1 Chaos Lord of Nurgle @ 389 Pts
Mark of Nurgle; General; Chaos Armour; Barding
Filth Mace [35]
Crown of Everlasting Conquest [50]
Enchanted Shield [15]
Diabolic Splendour [35]
1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
1 Exalted Hero of Tzeentch @ 234 Pts
Mark of Tzeentch; Flail; Shield; Battle Standard
Golden Eye of Tzeentch [25]
Bronze Armour of Zhrakk [15]
Stream of Corruption [20]
1 Disc of Tzeentch @ [0] Pts
1 Chaos Sorcerer @ 135 Pts
No Mark; Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
20 Chaos Warriors of Slaanesh @ 368 Pts
Mark of Slaanesh; Chaos Armour; Shield; Standard;
Musician
Rapturous Standard [20]
7 Marauder Horsemen of Khorne @ 148 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail; Light Armour; Musician
7 Warhorse @ [0] Pts
11 Chaos Marauders of Slaanesh @ 65 Pts
Mark of Slaanesh; Shield
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
9 Chosen @ 300 Pts
No Mark; Great Weapon; Chaos Armour; Shield; Standard;
Musician
Banner of Rage [35]
1 Champion @ [25] Pts
Chaos Armour
Favour of the Gods [5]
6 Chaos Knights of Tzeentch @ 330 Pts
Mark of Tzeentch; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Blasted Standard [40]
6 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
3 Dragon Ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour
1 Chaos Chariot of Slaanesh @ 130 Pts
Mark of Slaanesh
2 Chaos Spawn @ 110 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 73
Total Army Cost: 2500
Znudził mnie chaosowy standard, więc zrobiłem taką rozpiske... grałem tym raz 2 vs 2 i nawet się sprawdziła.
Wiem, że obrona magiczna jest troche słaba ale rekompensuje to siła uderzenia.
Komentarze mile widziane.
WoCh 2500 - inne podejście do chaŁosu
- dziekanotr
- Wodzirej
infernal gatewaya to Ty nie rzucisz ;/ fajnie ze wystawiles spawny, malo kto nimi gra, a fajnie klimat 3maja, choseni mega drogo wyszli, ale jak to oni...nie wolisz zamiast nich jeszcze jednych ogrow albo knightow? pozdro
Choseni w zamyśle mają być suportem dla warriorów, którzy mają przyjąć szarże hammer unitu i ustać (Rapturous Standard z przerzutem + duży save i static).
Pozatym są mocniejsi nawet od knightów. Początkowy rzut na EOTG z favorkiem naprawde sporo im daje. Są jednak powolni, ale cała reszta armii też nie jest za szybka.
Knightci idą na pałe do przodu i ściągają na siebie ogień, który jak tzeench da, wywardują. Jak dojdą do walki generał wzbudza terror testowany z -1 Ld.
Dragon ogry moim zdaniem sprawdzają się tylko na duże rzeczy - w jednej bitwie zjadły 2 stegadony i kroxa, ale w innej zostały pogonione przez dark riderów :/
Pozatym są mocniejsi nawet od knightów. Początkowy rzut na EOTG z favorkiem naprawde sporo im daje. Są jednak powolni, ale cała reszta armii też nie jest za szybka.
Knightci idą na pałe do przodu i ściągają na siebie ogień, który jak tzeench da, wywardują. Jak dojdą do walki generał wzbudza terror testowany z -1 Ld.
Dragon ogry moim zdaniem sprawdzają się tylko na duże rzeczy - w jednej bitwie zjadły 2 stegadony i kroxa, ale w innej zostały pogonione przez dark riderów :/
- dziekanotr
- Wodzirej
Dragon Ogry sprawdzaja mi sie rowniez na kiepskie kloce piechoty, mam na mysli slaby save i WS max.3 , masz 9 atakow na 3+ a potem na 2 +, do tego wzbudzasz fear, moim zdaniem powinnienes ich umiescic w rozpie a takto rozpa spoko, tylko troche hmm...inna ;D podoba mi sie ze wsadziles taka ilosc warriorow, to jedna z moich ulubionych jednostek pozdrawiam