Jak skompletowac armie ??
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Jak skompletowac armie ??
Siema mam pytanie nie dawno od kolei kupilem armie dwarfs na 1500 za 200 zl z gyrokopter i co lepiej dokupic dlugobrodych hammersouw ?? czy co prosze o pomoc i zostawienie linku z kupnem :Dpozdo rodzine wfb
cannona, bolce,
warriorsow/longeabrdsow,
gromowladnych/kusznikow
tana, tana BSB
lorda na tarczy badz kowadło
i pewnie kilku inzynierow by sie jeszcze przydalo
Najlepiej ułóż sobie rozpiskę, albo weź czyjąś na 2250, albo na inny popularny format turniejowy i zoabcz czego ci brakuje i konsekwentnie dokupuj.
warriorsow/longeabrdsow,
gromowladnych/kusznikow
tana, tana BSB
lorda na tarczy badz kowadło
i pewnie kilku inzynierow by sie jeszcze przydalo
Najlepiej ułóż sobie rozpiskę, albo weź czyjąś na 2250, albo na inny popularny format turniejowy i zoabcz czego ci brakuje i konsekwentnie dokupuj.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
dopakuj warriorów i longbeardów do pełnych 20-tek, to podstawa. Przydał by sie Thane BSB, Balisty, Młotkowi albo Zabójcy, strzelcy jacyś...Itachi pisze:ja mam:
16 warriors
16 longbeards
1 grudgethrower
1 organ gun
1 master engginer
1 runesmith
10 miners
ta armia ma 1240pkt minresi maja wszystko ladunki swider itd.
co dodac?
Przepraszam - hammerki zostają - na cytadeli jeszcze są - chyba ktoś tu pomylił się z longami (te można jeszcze dostać w mniejszych sklepach internetowych)
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
nie chcąc zakładać nowego tematu zamieszczę pytanie tutaj
powoli zaczynam grać krasnoludami, mam na razie army booka, a za około dwa tygodnie będą miał to:
kowadełko
inzynier
dragon slayer
thane
bsb
20 warriorow
12 thundow
6 kusznikow
6 pirates slayer
10 minerow
20 longow
5ed bolec
5ed katapk
działo
organy ( z 5 ed hellblastera imperialnego)
jak radzicie, co jeszcze do tego dokupić żeby móc sobie spokojnie grać na około 2250 ( oprócz drugiego bolca i strzelców )???
powoli zaczynam grać krasnoludami, mam na razie army booka, a za około dwa tygodnie będą miał to:
kowadełko
inzynier
dragon slayer
thane
bsb
20 warriorow
12 thundow
6 kusznikow
6 pirates slayer
10 minerow
20 longow
5ed bolec
5ed katapk
działo
organy ( z 5 ed hellblastera imperialnego)
jak radzicie, co jeszcze do tego dokupić żeby móc sobie spokojnie grać na około 2250 ( oprócz drugiego bolca i strzelców )???
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
2 katapy, organki jedne, 20 hammerersów.
- Aron_Banalny
- Masakrator
ja na twiom miejscu sprawił bym sobie:
oprócz tego co napisał Anty
więcej slayerów, jakoś tak do 15 dobić
lorda na tarczy, w razie gdy Ci się zachce na nim grać
runesmitha (opcjonalnie)
podpowiem że nie musisz wszystkiego kupować, porządne filery powinny ułatwić Ci skompletowanie pełnych regimentów.
oprócz tego co napisał Anty
więcej slayerów, jakoś tak do 15 dobić
lorda na tarczy, w razie gdy Ci się zachce na nim grać
runesmitha (opcjonalnie)
podpowiem że nie musisz wszystkiego kupować, porządne filery powinny ułatwić Ci skompletowanie pełnych regimentów.
- Aron_Banalny
- Masakrator
to temat na osobny temat!
taki, który jest ładnie wykonany i komponuje się z klimatem oddziału lub armii
żebyś dobrze zrozumiał podam Ci przykład mojego fillera do slayerów
miałem 10, a potrzebowałem 15. ulepiłem wielka odciętą głowę giganta, postawiłem jednego panczura na niej. zastępuje mi 6 kolesi, urozmaica wygląd jednostki i wychodzi taniej. i do tego nie jest z dupy tylko wiąże się z fluffowym tłem golasów.
taki, który jest ładnie wykonany i komponuje się z klimatem oddziału lub armii
żebyś dobrze zrozumiał podam Ci przykład mojego fillera do slayerów
miałem 10, a potrzebowałem 15. ulepiłem wielka odciętą głowę giganta, postawiłem jednego panczura na niej. zastępuje mi 6 kolesi, urozmaica wygląd jednostki i wychodzi taniej. i do tego nie jest z dupy tylko wiąże się z fluffowym tłem golasów.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
zapomniałem dopisać, że będę miał jeszcze jedną ( własnoręcznie robioną ) klope
co do fillerów to na 100% zrobię kilka, jeśli chodzi o lorda na tarczy to na razie pogram na kowadle co najmniej 3-4 miechy, a potem będę się zastanawiał nad graniem inną rozpiską
dzięki za rady
pozdro
co do fillerów to na 100% zrobię kilka, jeśli chodzi o lorda na tarczy to na razie pogram na kowadle co najmniej 3-4 miechy, a potem będę się zastanawiał nad graniem inną rozpiską
dzięki za rady
pozdro
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.