meredius Blue z palety P3 oraz Hexed Lichen z Vallejo Model Colors. I do tego na bieżąco wszelakie hardcore'owe mieszanki jakie tylko przyjdą mi do głowy. :wink:

I dzięki za komentarze odnośnie podstawek - cieszy mnie to, że mimo wszystko nie jestem osamotniony co do mojej decyzji. :D
mi bardziej chodzilo o kolory podstawek ]:-> moze nie jasno sie zapytalem bo kolory demonow to w miare kojaze ale efekt podstawek chce poprostu uzyskac taki sam bo tereny bede robil pustynne

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

No toś sobie wybrał... :mrgreen: Podstawki są robione na farta, szczerze powiedziawszy kolor uzyskuje metodą prób i błędów, no ale do rzeczy - rozcieńczony Bloodtracker Brown, na to zanim wyschnie zarówno na pędzlu i na podstawce Tausept Ochre, na to Jack's Bone i na to biel. Wszystkie kolory nakładane na mokro, bardzo leciutko i ostrożnie, sporej wielkości pędzlem - ja używam 8mki Italeri do takiej roboty, już solidnie zjechanej i z rozłażącym się włosiem. :wink:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Bardzo fajna armia bedzie ... :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kalcior »

Bardzo fajnie to wszystko wygląda ... utrzymaj taki poziom do końca, a armia na stole będzie świetnie się prezentowała.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

O utrzymanie poziomu bym się nie martwił, bardziej o to czy zdążę na czas, bo mam zamiar je wystawić je w całości już 4 lipca. :wink:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Necro pisze:No toś sobie wybrał... :mrgreen: Podstawki są robione na farta, szczerze powiedziawszy kolor uzyskuje metodą prób i błędów, no ale do rzeczy - rozcieńczony Bloodtracker Brown, na to zanim wyschnie zarówno na pędzlu i na podstawce Tausept Ochre, na to Jack's Bone i na to biel. Wszystkie kolory nakładane na mokro, bardzo leciutko i ostrożnie, sporej wielkości pędzlem - ja używam 8mki Italeri do takiej roboty, już solidnie zjechanej i z rozłażącym się włosiem. :wink:
o shit ]:-> to chyba jakos to przetlumacze na stare cytadelki ale i tak dzieki ]:->
bo podstawki genialne sa naprawde ]:-> ja bym jeszcze kaktusy dolepil do tego i jakis porosty suche ale nie w wypadku demonow tylko takie texas orki

a i powodzenia bo w miesiac sie armie da pomalowac ]:-> tylko checi a zamiary to inna rozmowa

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Na Citadelki to są: Bestial Brown, Sneakebite Leather, Bleached Bone i Skull White.
A i jeszcze jedna kwestia - ten zestaw kolorów jest podany dla białego podkładu.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

tak przewidywalem szczerze mowiac ]:-> dzieki wielkie i tak
teraz or shamana maluje to pod niego wlasnie taka podstawke planowalem

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek

Wrzucam takiego czarnucha, żeby nie było, że mam przerwę w robocie. :P

Następna fota to pewnie będą psiaki. :wink:

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Co to jest ? :shock: Musze przyznać, że bardzo oryginalne = fajne. =D>
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Nicpoń pisze:Co to jest ? :shock:
A na co to wygląda, względnie ile mountów ma do wyboru Korniszon? :P

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Necro pisze:
Nicpoń pisze:Co to jest ? :shock:
A na co to wygląda, względnie ile mountów ma do wyboru Korniszon? :P

Nie wiem, ja WE się zajmuje. :wink: Jeszcze raz gratuluję pomysłu i wykonania.
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

ODPOWIEDZ