BP - R wersja 1.03 opublikowana
Moderator: Barbarossa
Re: BP - R wersja 1.03 opublikowana
Dlaczego PoK nie przycięty? 

- swieta_barbara
- habydysz
Bo bohaterowie DE nie mogliby wystawiac sie na dziala :]
To w tym przypadku równie uzasadnione wydaje się zdjęcie ograniczenia 0-1 z czołgu. Bo akurat Treeman i Czołg to bardzo podobne jednostki jeśli idzie o "upierdliwość", przynajmniej z perspektywy mojego Imperium i HE.Shino pisze:jako sneak peek ci powiem, ze t jest jedna z tych nielicznych zmian, ktore jeszcze beda w bp zanim bedzie gotowa jego finalna wersjaismael pisze:Mnie się podoba. Jedno pytanie: czemu Treeman jest wciąż 0-1 ? Czy 2 drzewa w rozpisce uczynią armię WE wygiętą ? IMO nie, a zawsze otwiera to nowe opcje graczom WE, a także eliminuje "zbędny" zapis z BP-R.
Dodałbym jeszcze: żeby herosi za niecałe 200 pkt w pojedynkę niszczyli całe oddziały wspomagające oraz przetrzymywali a przy odrobinie szczęścia łamali jednostki warte 600-700 pkt. Przecież DE bez Pendanta z tym wszystkim sobie nie dadzą rady.swieta_barbara pisze:Bo bohaterowie DE nie mogliby wystawiac sie na dziala :]
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
Na marginesie - pendant w tym przypadku nic nie zmienia. Koleś z pendantem prędzej się zesra, niż zabije smoka, a jednostki wsparcia kasuje też pez pendanta.żeby herosi za niecałe 200 pkt w pojedynkę niszczyli całe oddziały wspomagające oraz przetrzymywali a przy odrobinie szczęścia łamali jednostki warte 600-700 pkt. Przecież DE bez Pendanta z tym wszystkim sobie nie dadzą rady.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Bohater z PoK nie musi zabijać smoka, wystarczy że uzbrojony w słomkę zada mu jedną ranę, wówczas jeździec ze smokiem będą robić break test na -1, jak nie zdadzą i zostaną dogonieni w pościgu jest po nich.Jankiel pisze: Na marginesie - pendant w tym przypadku nic nie zmienia. Koleś z pendantem prędzej się zesra, niż zabije smoka, a jednostki wsparcia kasuje też pez pendanta.
- Jeśli chodzi o argument, że koleś z PoK niszczyłby jednostki wsparcia tak samo dobrze jak koleś bez niego to się nie zgodzę. PoK daje ten komfort, że bohater może chodzić w pojedynkę, a więc wybiera sobie bezproblemowo cele, przemyka między przerwami w lini wroga i olewa ostrzał, ba, nie musi się bać wystawiać na szarże oddziałów kawalerii ze sztandarem. Dla bohatera bez PoK taka zabawaby się szybko skończyła, on zadeklaruje szarżę na jednostkę wsparcia, ja zadeklaruję ucieczkę, on nażre się do syta mojego ostrzału. Na kolesia z Pendantem nie ustawisz żadnej pułapki bo on po prostu wszystko przetrzyma.
http://manticblog.com/
Ale moze jakies porównanie herosa HE z herosem DE?
Mozna zrobić 1+ z przerzutem i 5+ warda, tez jest twardy. Ale smokow juz nie moze trzymać i armat na klate nie przyjmie. Ward na 2+ za 35 pktow jest kurwa giety, dziwie sie Jankiel ze tego nie widzisz. Naprawde to jest one man army.
IMO PoK tylko dla lordów, i po kłopocie
Mozna zrobić 1+ z przerzutem i 5+ warda, tez jest twardy. Ale smokow juz nie moze trzymać i armat na klate nie przyjmie. Ward na 2+ za 35 pktow jest kurwa giety, dziwie sie Jankiel ze tego nie widzisz. Naprawde to jest one man army.
IMO PoK tylko dla lordów, i po kłopocie
rozumiem że Pok daje warda na 1+ ?
bo ile razy walczyłem ze smokiem czy bladym to zawsze dostawał rany... Pok-a ładnie kasują banshee, 1 z nurgla, globki, poza tym gość ma tylko 3 ataki i naprawdę nie jest problem zrobić mu FearOutNumber albo go złamać.
Przeżywalność He z 1+ z przerzutem + ward vs De z Pok dla smoka jest niezauważalna, róznicę widzi blady, bolec i armata. Prawdę mówiąc nigdy nie zdarzyło mi się żeby pok zdejmował regony za 600-700 pkt, ale pewnie jestem n00bem
Generalnie nie ma bólu - gejowskie DE nie potrzebują POK-a, lepszego warda zapewnia im las ;P
miłego,
Żaba

