Tigurius the Chief Librarian ( KONIEC )

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Tigurius the Chief Librarian ( KONIEC )

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

hey,
przed chwilą kupiłem i chwilke posiedziałem nad Tigeriusem i już mam przedni płaszczyk. pomimo tego, ze farba jest także na innych częśćiach to nie są one skończone, a dopiero zaczęte. jest to moje pierwsze podejście do 40k modeli.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

chciałem dac jeszcze większe fotki ale jakosć wtedy juz jest o wiele gorsza. nastepnym razem zmienie ustawienia i bedą duze fotki dobre jakości. jeźdźcie

EDIT: Nawet przy fotce robionej na szyciora przy jednym nienaturalnym źródle światła wszystko elegancko widać. JEST TO ZASŁUGA MINISTATYWIKU. to małe gówienko na prawde bardzo pomaga przy robieniu zdjęć. Zapłaciłem za niecho chyba z 18 zł z przesyłką i nie żałuję pomimo tego że trochę głowica jest zbyt mało stabilna, no ale ile można wymagać od sprzętu za dyszkę :D. pozdro
Ostatnio zmieniony 5 lip 2007, o 10:39 przez Roman Lord of the Druchii, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Zajebiscie zlapales ostrosc na pedzelku :] A model jest wypasny.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

rozumiem ze szybko itd ale na tych zdjeciach nie nie widac oprócz tego nieszczesnego pedzla
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

na ostatnim wydawało mi się, że jest nieźle. no to w takim razie zrobie normalne zdjecie jutro rano jak słoneczko wyjdzie.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Co racja to racja :D Pędzel jest ostry, jeśli robiłeś fotki makro, to model za blisko obiektywu był, widać, że powinien być w takiej odległości, jak pędzelek:) Ale nic to, na pierwszym zdjęciu widać bardzo ładne niebieskie przejścia :) Jak na pierwszy model do "40", to bardzo ładnie, płaszcz pewnie jeszcze w powijakach jest ;) Czekam na progress :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ale nic to, na pierwszym zdjęciu widać bardzo ładne niebieskie przejścia
nie4koniecznie.. nawet maly brak ostrosci na zdjeciach sprawia, ze nagle przejscia staja sie plynniejsze... 9a jak sie zmniejszy zdjecie to czesto nawet nie widac tego sprzetowego blura :/ )

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jak na razie bardzo fajnie wygląda. Płaszcz jest rewelacja, może jakby był w paru miejscach jasniejszy to byłoby lepiej, ale na tej najbardziej wypukłej fałdzie prezentuje się swietnie.

Przemas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Przemas »

o, uzywasz pedzelkow ciatadela! :D ...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ostrość poraża. Ale figurka wygląda na kolejną porządną pracę.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Powodzenia w pierwszych przygodach z czterdziestką. Witamy w świecie marianów, świecie liningu/edgingu - czyli malowania bokiem pędzla :)

Zdjęcia są do kitu, ale freehand na szmacie już mi się podoba.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

jaki freehand?, jesli chodzi Ci o ta wstęge na dole to ona gratis jest :P
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Jak dla mnie, za bardzo rozjaśniłeś fałdę z przodu (albo przejście w kolorach zbyt widoczne), a trochę za mało te dwie obok. Zdjęcia niestety rozmazane, czekam na nowe...
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

oj Romek opuszczasz sie ]:->

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

jak robisz zdjecia to nie skupiaj obiektywu na pedzelki bo Ci nigdy nie wyjdzie

Zrobiles swietne zdjecia pedzelkom, naprawde Ci wyszly, ale rozmazana figurka przeszkadza.

wywal ja... albo pedzelki ;)

Awatar użytkownika
Chuck Norris

ech zrobiłem dobre zdjecia w dzień. wyciagam aparat zeby wrzucić tutaj i szlag mi trafił kartę pamięci i musiałem ją sformatować :x teraz zrobiłem nowe o wiele sąłbsze fotki, ale imo widać co trzeba...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cheers

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Ładnie, Romku, ładnie. Jedyne zastrzeżenie mam do zdjęć, a mianowicie do tła... ustaw chociażby zwykłą białą kartkę, nawet na WIP, gdzie większość jest czarna jeszcze :D Nie będzie się tak wszystko zlewać, a i figurka lepiej wyjdzie ;) Płaszcz mi się bardzo podoba - to Scorched Brown jest? I co tam jeszcze dałeś, pochwal no się :D Aha, no i ten elf do pasa też niezły :)

Awatar użytkownika
Chuck Norris

nei lubie białego tła, zawsze dziwne i nienaturalne zdjęcia mi wychodza przy nienaturalnym swietle.

heszcze w międzyszasie pokażę swoją ostatnią pracę- Allariel the Everqueen
Obrazek

Awatar użytkownika
Chuck Norris

aha płaszcz to scab red albo też rojo red vallejo(starł mi sie napis i nie pamiętam) pomieszany z czarnym matowym. ten płaszczyk jest taki ciemny gdyz przy bardzo rozwodnionej farbie bardzo ładnie figurka ją wchłania i ładniej wygląda.

i jeszcze dla krytyków romana większa allariel
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Aha, no to rób, jak uważasz :D A co do Alarielle, to ładnie wyszła, dla mnie osobiście skóra trochę za ziemista (brak mi kontrastu z włosami, może dlatego tak moje oko to odbiera), ale bardzo ładnie całość się komponuje :) Anyway, dobra robota! Aha, dzięki za przepis na płaszcz :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Z tyłu bibliotekarza ta szata wygląda tak, jakbyś robił duzo, ale praktycznie niewidocznych warstw, a potem zakończyl jedną, która jest za jasna w stosunku do poprzedniej. W rezultacie odnoszę wrażenie, jakby tam była jedna, dwie warstwy rozjaśnienia (a wierze, ze jest ich sporo). Nie zmienia to faktu, że jest to ładnie pomalowany figs ;)
Ale Allariel... świetna! Szata jest naprawdę super, nonmetaliki tylko jakieś takie niewyraźne.

ODPOWIEDZ