Pytania początkującego
Moderator: #helion#
bo save 5+ jest tylko do strzelania , w walce wręcz nie ma tej premii, więc tak jak pisałem:Wilqu pisze:Jednorożec pisze:HA + tarcza = 4+
no tak ale jak jest na ołtarzu a ołtarz daje sv na 5+ to nie bedzie tak
5+ dodac ha to juz 3+ i tarcza to 2+ sv??
i dlaczego piszecie ze tylko od strzelania?
walka wręcz---> ha + tarcza = 4+
strrzelanie---> rydwan + ha + tarcza = 2+
Na HE dobrze mi się grało domeną śmierci z kilku względów:
Mamy tam pociski d6 s4 i 2d6 s4, które nie są płonącymi atakami, więc da się nimi ranić dragon princes jak i całą resztę armii. Czar obszarowy bez sava też fajnie działa, bo elfy wiadomo: T3. Jest też zaniżenie liderki, nie ma nic lepszego niż z odważnego elfa zrobić strachliwego goboska
Metal ze względu na dragon armour odpada, chyba że wiesz, że nie będzie jednostek go noszących. Ogień tak samo.
A ogólnie to dla mnie najlepsze są: death, fire, metal (ale okazyjnie), później duża luka i dopiero beast, shadow i cała reszta.
Mamy tam pociski d6 s4 i 2d6 s4, które nie są płonącymi atakami, więc da się nimi ranić dragon princes jak i całą resztę armii. Czar obszarowy bez sava też fajnie działa, bo elfy wiadomo: T3. Jest też zaniżenie liderki, nie ma nic lepszego niż z odważnego elfa zrobić strachliwego goboska
Metal ze względu na dragon armour odpada, chyba że wiesz, że nie będzie jednostek go noszących. Ogień tak samo.
A ogólnie to dla mnie najlepsze są: death, fire, metal (ale okazyjnie), później duża luka i dopiero beast, shadow i cała reszta.
Pytanie innej natury. Na oficjalnej srtonie GW zamieszczono figurke Mariusa Leitdorfa wraz z opisem. W Special Rules podane jest:Ancestral Heirloom. Wie ktoś może co to za zasada? Marius jest pod tym linkiem: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... meStyle=wh
Już??? To wszystko??? Stary Mariusz maiał fajne zasady a to co to ma być ?? Co on ma specjalnego jak przystoi specjalnemu bohaterowi.
Mój metalowy Mariuszek ma frenzy runefanga i dodatkowy atak ze sztyleciku i kij im w oko za tego plastikowego brzydala bez zasad.
Mój metalowy Mariuszek ma frenzy runefanga i dodatkowy atak ze sztyleciku i kij im w oko za tego plastikowego brzydala bez zasad.
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
http://www.coolminiornot.com/224514
pytanie ktoś kojarzy co to za figs ? oryginalny GW ? czy jakiś staro edycyjny ?
szczurek pisze:http://www.coolminiornot.com/224514
Ta figurka to nowy kapitan imperium w wydaniu GW, wydany jakoś teraz na czasie z drugą falą figurek dla tej armii w 7 ed. (wyszli jeszcze strzelcy, greatswords i czołg jeśli dobrze pamiętam).
Prawdę mówisz.
wyszli:
greatswords
archers
steam tank
captain with sword & shield (to wlasnie ten z linku)
captain with hammer & pistol (czekam, na dniach bede mial w lapkach)
Marius Leitdorf
batalion
Unifroms & Heraldry (ksiazeczka, tez czekam niecierpliwie)
wyszli:
greatswords
archers
steam tank
captain with sword & shield (to wlasnie ten z linku)
captain with hammer & pistol (czekam, na dniach bede mial w lapkach)
Marius Leitdorf
batalion
Unifroms & Heraldry (ksiazeczka, tez czekam niecierpliwie)
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
A co jest w nowym batalionie (sorki jeśli już się to przewinęło, ale możliwe, że mi umknęło)
putoa alasti avantoon!