Przeżywalność He z 1+ z przerzutem + ward vs De z Pok dla smoka jest niezauważalna, róznicę widzi blady, bolec i armata. Prawdę mówiąc nigdy nie zdarzyło mi się żeby pok zdejmował regony za 600-700 pkt, ale pewnie jestem n00bem

Generalnie nie ma bólu - gejowskie DE nie potrzebują POK-a, lepszego warda zapewnia im las ;P
miłego,
Żaba
Hehe - widzę, że część braci forumowej nie ma pojęcia czym się gra obecnie w DE, jakie standardy są na topie i wygrywają bitwy. I raczej nie zalicza się do nich ani Pendant ani Hotek.
Trzymajcie lepiej kciuki, aby każdy podręcznik był wydawany na podobnym poziomie co nowe DE: mało błędów, bardzo spójny, praktycznie 90% jednostek jest grywalna i wystawialna. Kombinacji przy zestawianiu DE jest aż do bólu.
Co do pendanta: z perspektywy DE strzelającego z kuszy to łatwiejszy do zabicia jest koleś z pendantem niż bohater HE z przerzucanym savem 1+.
Trzymajcie lepiej kciuki, aby każdy podręcznik był wydawany na podobnym poziomie co nowe DE: mało błędów, bardzo spójny, praktycznie 90% jednostek jest grywalna i wystawialna. Kombinacji przy zestawianiu DE jest aż do bólu.
Co do pendanta: z perspektywy DE strzelającego z kuszy to łatwiejszy do zabicia jest koleś z pendantem niż bohater HE z przerzucanym savem 1+.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Taaa, wszyscy gracze DE bronią PoKa i mówią jaki to nie przegięty drobiazg. A cała reszta ma odmienne zdanie
No ale dopóki w LS gracze DE mają połowę głosów to możemy sobie narzekać i nic to nie da.
DE mają bardzo fajny book, Scimi ma rację. Ale fajny tylko dla graczy DE. Bo w porównaniu z innymi armiami są strasznie niedoszacowane punktowo (pomijam już niektóre chore itemy i kombosy).

