Mimo wszystko i tak Kraków się zjawi bo warto jechac dla tego turnieju na drugi koniec Polski

Scimitar pisze: Co do recasta:
- wzrost trudności dotyczy konkretnego czaru, czyli:
"4 lvl wampir rzuca na 1 kości dożywienie - czar wyszedł, przeciwnik wpuścił. Następnie dożywianie rzuca wampir 2 lvl - trudność czaru w takim wypadku wzrosła już o 2, więc nie rzuca na 4+ tylko na 6+, przykładowo bierze 2 kości i rzuca."
Tak więc nie jest to przypisane do danego maga.
Mogę zapewnić, że w tym sezonie będzie jeszcze lepiej, bo będzie ta sama hala z dużymi przestrzeniami między stołami tyle, że z działającą klimatyzacją po remoncieSkaven pisze:Ale sie pozmieniało na DraconieChłopaki generalnie w tamtym roku odwaliliscie kawał dobrej roboty z turniejem i organizacja, jeżeli w tym roku utrzymacie taki poziom jak w zeszłym to dalej bedę głosił ze Dracon jest najlepszym masterem na jakim kiedykolwiek byłem
Tylko szkoda tej oceny malowania, w zeszłym roku bardzo fajnie zrobione było to z załogą z Chest of Colours i z jakimiś dyplomami itd
Mimo wszystko i tak Kraków się zjawi bo warto jechac dla tego turnieju na drugi koniec PolskiJa mam pytanie czy bezie możliwość nocowania w bazie harcerskiej juznp od środy albo ew jeszcze pare dni po turnieju?
Tylko Xet naucz sie drogi na ten Cedron,zeby ludziom mowic w razie czego, a nie ze ja rok temu przez Kalwalrie Wejherowska lazlem.Xet pisze:Mogę zapewnić, że w tym sezonie będzie jeszcze lepiej, bo będzie ta sama hala z dużymi przestrzeniami między stołami tyle, że z działającą klimatyzacją po remoncie. W zeszłym roku było czyste limited i była za duża nierównowaga. W tym roku, można odkurzyć bretke, empire itp. Ogólnie powinien być większy balans. Dopracujemy również mapki z terenami. Nie muszę wspominać o stałym punkcie imprezy czyli o balandze na domkach
.
Jednym słowem będzie wypas !
Ale dokładnie to robicie, czy możecie jakoś uzasadnić dlaczego drugi mag rzucając czar ma karę ?? Rozumiem jak próbuje rzucić to drugi czy trzeci ale za pierwszym razem? Panowie z tego co rozumiem chcecie ciąć recastowanie a tniecie ordynarnie sam czar.Scimitar pisze:Wiem, że to mocne obostrzenie dla VC, ale chodziło nam o ograniczenie ilościowe Nekromantycznych czarów, bez ograniczania np. liczby wskrzeszeń, choć przez zwiększenie ilości zużywanych kostek fizycznie liczba wskrzeszeń spadnie.
W założeniu jest to zwiększanie casta dla danego czaru z Lore. Można będzie coś takiego co proponujesz przemyśleć, ew. zmniejszyć wzrost trudności z 2 do 1 w zależności jak to będzie się spisywać.Shino pisze:to tylko dla czarow wampirow czy dla wszystkich czarow wszystkich magow?"4 lvl wampir rzuca na 1 kości dożywienie - czar wyszedł, przeciwnik wpuścił. Następnie dożywianie rzuca wampir 2 lvl - trudność czaru w takim wypadku wzrosła już o 2, więc nie rzuca na 4+ tylko na 6+, przykładowo bierze 2 kości i rzuca."
bo jesli tylko dla vc to slabo to wyglada.
O ile zwiekszenie casta dla konkretnego maga mozna jakos zniesc o tyle na caly czar bardzo slabo wypada...
to nie jest ze chce 3, chce 4Skaven pisze: @thurion
Skoro chcesz wystawic tylko 3 oddziały to co się tak uczepiłęś tego ograniczenia?![]()