DE mają bardzo fajny book, Scimi ma rację. Ale fajny tylko dla graczy DE. Bo w porównaniu z innymi armiami są strasznie niedoszacowane punktowo (pomijam już niektóre chore itemy i kombosy).
Nie mówcie tak, że połowa LS gra DE bo to krzywdzące. Marek gra krasnaludami(?), Shino gra TK, Barbarossa VC, Jankiel DE. Zobaczymy jak na draconie wyjdzie konfrontacja DE vs inne armie limited. Z demonami, wampirami, lizakami już jest ciężko i naprawdę nie jest łatwo przebić się tą armią do czołówki. Uważam, że ograniczenie pedant zjada slota hero jest za mocne. Można wprowadzić, że pedant zjada rara, jeżeli reszcie armii jest naprawdę ciężko. Wydaje mi się jednak, że równie duże kłopoty mają te armie ze skawenami, bretką, limited empire itp. nie mówiąc o doc i vc.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Bynajmniej, Marek Golan aktywnie uczestniczył w tworzeniu BPR to raz.
Dwa, że bardzo rzadko gram DE turniejowo, a w tym sezonie wcale, więc nie widzę, jaka miałbym korzyść z forsowania rozwiązań dla nich dobrych i przycinania VC. Niech mi to ktoś wyjaśni.
Widac sam Jankiel wszystko ustawił, bestia jedna.
A nie przebija się to do waszych wąskich umysłów, patafiany, że my po prostu uważamy, że ścinanie DE skrzywdziłoby tę armię... Która i tak przegrywa z VC/DoCh przy obowiązującym BPR?
Dwa, że bardzo rzadko gram DE turniejowo, a w tym sezonie wcale, więc nie widzę, jaka miałbym korzyść z forsowania rozwiązań dla nich dobrych i przycinania VC. Niech mi to ktoś wyjaśni.
Widac sam Jankiel wszystko ustawił, bestia jedna.
A nie przebija się to do waszych wąskich umysłów, patafiany, że my po prostu uważamy, że ścinanie DE skrzywdziłoby tę armię... Która i tak przegrywa z VC/DoCh przy obowiązującym BPR?
Ja mam HE, WE, Dwarfy i Chaos. Zatem moja propozycja zdjęcia 0-1 z treemana jest nieprzypadkowa, zwłaszcza w świetle faktu, że tydzień temu pomalowałem sobie drugie drzewko. Dokładnie taką samą podstawę miało moje zastrzeżenie co do ograniczeń rare w restricted dla HE i głosowanie za ściaganiem ethernal hatred przez banner of balance. A myślicie, że dlaczego głosowałem za brakiem limitu maszyn? Nic nie dzieje się przypadkowo.I druga rzecz, 2ga armia Barba to chyba DE.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Zbyszku, myślę, myślę... i nie mogę wymyśleć
Przedmiot dający warda na 2+ jest mega przegięty. Widziałem kilka razy co taki typ robi. Leci na pałę na park maszynowy, wbija się w drzewce itp. Nie ma drugiego takiego w grze! A napewno nie za marne 35 pts! Takim typem można naprawdę cuda wyczyniać. I nie trzeba do tego geniusza taktyki.
Więc nie dziw się, że ludzie rzucają oskarżenia o stronniczość, skoro za zostawieniem PoKa bez zmian są tylko gracze DE.
Gdybym ja był w LS to napewno bym forsował jakieś boosty do O&G, bo IMO tej armii przydałoby się coś więcej niż dostała, by być grywalną na przyzwoitym poziomie. Teraz jest po prostu nędzna, a zmiany takie jak 2 gobo rydwany na slot nic nie wnoszą (z animozją za to jest ok - dzięki). I byłbym w zgodzie ze swoim sumieniem i miał się za osobę obiektywną. Natomiast jaką opinię by mieli o tym inni (poza graczami O&G)? Pewnie taką jak ja mam o PoKu i jego orędownikach.

Więc nie dziw się, że ludzie rzucają oskarżenia o stronniczość, skoro za zostawieniem PoKa bez zmian są tylko gracze DE.
Gdybym ja był w LS to napewno bym forsował jakieś boosty do O&G, bo IMO tej armii przydałoby się coś więcej niż dostała, by być grywalną na przyzwoitym poziomie. Teraz jest po prostu nędzna, a zmiany takie jak 2 gobo rydwany na slot nic nie wnoszą (z animozją za to jest ok - dzięki). I byłbym w zgodzie ze swoim sumieniem i miał się za osobę obiektywną. Natomiast jaką opinię by mieli o tym inni (poza graczami O&G)? Pewnie taką jak ja mam o PoKu i jego orędownikach.
czy w takim razie skoro glosowalem na dragon armour znaczy, ze gdzies chowam spora armijke he?Jankiel pisze:Ja mam HE, WE, Dwarfy i Chaos. Zatem moja propozycja zdjęcia 0-1 z treemana jest nieprzypadkowa, zwłaszcza w świetle faktu, że tydzień temu pomalowałem sobie drugie drzewko. Dokładnie taką samą podstawę miało moje zastrzeżenie co do ograniczeń rare w restricted dla HE i głosowanie za ściaganiem ethernal hatred przez banner of balance. A myślicie, że dlaczego głosowałem za brakiem limitu maszyn? Nic nie dzieje się przypadkowo.I druga rzecz, 2ga armia Barba to chyba DE.